Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti je svět vyveden z rovnováhy. Lidé získali zvláštní poznatky a smrt ztratila svůj význam díky průlomovému vědeckému objevu Dr. Harbora (Robert Redford). Harbor podal definitivní důkaz o posmrtném životě. Zatímco mnoho lidí volí sebevraždu, aby tím "restartovali" svou existenci, jiní žijí dál a snaží se zjistit, co to všechno znamená. Mezi nimi je i Will (Jason Segel), syn Dr. Harbora, který dorazil spolu s tajemnou mladou ženou jménem Isla (Rooney Mara) do otcovy venkovské vily izolované od okolního světa. Tam se nalézá i tým spolupracovníků Dr. Harbora, kteří mu pomáhají s jeho experimenty. S novým přístrojem chtějí dosáhnout průlomu v poznání. Ale vše je jinak, než si Dr. Harbor zprvu myslel... (mac000)

(více)

Recenze (49)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se vydali trošku jinou cestou, než jsem na základě premisy čekal, ale rozhodně nejde o chybu. Namísto čistě vědeckého zkoumání titulního zjištění se film více zajímá o postavy a jejich životy, do kterých zásadní objev zasahuje. Ačkoliv bych hlubší průzkum posmrtného života uvítal, v současné podobě se jedná také o intenzivní zážitek, kterému nechybí hloubka a chytlavé motivy. Pokus o překvapivé rozuzlení nevychází zcela dle plánu autorů a jde bohužel o trošku očekávané, klišoidní zakončení, jehož nedokonalost dokáže nicméně překrýt emoční pouto s postavami, které jste si v průběhu příběhu vytvořili. The Discovery je uspokojivým snímkem, který se mohl svému tématu věnovat více do hloubky, ale stále se jedná o solidní dílo, které občas donutí k zamyšlení a zanechá ve vás stopu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona je trochu pitomá už samotná premisa. Doktor objeví, že smrtí to nekončí a vzápětí se spustí vlna sebevražd, aniž by kdo věděl, co ho pak čeká. Doktor se tedy rozhodne vystoupit v televizi, aby upřesnil, že vlastně pořádně nic neví, ale to vyprovokuje ještě větší počet sebevražd. A tak se doktor uchýlí na svoje sídlo, kde si zřídí nějakou sektu a dělá tam Bůh ví co. Z toho mohl vzniknout vlastně jenom blábol a taky že jo. A nepomáhá ani příjezd skeptického syna, který postupně odhaluje o co vlastně jde, protože je to celé postavené na hlavu, byť se to tváří strašně přemýšlivě. Jo udělat z toho thriller či béčkový horor, mohlo to s trochu šikovnějším režisérem za něco stát. Alespoň že ten casting se povedl. 30% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Charlie McDowell nám už pri The One I Love pomotal hlavy, a teraz sa o to pokúsil opäť. Cesta k pointe je však v tomto prípade až neúmerne dlhá a aj spracovanie v mnohých ohľadoch trochu pokrivkáva. Každopádne má však film pozoruhodný sci-fi rozmer a donúti človeka si to celé pospájať do nejakého zmysluplného celku . Aj keď mám pocit, že tým spôsobom ako to bolo podané, to bolo zároveň tak trochu mrhanie potenciálu, no aspoň sa tým zabránilo vykrádaniu Butterfly Effectu či iných filmov s časovou slučkou (hoci napokon tá pointa bola obdobná). Ale OK, oceňujem námet, aj čiastočnú snahu o originalitu, ale aj tak sa mi The One I Love páčilo o kus viac... ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Snímok predurčený k hnevu. Hlavná idea, aj napriek svojej zaujímavosti, vyvoláva viacej otázok než prináša odpovedí a je z hľadiska reálnosti zle uchopená (spoločnosť by behom pár dní nabrala apokalyptickej podoby). Dostalo ma to však finálnym zvratom, ku ktorému film dôkladne stavia piliere- na interpretáciu ťažké, no svojou podstatou hrozne optimistické vysvetlenie života po živote mi behalo hlavou ešte dni po pozretí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Další z pokusů na téma láska až za hrob a možná ještě dál. Některé podobné pokusy jsou docela povedené, tenhle k nim ale nepatří. Sice má zajímavě nostalgickou náladu, ale taky zdlouhavé a zbytečné scény, a k tomu určitý druh zvratu až tak kolem 45. minuty. Základní premisa mi taky přijde uhozená - na to, aby lidi páchali hromadné sebevraždy, fakt nestačí nějaký vědec, který řekne, že to vědecky dokázal. Pokud v podstatě neměl nic v ruce, nějaký fyzický důkaz, většina lidí by si jó rozmyslela, jestli riskovat. A čím je přesvědčil, to ve filmu ukázané není. A asi ani sám neměl jasno, když vyráběl ten stroj, který ze světa mrtvých měl přenášet obraz - a dokonce, považte, zvuk! Samotné postavy mi rovněž přijdou ne zrovna psychologicky vyprofilované a třeba o tom synovi něco více zjistíme až krátce před koncem filmu. Nějaké lidské emoce, skutečné, zcela chybějí. Celkové vyznění taktéž mate SPOILER - takže jako smrtí má dojít k nějaké další reinkarnaci, kde odčiníme hřích minulého života, aniž bychom tušili, že to děláme, a nepamatujeme si lidi, které jsme znali, a pokud se to i tentokrát potentočkuje, tak se jede dál v nějaké nekonečné řadě? Či dokonce smyčce? Nebo jako jak? A proč se tedy ve filmu tvrdí, že nejde o alternativní realitu, nýbrž jinou verzi této reality, když je to to samé? V podstatě mne to nijak neoslovilo, i když některé myšlenky, dobře rozvedené, se tam krátce objevily, ale hned zapadly. Vlastně teď marně vzpomínám, co kromě prostředí ostrova po sezóně pro mne film přinesl zajímavého. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama