Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bushwick je území v New Yorku, kde se rozpoutalo hotové peklo. Ulice se náhle mění ve válečnou zónu. Do města vstoupila neznámá armáda a je vyhlášeno stanné právo. Studentka Lucy (Brittany Snow) jede s přítelem metrem, když jsou všichni pasažéři vyzváni, aby opustili metro. Když se vystrašená Lucy, která přišla o přítele, snaží ukrýt v nějakém suterénu, je napadena bandou výrostků. Tu zpacifikuje bývalý voják Stupe (Dave Bautista). Od této chvíle se jejich cesty spojí a oba se snaží přežít a dostat do bezpečí. (PROCESOR)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (55)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Začátek (hudba, vrtulníky) je neskutečně podmanivá. Naladí člověka na něco "stylového" a ono ano! Bohužel ale jinak než by jeden myslel. Celý film je totiž točen jakoby bez střihu (krom záběrů ze vzduchu) což obzvlášť u akčního filmu (střelba, rvačky, výbuchy) působí dost dobře (žádný zběsilý střih,ale precizní načasovaní a práce s kamerou). Opravdu komparz si užil. Bohužel dialogy a scénář je něco nad čím nejeden zapláče. Na druhou stranu oceňuji neúprosnost (závěr jsem takovýhle opravdu nečekal). ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská jede s přítelem do Bushwicku představit ho jejím rodičům tam ,ale vypuknou nepokoje a on zemře  a ji chtějí znásilnit. Pomůže jí Drax a snaží se přežít a to je ve zkratce celý film. Pominuli takovou blbost, že profesionální žoldáci nedokážou sejmout několik vidláků tak se to dá. Jsou zde i věci, které můžou v dnešní době vadit a v dnešní době by neprošly například při první příležitosti zde chtějí černoši bělošku znásilnit a zabít  (narážka na Blm kdy to opravdu chtěly dělat) další černoch zde káže o tom, že je to jeho čtvrť a nikdo jiný tu nemá co dělat (ačkoliv jsou zde později jak běloši tak Asiaté) a na konci velí ta běloška celé skupině kde je to takřka samý černoch (v dnešní době by to neprošlo jelikož rasismus). Kazí to  ta stupidita , že nedokážou porazit několik vidláků a , že na ně americká vláda nedokáže za celý film nikoho poslat přitom takových 1000 vojáků by bohatě stačilo , když jim natrhly prdel místní vidláci . I triky ve scénách kdy něco hoří vypadají strašně. P.s. ten konec je jako co zkušený voják co si vše kontroluje je náhodně zastřelen černoškou pak umře i ta ženská a přežije to ženská co jen fetuje a hulí.  60 procent ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv zdejší hodnocení evokuje akčňák seagalavského ražení, není tomu tak a i přes minimální rozpočet je vidět, že tvůrci měli jasný záměr a celkem se jim podařilo ho zrealizovat. Film exceluje převážně ve vizuální podobě, kdy se snaží navodit dojem natočení bez jediného střihu. Není to samozřejmě dokonalé a není zde jediná scéna, která by připomněla umění "Potomků lidí" ale tvůrcům se nedá upřít snaha., díky které se film posouvá alespoň o kousek dál než je tupé, laciné béčko. Jediné co tak filmu nejvíce škodí je mizivý rozpočet, který je vidět hlavně v akčních scénách. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to béčko, ale má fajn myšlenku a snahu o intenzivní one shot pojetí. Což místy funguje a místy moc ne. Z hlediska filmařských kvalit je to rozkolísané. Někdy to vypadá až nečekaně dobře, někdy do očí bije laciné CGI. Místy zarazí vyloženě neumětelsky udělané střihy mezi wannabe one shot scénami, které u mě způsobovaly až to, že jsem přestával vnímat film samotný a hledal, kdy přijde další blbě zamaskovaný přechod. Jistou nekonzistenci způsobuje i fakt, že se na některých místech objevuje klasický střih - jakoby si filmaři už nevěděli rady, jak danou scénu napojit. Jenže to pak ze své podstaty sabotuje samotný záměr udělat celý film alespoň zdánlivě jako jednozáběrovku. Výtky bych měl i ke scénáři, který naznačí zajímavou zápletku, ale pak s ní už dále nepracuje a ke konci už je vyloženě jasné, že tvůrci nemají větší ambice než udělat slušný akčňák za pár babek. Přesto, tak pitomý a useklý závěr si to nezasloužilo. Slabší 3*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Odpad nedám jen proto, že asi muselo dát docela makačku to celé zrealizovat - ale než pro režiséra a herce, tak spíš pro štáb a kulisáky, a následně pro počítačové trikaře (včetně pokusu, aby spousta scén vypadala jako točená na jeden záběr). Začátek - asi celé tři minuty - mne navnadil. Holka s klukem jdou metrem a náhle se objeví hlášení, že stanice je mimo provoz, překvapivě ve stanici najednou není ani noha (což posléze vůbec nebude dávat smysl, až zjistíme, oč jde), z ulice se ozývají sirény, přelety letadel, výbuchy a střelba... A v té chvíli to jde do kopru. Postavy dělají divné věci, chodí někam, nevíme kam, ani proč, jednou jsou černoši zlí (ale přece hrdinku na začátku hned neodbouchnou - a o to podivněji ta scéna pak působí), podruhé jsou černoši děsní kámoši, a celé to nijak negraduje a překvapivě je to brzy docela i předvídatelné. No, a ten konec to úplně zazdil, protože zjistíme, že jsme celých 90 minut koukali na film o hovně, protože se to vlastně nikam nedostalo. SPOILER Nu, ještě že u nás se nic takového stát nemůže, bo Praha by přišla o dodavatele vína a neměla by kam jezdit do sklípků a točit o tom seriály. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama