Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tiež si nemyslím, že by niekto z tvorcov chcel natočiť to, čo som napokon videl ja. Už ten začiatok bol vyslovene hnusný, trápny a debilný, to by sa však všetko ešte dalo, lenže okrem toho aj neskutočne odfláknutý, ako od partičky tínedžerov popoludní na záhrade po pár šlukoch trávy. Len ten môj neotrasiteľný zvyk snažiť sa dopozerať aj tú sebeväčšiu sprostosť ma asi prinútil nezabaliť to už vtedy. A Chow Yun-Fat, samozrejme, ale s hongkonským filmovým priemyslom je to asi skutočne vážne, keď sa dal na toto nahovoriť. Skôr asi vypili aj s Johnom Woo príliš veľa ryžového vína, pretože výsledok nezachránila ani charizma jedného, ani schopnosti druhého. Predsa len to nie je až také zlé, len sa mi zdá, že na tej producentskej stoličke dlho nesedel a pri záverečnom zostrihu to už asi totálne vzdal. Nechápem, ako sa to kedy zaseklo, pretože prvá polovica je fakt dobrá, Seann William Scott po tých svojich dementných úlohách skutočne prekvapuje, bojové scény sú nádherné, choreografia vycibrená, všetko fičí . . - a zrazu to rovnako rýchlo všetko zmizne . . - a už sa nevráti. Kam, to netuším, možno je za tým tá temná nacistická technológia, ale každopádne ma už v druhej polke filmu nič zo stoličky nedvihlo. Paul Hunter je starý videoklipár, a po tomto filme sa ani trochu nečudujem, že sa natrvalo ( dúfajme ) vrátil k umeleckým útvarom dlhým maximálne niekoľko minút, a okrem toho nevyžadujúcim absolútne žiadny zmysel. Hádam aj dobre, že dostal do rúk takú nehorázne fušerskú zlátaninu, ani vo sne nechcem vidieť, čo by urobil s aspoň o milimeter lepším scenárom . . ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mohla to být solidní akční pecka se slabým příběhem, mohl to být takový ten "chytrý" akční film a mohlo to klidně být relaxační béčko. Ovšem jediné slovo, které mě po zkončení napadá, je: nesmysl. Okaté počítačové "matrixovské" vychytávky, špatný střih, zmatená kamera. Herecky průměrné, přitom potenciál velký. ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

Roden je v roli nacistického Strickera solídný a typovo aj vhodný. Chow Yun Fat je patrične charizmatický, William Scott je nemastný neslaný, Jamie King je nabitá tou správnou sexy energiou. Toto všetko naplácané do mysteriózneho takmer sci-fi príbehu so slabučkým scenárom, a priemernou réžiou. Dokopy to dáva obstojný video guláš na nudné a upršané víkendy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se u filmu tak nenudil, jako u téhle šaolinsko-kapsářské slátaniny a jak mám Chow Yun-Fata docela rád, tak jsem si chvílemi přál, aby ho zabalili do pletiva a na dně Orlické přehrady zkusili, jestli je krom bulletproof i waterproof.. Někteří se možná ptají: Karle, proč..? Ale ať už se v jeho rovnici sčítá, dělí, násobí, či odečítá, vždycky je za rovnítkem nějaká ta suma dolarů a udržení vlastního jména v podvědomí hollywoodského průmyslu. Neodsuzuji, chápu. Co by za to jiní dali.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bezejmený mnich (Yun-Fat Chow) stráží posvátný svitek, který může tomu kdo jej celý přečte splnit cokoliv. Nacista Struker (Karel Roden) chce tento svitek dostat, a splnit tak veškeré nacistické plány. Po šedesáti letech mnich hledá svého nástupce, když mu do cesty padne zlodějíček Kar (Seann William Scott). Pokud od filmu nečekáte nějaké hluboké zamyšlení, a nevadí vám popírání základních fyzikálních zákonů, tak se budete docela dobře bavit. Seann William Scott je skvělý herec - komediant, Yun Fat bohužel nedostává tolik prostoru k ukázkám svých pohybových vlastností a .. Karel Roden, z něj už se stává ten pravý Hollywoodský záporák. Bohužel kromě několika minut na začátku a několika na konci ho ve filmu moc neuvidíme.. Celkem .. takový průměr (ty "triky" by v dnešní době mohly být efektnější), závěr mě docela překvapil (a to se u moc filmů nestává..)... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Herci, ktorí hrali mníchov, boli skutoční žiaci bojových umení školy "Sunny Tang Martial Arts Center" v Toronte. (Raccoon.city)
  • Jaime King si během natáčení zlomila prst. Ve filmu je mnoho akčních a bojových scén, jenže Jaime si prst zlomila při chůzi do schodů, když právě telefonovala. (Stocki)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama