Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemrný akčný film so skvelým akčným hercon Chw-Yun Fatom, ktorý je jeho jednoznačne najhorší film. Má iba priemerný príbeh, ktorý je ešte aj slabo spracovaný a tak nemá čím zaujať. Akčných scén je celkom dosť, ale sú veľmi slabé. Nie je tu ani jediná akčná scéna, ktorá by ma zaujala. Väčšina súbojov má pôsobiť ako by spolu bojovali majstri kung-fu, ale na to, aby tie súboje boli dobré sú potrební herci, ktorí toto bojové umenie skutočne ovládajú a nielen herci, ktorí sa iba naučia nejakú chorografiu. Lietanie tu tiež pôsobí veľmi amatérsky. Musím pochváliť aspoň herecké obsadenie, ktoré dokázalo tento film udržať na pozerateľnej úrovni. Bez nich by to bol úplný prepadák. Spokojný som hlavne s Chow-Yun Fatom, ktorý svojim výkonom ešte nikdy nesklamal, ale aj Karel Roden zahral nemeckého dôstojníka veľmi dobre. Sean William Scott aspoň zaujme niekoľkými vtipnými scénami. Vôbec nechápem, prečo Američania točia filmy, ktoré sú typické pre iné národy. Vždy to iba pokazia. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 42%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

občas nezaškodí zhlédnout něco přehnanýho (co jinýho filmy kung-fu jsou). něco co nekandiduje na převratnou událost jak v dobrém slova smyslu, tak v tom špatném. já si jen chtěl vychutnat DTS. a potom to musíte brát jako pohádku. pohádku o mnichovi, který měl na těle vytetovaný nějaký znaky a o magorovi z 2. svět. války, kterej si je chtěl přečíst. proto mě nemůže překvapit, že neprůstřelnej je za chvíli každej. P.S.a taky zde učinkuje K. Roden. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úsměvná akční komedie, která se v žádném případě nesmí brát vážně, protože ani ona sama se vážně nebere. Pokud přistoupíte na onu naivní hru, kterou s námi tvůrci rozehrají, dá se u toho i pobavit. Příběh samotný je kýčovitý až hanba, ale zas na druhou stranu se dá u toho slušně relaxovat. Akční pasáže ala hopsání na provázku a záběry točené „pozpátku“ sice nejsou můj šálek čaje, ale některé choreografie se mi líbily. Stejně jako půvabná Jaime King. Yun-fat Chow si nevedl zas až tak špatně, jak je tady mnohými presentován, ale u mě to na plné čáře vyhrál jeho parťák S.W. Scott (alias Stifler) – tohohle chlapíka já prostě můžu a ty jeho grimasy vysloveně žeru. Své role si vyloženě užívá. Takže já nemůžu jinak, než dát alespoň průměrné hodnocení. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Diváci příznivěji vnímající značku "made in Hong Kong" asi nedokážou Chow Yun-Fatovi odpustit způsob, jakým si to u nich byl ochoten rozlít, ale já zkrátka pozitivně naladěné akční podívané posílám nízko jen nerad. Výborný Scott, náznaky bullet timu, přestřelky slovní i doslovné a pocit, že špatné hodnocení plyne hlavně z toho, že kdysi všichni četli Premiere, která Mnicha odstřelila jako nesledovatelné béčko. Více než deset let po premiéře roste z Kara a spol. čistočisté guilty pleasure. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelný mnich je trapný, nedodělaný, nenavazující, špatný, laciný a mnoho dalších slov, která značí ošklivost. Jenže je to docela zábavně natočeno, jednotlivým scénám jsem se smál, ačkoli byly natočeny naprosto vážně (hopkající William Scott, tlustí Asiaté připoutaní k jakémusi přístroji atd.). Dostávaly mě scény, kdy herci mezi sebou bojovali a byly nádherně vidět falešné rány:-)) Z tohoto filmu vzešla parodie, nebojím se to tak nazvat, tohle snad ani za akční film nelze považovat - snad až na ksichtícího se Rodena, který prodělal obrovskou změnu a už ví, jak bude vypadat v důchodu. U Neprůstřelného mnicha jsem se nasmál více než u nějaké jiné současné komedie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Jaime King si během natáčení zlomila prst. Ve filmu je mnoho akčních a bojových scén, jenže Jaime si prst zlomila při chůzi do schodů, když právě telefonovala. (Stocki)
  • Heath Ledger byl zvažován na hlavní roli Kara, nabídku ale odmítl jelikož dal přednost natáčení dramatu Ned Kelly. (Stocki)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama