Reklama

Reklama

Moonlight

  • USA Moonlight (více)
Trailer 2

VOD (1)

Nadčasový příběh dospívání a hledání sebe sama je zasazený do drsných kulis okrajových čtvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje místo v prostředí, ve kterém často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět se plní láskou, bolestí i touhou. Moonlight zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy. (Aerofilms)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (344)

Claw odpad!

všechny recenze uživatele

Brutální nuda, která se tváří, že trvá věčnost. "Moonlight" je snůška klišé, které dohromady ani nefungují. Drama se tu rozplývá ve statických scénách bez energie a jakéhokoli napětí. K postavám se nedá vytvořit vztah, protože buď rychle zmizí, nebo se promění natolik, že se jedná o někoho úplně jiného. Queer motiv je tu čistě účelový pro přitáhnutí jiného publika, což mě na filmu točí nejvíce. "Moonlight" je přesně ten film, u kterého by se dalo říct, že kdyby se odstranila gay identita hrdiny, nikoho by snímek nezajímal. Chiron být gayem vůbec nemusí, je jím jen z toho důvodu, aby se namíchal perfektní koktejl černošské mizérie v USA pro film. Ta účelovost bije do očí až moc nepříjemně. /5%/ ()

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to je vrchol a tímto rokem Oscary začínají být totální fraška. Dáme negrům Oscary, ať nejsme rasisti, sice je ten film brak, ale aspoň ukážeme srdíčko. Celý svět skáče do prdele uprchlíkům, negrům, cikánům a dalšímu dnu společnosti. A tato volba je jen odraz dnešní sluníčkářské doby. Já nikomu skákat do prdele nebudu a citlivý negr? Trošku božínek, no a? Už jsme něco podobného viděli, ale v bílé barvě. Nemám zapotřebí skákat někomu do prdele a posílám tenhle snímek na samé dno .. 0/10 = 0% ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na teprve druhý celovečerák jde o velmi zručně zrežírované drama s promyšleným snímáním od dosud totálně béčkového kameramana. Moonlight je citlivě natočeným příběhem o tom, že i ten největší svalovec má citlivou duši a musí nakonec odložit svůj zlatý chrup. Velkou oporou filmu jsou všichni představitelé Chirona včetně mladého 50 Centa./// Rozdělení života hlavní postavy na tři etapy po cca deseti letech svůj smysl má, ale eliptické vyprávění moc neumožňuje k postavám přilnout. Emoční dopad na mě osobně tak byl poměrně malý. Nemohla jsem se zbavit pocitu, že Ali a další zmizeli příliš brzy. Konstantou zde zůstává na cracku závislá matka, která zklamala ve své zásadní úloze, působí však mírně ploše. Když by člověk chtěl být cynický, dalo by se říct, že Jenkins si odškrtal hned několik atributů, které si možná trochu hlasitě říkají o ceny a pozornost. Černoch z nižší sociální vrsty? ✓. Matka na drogách? ✓. Queer tematika? ✓. Šikanovaný introvert? ✓. ♫ Every Nigger is a Star. 70 %. [Kino] ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Solidně vystavěné drama z černošského okraje Miami. Rozdělení do tří kapitol funguje, stejně tak je svým způsobem pozoruhodné, co všechno tvůrci filmu mezi nimi přeskočili. Herecké obsazení mi bylo (s výjimkou Naomie Harris) naprosto neznámé, ale všichni byli velmi přesvědčiví. Nejdůležitější mi tak připadá, že hlavní hrdina je dost málomluvný, což režiséra donutilo vyprávět obrazem, namísto dialogy. A vizuálně je film velmi působivý. Ačkoli je hlavním hrdinou černý homosexuál, rozhodně to není film o rasismu (jiná rasa než černošská se tu skoro nevyskytuje), ani gayích. Homosexuální linka se nijak necpe do popředí a je vyjádřena všeho všudy jedním polibkem. To by s výjimkou radikálních homofobů nemělo vadit snad nikomu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Homosexuální černoch v úspěšném filmu, a slušným Čechům může prasknout žilka. Já Moonlight považuji za jednoduše dobrý film a kvalitní drama. Díky námětu samozřejmě funguje jako automatický lapač cen, ale žádnou vypočítavost a neupřímnost z něj necítím. Je to vlastně dost nepříjemné pokoukání, které umí v mnoha ohledech tnout do živého, ale k plné spokojenosti mi tam chyběla nějaká silnější závěrečné katarze, ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Všechny scény, ve kterých vystupuje Naomie Harris, byly natočeny za pouhé tři dny. (Tft)
  • Jenkins se během natáčení ujistil, že se všichni tři herci postavy Chirona navzájem nepotkají, aby předešel podobným imitacím. (griph)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

26.10.2019

Ať už si o nových bondovkách s Danielem Craigem myslíte cokoliv, na jedné věci se asi všichni shodneme. A to že vedlejší postava sekretářky Moneypenny prošla vítanou změnou a herečka Naomie Harris je… (více)

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (více)

Reklama

Reklama