Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modrooký postrach je zpět – a bude se mstít... Potulného pistolníka Djanga zná na Divokém západě každý. Modrooký samorost cestuje z místa na místo, vyhledává vrahy a další odsouzence k trestu smrti a pomocí speciálně upravené oprátky jim pomáhá přežít vlastní smrt. Tyto své dlužníky pak využívá k menším prácičkám jako vydírání či zastrašování; brzy je však čeká větší úkol, jímž se navždy vykoupí z jeho služeb. Django totiž kdysi přišel o ženu, kterou nade vše miloval, a nebude mít klid, dokud její zhoubce nebude za svůj čin náležitě potrestán. Čas odplaty právě nadešel… Snímek z roku 1968 volně navazuje na slavný Corbucciho western Django, namísto Franca Nera však postavu vychytralého pistolníka hraje Terence Hill. Rolí charismatických záporáků se ujali Horst Frank a George Eastman, režisér Ferdinando Baldi ubral oproti Corbuccimu na syrovosti a přidal na humoru a dialozích. Závěrečné vyrovnání je nicméně velmi působivé a film se tak v sérii djangovských westernů řadí k těm nejpovedenějším. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Terence Hill jako Django, stejné modré oči, stejný ohoz , ale o nějaký ten pátek míň, protože Preparati la bara ! by se dal brát de facto jako prequel Corbucciho Djanga. Ze začátku jsem si vůbec nemohl zvyknout, Baldiho pojetí je daleko hravější a ukecanější než syrový a mlčenlivý originál, komické postavičky, zejména poštmistr, mne přímo iritovaly a Hill přes všechnu snahu prostě není Nero. Postupem času jsem ale srovnávání hodil za hlavu, šlo to celkem snadno, protože příběh se vcelku povedl, Django začal být temnější a duo záporáků Frank a Eastman prostě nemohlo zklamat. Nakonec přišlo ještě Djangovo přímo epické vyrovnání s oběma zloduchy a já byl nadmíru spokojen. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování původního Djanga s Francem Nerem . Terence Hill je výborný , film je velmi dobře natočený a má zajisté propracovanější a tak trochu jiný scénář , než předchůdce . Nicméně starý Django se mi zřejmě líbí více , protože má prostě větší spád , ale to nic nemění na tom , že je film "Ať žije Django" Výborný ! ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Film jsem stáhnul jen kvůli Hillovi, jenže s klasickým spaghetti westernem si prostě nevím rady. Je tu zkrátka všechno co už jsem viděl tisíckrát - osamělý mstitel, ultra záporný záporák, podrazy, spousta mrtvých. Za zmínku stojí pěkná hudba a perfektní akční scény (přepadení dostavníku, boj v noci, finále). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Terence Hill je minimálně stejně dobrý jako Franco Nero, záporáci jsou skvěle démoničtí (modrooký Horst Frank, drsný dlouhán George Eastman), hudba skvělá a celé je to příjemně svižné. Takový lepší průměr, ale asi jediný poživatelný z toho nepřeberného množství Djangových sequelů. 60%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne docela zklamání. Táhne se to jak smrad, spousta okecávaček, ale hlavně nelogického chování postav. SPOILERY. Třeba u úvodního přepadení dají jistící ránu smrti vozkovi, ale Djangovi ne. Taky nevíme, co Djanga tak táhlo k tomu padouchovi, charakter se moc nemění, takže musel být hajzl už předtím. A co to je za nápad udržovat si jako bandu mstitelů odsouzené na smrt? A pak je filmařsky hodit přes palubu jedním mexikáncem? Líbí se mi scéna na hřbitově, která působí jako slušný prequel daleko lepšímu Djangovi s Francem Nerem. Líbí se mi i scéna „podej mi tu pistoli za hlaveň“. Ale celkově je to takové upocené, se skoky v ději, nelogičnostmi, které mne štvaly. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Po úspěchu westernových komedií s Budem Spencerem a Terencem Hillem byl tento film v Německu v 70. letech předabován a uveden jako komedie. Obsah byl zcela změněn a stopáž zkrácena na 82 minut. Django (Terence Hill), zde pojmenován Joe, tu dokonce několikrát mluví o Budu Spencerovi a odkazuje na společné filmy s ním. (odpadlik123)
  • Django (Terence Hill) je fiktivní postava, která se objevuje v řadě spaghetti westernů. Původně ho hrál Franco Nero v italském filmu Django (1966), od té doby se objevil ve 31 filmech. (sator)

Reklama

Reklama