Reklama

Reklama

VOD (1)

Námorný seržant Mike Stevens (Armie Hammer) dostane rozkaz zlikvidovať v púšti vodcu teroristickej bunky. Mike je dobrý sniper, ale v rozhodujúcej chvíli zaváha a situácia sa osudovo zvráti. Spolu s kolegom Tommym (Tom Cullen) sa musia dať na útek a bežia priamo do mínového poľa, kde Mike stúpi ľavou nohou na mínu. Úplne sám a bez možnosti pohybu musí prežiť najbližších 52 hodín. Tak dlho totiž trvá záchranná misia, ktorý by mu mohla zachrániť život. Ide len o to, či to psychicky a fyzicky vydrží. Pátrajú po ňom teroristi, ohrozujú predátori, slnko, smäd a blíži sa piesočná búrka... (TV JOJ)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (74)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začiatok ma bavil a tým to skončilo. Ako Armie Hammer skočil na mínu a ako sa čas priblížil ku konečne dĺžke filmu, to začínalo byť čoraz viac nudné. Tvorcovia si vykopali hrob hlavne tým, že je film prišli dlhý, pretože stáť na míne celý film, kde sa skoro celý čas nič nedeje, to skrátka nemôže fungovať. Natočené je to pekne, keby sa to ale zostrihalo na takých 85 minút, určite by to nielen mňa viac bavilo, ale navyše by sa tam viac dialo a hlavne by to malo lepšie tempo. Záver filmu trošku predvídateľný, ale stále je fajn a radím ho medzi klady. 55% - 3* ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Začátek nadějný a pak se to začalo hroutit, věřím, že měl halucinace, ale bylo jich nějak moc a pak SPOILER: myslím, že jako zkušený voják by měl tušit a kdyby trochu písku odhrabal, tak by mu to docvaklo, co mu říkal místní vesničan. KONEC SPOILERU. Tak si alespoň poskládal priority a vztahy v rodině........ doufám. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tohle hodně bolelo. Mine je k uzoufání předvídatelnou sbírkou těch nejšablonovitějších armádních/válečných klišé, a taky film, jehož veškeré (na papíře možná silné) scény zabíjí nevhodná melodramatická hudba. Legračně přepálený akční začátek a roztříštěný emo konec bylo obojí vyloženě utrpením sledovat, jediným plusem filmu zůstává sem tam ucházející Hammer a prostřední část, drze opisující od 127 hodin. Videokazety na tyhle trapný low-budget céčkový paskvily! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl film z roku 2014 Piégé, asi bych byl dějem filmu nadšen. Takhle se ale neustále vkrádal pocit, ž už jsem to viděl a že je to prachsprostá vykrádačka. Samozřejmě to bylo krapet jiné a neříkám, že to bylo špatné. Např. rozhovory s Berberem a všechny ty halucinace byly docela zajímavé. Já osobně bych zřejmě využil tělo mrtvého kolegy, když už bych se rozhodl z miny odskočit. Překvapuje mne, že to hrdinu nenapadlo. Je vidět, že film netočili Amíci. Z hrdiny by se na konci stal ještě větší hrdina, tady se vrací rozsekán na maděru... Vezmem-li v úvahu, že každý druhý voják jezdí na mise aby zdrhnul z domova a každý třetí má nějaké trauma z minulosti, pak po takovémto zážitku s nimi asi už armáda nemůže počítat... Ke konci se film už dost táhnul a já si začínal přát aby si to rozmyslela buď mina, nebo Mike. Hammer mně v hlavní roli celkem bavil, jen mně krapet štavlo, že jsem to viděl v italském dabingu.. Přeci jen šlo o Amíky a tak ta italština mi tam úplně nesedla. Celkově dávám filmu za tři plastikové vojáčky. * * * ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po snímcích ´Pohřben zaživa´ či ´127´ tu máme další drama jednotlivce na pokraji hrůzy a vlastní smrti. Africká poušť a voják jednou nohou stojící na mině. Má statisticky pouze 7% šance, že není funkční. Kavalerie je sice na cestě, ale než vlivem okolností dorazí, uběhne ještě mnoho hodin. Celkově víc jak jeden den. Psychologické drama poukazující na psychiku člověka v takové situaci, jeho prožitky, zážitky a snaze přežít. Striktně natočený snímek, který pochopí snad jen ten, kdo pamatuje základní vojenskou službu a vojenské cvičení ve vší parádě. Stát dlouhé hodiny na místě a nepohnout se, ve dne horko, v noci zima, hlad, žízeň, pomalu se dostavující bezmoc, zoufalství, deprese a halucinace. A pod nohou mina. Psychologický thriller se solidním příběhem velmi dobře natočený. Jen ten začátek vyznívá podivně. Je možné, aby odstřelovač z lidskosti odmítl splnit rozkaz jenom proto, že cíl je na svatbě? No, říká se, že ve válce je možné všechno, tak asi ano. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v španielskej Barcelone. Scény z púšte boli filmované na Kanárskych ostrovoch. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama