Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zaměstnanec železnic Canko Petrov najde na kolejích obrovské množství peněz, rozhodne se celý obnos vrátit na policii. Netuší však, jak fatální soukolí událostí tímto bohulibým činem dává do pohybu. Vděčný stát jej odmění novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia v čele PR oddělení Ministerstva dopravy mu však mezitím omylem ztratí jeho vlastní hodinky, které pro něj mají značnou emocionální hodnotu. A právě zde začíná zoufalá Cankova snaha získat zpět nejen své staré „Slavy", ale i svou důstojnost. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (102)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Společenská kritika po bulharsku. 1) Film výstižně zobrazuje lhostejnost, sobectví, velkopanskou povýšenost, ignoranci. Přesně takové chování jsem v Bulharsku opakovaně zažíval (vedle pozitivních zážitků). 2) Nejhorší je vědomí bezmoci a bezvýchodnosti situace. Ministrovi a spol. ani opozici na poctivosti nesejde. Zloději kradou...ale s platem 350 leva (cca 4 500 Kč) měsíčně bych kradl taky. Není východisko. 3) Spoiler. Ponaučení, které plyne z filmu, je nabíledni. Najdeš-li peníze, rychle je seber a užij si je. Když lidi kolem tebe kradou, zúčastni se také anebo přinejmenším oslepni. A když máš vystoupit na veřejnosti, nenech si vzít své hodinky za žádnou cenu. A pak se můžeš nerušeně věnovat svým králíkům. 4) Film je to působivý. Ale už ho nechci znovu vidět. Ze zobrazovaných skutečností se mi dělá špatně. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Chápeš to jo, Bulharsko - Řeckej film :o). Už mám asi všecky ostatní filmy skouknutý, když mi to v hledáčku (kterej je zde na csfd fakt jedničkovej) hledá takovýhle exotický filmy :o). Jako ale solidní drama. O jednom jednodušším, kterej našel mrdu peněz na kolejích, ale vrátil ji. No a jestli si myslel, že tím to pro něj skončilo a že si bude v klidu dál živořit ten svůj život, tak pravej opak. Kdyby si ty prachy nechal, měl by se rozhodně líp a všichni ostatní taky. Jeho protějšek - kariéristka s přízviskem "dominus bruntálus", tak ta diktovala všem jako zvon. Uplně si dokážu představit jejího bezradnýho manžílka, páč sem taky kdysi taky něčím podobným disponoval :o). Buď jak buď, tak sem rád, že občas zabrousím i do takle exostickejch zemí, do kterejch bych se nikdy jinak těžko podíval... ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Naplno ukázané, akú pokrivenú dobu žijeme, ako tragikomicky vyznieva kult kadejakých P. R. ( znamená public relations alebo pojebaná propaganda), odmien za hrdinský čin, ako reálne pracuje polícia, čo je naozaj hodnotné na práci ktorú vykonávame a aká je cena skutočných vzťahov. Všetko na príbehu jednoduchého železničiarskeho robotníka, ktorý si žije v svojej polorozpadnutej chalúpke, stará sa o králiky, všíma si veci okolo seba a záleží mu na tom, aby mal správne nastavený čas. Do jeho bežnej pracovnej rutiny sa vovalí moderná doba so všetkými spomenutými nešvármi. Robotník sa len snaží o to, aby mohol žiť ako predtým, svojou snahou ale začne predstavovať chybný prvok v systéme. On sa nechce vzdať svojho práva, systému nemennosti vecí. A to je v dnešnej tekutej dobe problém. Následky sú fatálne. Vynikajúca záležitosť. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* Tento film byl v mém hledáčku už hodně dlouho, ale až teď jsem se odhodlal a musím uznat že vysoké hodnocení si zaslouží. Sice je to stylově dost minimalistický film, ale obsahově nabízí hodně a zejména nekomerční a festivalový divák by si ho mohl dost užít, tak jako já. Režisérka ve filmu skloubila víc kritických pohledů - jak na společnost, vztahy a média, kde však nepřehlednutelně figuruje sobecká snaha manipulovat druhými. Depresivní a bezvýchodné stavy tu šikovně míchá s drsnou nadsázkou. Byl to pro mě silný zážitek a po několikadenním rozhodování mi to vyšlo na plný počet, zejména za originalitu, smysluplnost a aktuálnost ve všech zemích východního bloku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tohle nám mohli říct už Němci nebo Američané (a samozřejmě i Češi), a nechodit kolem toho jako kolem horké kaše a nechávat to na Bulharech. V podstatě je to ale jedno, ti to pojednali s velkým nadhledem, vlastně udělali i spoustu práce za jiné. Příběh je jednoduchý, stejně tak jako poslelství o současné (konzumní a globální, kontzumní před globální) společnosti: Inteligentní, byť vadou řeči postižený, Canko Petrov, provádějící kontroly předpětí kolejnicových šroubů přijde (samozřejmě ve smyslu přijít k něčemu v důsledku chůze) k penězům. Dále to už jen zobecníme: Prostý člověk s určitým životním stereotypem a starostí či poviností (v tomto případě především o králíky) se dostane do spárů byrokracie (ať už politické, mediální, úřední - od obecní po finanční, policejní či doktorské). Chybou potom je, dožadovat se něčeho (majetku, cti, rehabilitace) zpět. Nejlépe je spočítat ztráty a vzít kramle, dokud to ještě jde. Pozn. 1: Canko nebyl až tak inteligentní, jak jsem ho na začátku označil, dělá stále více chyb (ty by ale nedělal, kdyby se nedostal tam, kam se dostal) a ta poslední je naprosto fatální. Pozn. 2: Z mých oblíbených recenzentů hodnotilo pět a všichni za pět. Pozn. 3: Plakát fuj! Славы měly jiný design a datumovku! Žádné Glory, jak se tento film uvádí v USA, Británii, Německu, Řecku, Itálii, Norsku, Švédsku; ani Gloria, v Portugalsku a Rumunsku. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama