Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zaměstnanec železnic Canko Petrov najde na kolejích obrovské množství peněz, rozhodne se celý obnos vrátit na policii. Netuší však, jak fatální soukolí událostí tímto bohulibým činem dává do pohybu. Vděčný stát jej odmění novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia v čele PR oddělení Ministerstva dopravy mu však mezitím omylem ztratí jeho vlastní hodinky, které pro něj mají značnou emocionální hodnotu. A právě zde začíná zoufalá Cankova snaha získat zpět nejen své staré „Slavy", ale i svou důstojnost. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (102)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh poctivého nálezce miliónů Euro. Měl získat od ministra hodinky a diplom, ale při té příležitosti mu vzali a zašantročili jeho vlastní hodinky po otci. Canko se za svou dobrou vůli a čisté srdce dostane až do vězení a jde po něm mafie. Vypadá to bláznivě, ale tohle všechno se v naší době mohlo a může stát. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak milé deti, teraz vám pani a pán z neďalekého Bulharska vyrozprávajú jednu rozprávku, aby ste vedeli, ako to v živote chodí. Jeden dobrý starček nájde na koľajniciach peniaze a vráti ti ich na políciu. Ujovia sa mu poďakujú a poďakuje sa mu aj ujo minister. Aby ste vedeli, že dobrý skutok sa vám vráti ako bumerang, tak starček dostane nové digitálne hodinky...hádajte, ako to skončí...Ten pán a tá pani nám už poskytli jednu Lekciu a teraz nám dávajú ešte jednu, ak sme sa náhodou po tej prvej nepoučili. A teraz vážne, deti na to neberte, možno to nepredýchate ani vy sami. Špičkový "v podstate" triler, kde bojuje bezmocný človek s charakterom so systémom, ktorý charakter nemá. A vychádza to z toho, že síce si každá jeho jednotlivá zložka, čiže osoba, myslí, že charakter má, ale nie je tomu úplne tak. Ono sa tie malé a väčšie klamstvá nejak nazbierajú a vytvorí sa strašidelný a nezničiteľný kolos. Canko na jednu otázku odpovie pomerne prekvapivo: "mentalita" a myslím, že to je kód k celému filmu. O otázke viny každého jedinca vo filme budete premýšľať ešte veľmi dlho. Prečo je a ešte bude Sláva tak kladne hodnotená a dobre chápaná v našich dvoch susedných demokratických republikách? Snáď si ani nemusím odpovedať... ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Film, který spíše připomíná novou Rumunskou vlnu, než tvorbu bratří Dardennových. Tvorbu Dardennových to připomíná maximálně co se týče ozvučení, takže stejně jako Dardennovci, tak ani duo Grozeva - Valchanov nepotřebují žádný soundtrack a vystačí si se zvukem ulice a film díky tomu působí více autenticky. Příběh je o prohnilosti státní aparatury, kdy lidem na vysokých postech jde jen o funkci a dobré jméno před médii. Vše ostatní jde stranou a je jedno za jakou cenu. Klidně i za zničení lidského života. Role Petrova je precizně napsaná a Stefan Denolyubov tuhle těžkou roli zvládl na jedničku. A takový závěr uvidíte jen u evropských artovek a díky bohu za to. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Byrokraticko-egoisticko-kariérní soukolí už semlelo nejednoho inteligenta, natož koktavého ajznboňáka od BČD. Brilantní je vhled do života Julie, která i když ví že by měla a že hodiny už dotikaly, stále není ochotná podřídit svou práci rodině. Ona je hlavní postavou příběhu, nikoliv Canko. Ona je hyenou, která je zvyklá nebrat si s podřízenými servítky, až jí samotné uniklo, že se stala sama sobě podřízenou ve smyslu "tahle osoba není důležitá". Jenomže všechno, co podobní lidé tvoří (a každý z nás pokud se mu někdy daří do tohohle může spadnou), postrádá smysl, když neexistuje ta hranice "a dost". Ale to už bychom mohli citovat Dalajlámu, místo toho si užijte tuhle střízlivou bystře odsýpající zábavu z jižní části EU. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Glory se mi bleskurychle zarylo pod kůži. Nádherná ukázka toho, že k natočení filmového veledíla není třeba obří rozpočet a CGI, ale že základním stavebním kamenem je kvalitní scénář. Glory oplývá tak dobrým scénářem, že si ani nevybavuju, kdy jsem naposled zhlédl novější film, který by byl takhle skvěle napsaný. Krása filmu spočívá také v jeho nepředvídatelnosti. Vždy, když jsem si myslel, že vím, jakým směrem se bude děj ubírat, tak přišel moment, který jsem absolutně nečekal. Film mě dostal i po emoční stránce – s hlavním hrdinou jsem soucítil, pochopil jsem ho a fandil mu. Zářný příklad toho, jak dokáže dnešní doba člověka jednoduše semlít a je jedno, že jeho úmysly jsou čisté a šlechetné. Do prekérní situace se dá zamotat lehce, cesta z ní už ale procházkou růžovým sadem není. Závěrečná scéna je geniální třešničkou na dortu, vůbec jsem to nečekal a přitom to tak moc dává smysl. Klidně se to mohlo jmenovat „Canko Petrov: Řada nešťastných příhod“. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama