Reklama

Reklama

VOD (1)

Finnur (Baltasar Kormákur) je skvelý chirurg a vášnivý športovec, ktorý spokojne žije s novou manželkou Solveig (Margrét Bjarnadóttirová) a ich malou dcérkou. Starosť mu však robí staršia dcéra Anna (Hera Hilmarová) z prvého manželstva. Tá sa totiž bezhlavo zamilovala do drogového dílera Óttara (Gísli Örn Garðarsson), zanechala školu a začala holdovať drogám. Zúfalý Finnur vidí, že svoju dcéru stráca a zároveň jej hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Je pripravený urobiť čokoľvek, aby jej zničujúci vzťah prekazil a získal dcéru späť.  Óttar a Anna sa však nehodlajú rozísť a Finnurove vpády do ich súkromia postupne rozzúria násilného Óttara, ktorý sa stane hrozbou pre jeho novú rodinu. Ked Finnurov kolega Halldór (Ingvar Eggert Sigurðsson) v nemocnici zachraňuje najnovšiu obeť prestrelky, Finnur si uvedomí, v akom ohrození sa ocitla jeho nová rodina. Rozhodne sa zbaviť nebezpečného Óttara všetkými prostriedkami, skôr než sa Óttar zbaví jeho. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (29)

bourec 

všechny recenze uživatele

Nijak mě to neuchvátilo.V kontextu celýho filmu to vyšumí do zbytečna.Fetka s nim už stejně v životě nepromluví,a kvůli jednomu dementovi,a dcérence krávě ohrozil svou rodinu,hlavně malou dceru,kariéru,prostě nesmysl.navíc příliš evropský,houslovej koncert celej film,málo akce.Tohle mě nevzalo.Natočit to za louží,trochu hloupě americky ,mohla to bejt jízda.Třeba je to napadne.50%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika s tatíkem, který chce svou dcerku vyrvat ze spárů drogového dealera. Nejdřív to zkouší po dobrém, pak přitvrdí a nakonec zvolí to nejzoufalejší řešení. Kormákur se tady ani nesnaží nějak inovovat a drží se přesně v daných mantinelech. Přidanou hodnotu by mělo tvořit prostředí Islandu a typický severský rukopis, ale Island sám tu hraje jen minimální roli a to, co je charakteristické pro skandinávské thrillery, mi tu také chybělo. Navíc na to, že film disponoval jednoduchou zápletkou, byl z mého pohledu neúměrně dlouhý. Na průměr to tahají herci, kteří byli bez výjimky výborní, ale ani oni mě nezachránili od částečného zklamání. 50% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hippokratova přísaha říká nehrát si na Boha. Jak jinak ale přemoci ďábla..? Thriller postavený na otcovsko-morálním dilematu hlavního hrdiny (mimochodem dobrá castingová volba pana režiséra), přiměřeně civilním pojetí, souznění islandských scenérií s chmurným cellem madam Guđnadóttir a sympaticky otevřeném konci, který maže tenkou hranici mezi momentální prohrou a výhrou. Těžko si jej představit, jak se svou postavou vyhazovače z belfastského baru jezdí na silničním kole a jak se svými prsty o tloušťce ostravské klobásy provádí kardiovaskulární operace, nicméně něco mi říká, že se slovutný daughterguard Neeson již pomalu chystá na americkou předělávku.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Oddaný otec manžel, který žije obyčejný život na tichém předměstí Reykjavíku se snaží zachránit svoji dceru od jejího přítele, drogového dealera. Vymyslí plán na dokonalý zločin. Styl snímku je syrový a studený. Převládají tmavé barvy. Jde o filosofické drama, které se ptá, jestli otec jedná správně. Do práce jezdí na kole, což ho přibližuje divákovi. Akce snímek moc nenabízí, jde spíše o emocionální konflikt. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dostanem sa k hocijakým liekom. Môžem ťa zapnúť a vypnúť kedy sa mi zachce ... tak? kde sa stala chyba, že sa veci vymkli spod kontroly. Postreliť - zašiť, skoro prizabiť - oživovať ... narobil si ten Finnur zbytočne roboty. Príbeh mohol byť aj lepší, herecky nemám výtky a Baltasar to natočil po svojom, po islandsky, a to ma bavilo, takže celkom spokojnosť. 3,5* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Ide o film s najväčšími zárobkami roku 2016 na Islande. (Astonko)

Reklama

Reklama