Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik důchodců náhodou objeví opuštěný bazén a začnou ho pravidelně navštěvovat. Jaké je jejich překvapení, když zjistí, že je začínají opouštět jejich choroby a znovu dostávají chuť do života. Ne, není to zázrak - mají v tom prsty mimozemšťané, kteří v bazénu ukryli to, co jim patří. Nevadí jim, že někdo objevil jejich tajemství. Dokonce jsou ochotni pomoci ještě víc... (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dnes síce už zabudnutý film, ale ešte pár rokov dozadu sa o ňom hovorilo ako jednom z tých lepších kúskov z osemdesiatiek. Určite lepšie ako pokračovanie, potešil Steve Guttenberg, ktorého všetci najviac poznajú z Policajnej akadémie ako Mahoneyho. Triky fajn, pomer vtipu a akcie tak akurát, len tá dráma, ktoré je spomínaná v žánroch mi nejako unikla... :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupinka důchodců se místo do společného bazénu v domově důchodců chodí koupat do sousední opuštěné vily. Tu si ale pronajme skupina podivínů, kteří z moře vytahují podivné velké balvany a do bazénu je ukládají. Naši důchodci se jich ale nebojí, a naopak zjišťují, že koupání v bazénu má na jejich těla ozdravné účinky. Až později se dozvídají, že podivínská skupina je partička mimozemšťanů, kteří si na zemi přijeli pro svoje kámoše, kteří tisíce let odpočívají právě v oněch balvanech - a právě ti dodávají staříkům jejich novou sílu... Jojoj, to byly časy. V televizi jely samé prima komedie, skoro ve všech hrál Steve Guttenberg a nebylo třeba hektolitrů krve ani jiných tělesných tekutin, aby film byl opravdu zábavný. K těm patří i Zámotek (i se svým mladším bráškou) - nečekejte žádné oskarové drama, ale jen příjemně strávené dvě hodinky... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ne abyste se moc bavili. Nezapomeňte, že jste starci." Dřív jsem si představoval důchod jako čekání na smrt. Tady se objevila jiná možnost a já se na něj začínám těšit. Po snídani si dám dopolední koupel s kokony, po obědě sex s Antariankou Kitty a po večeři to rozjedu na tanečním parketu. To bude jízda. Tihle důchodci užívající si života mě zkrátka bavili už jako dítě a v dospělosti se na tom nic nezměnilo. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Zámotek je pro mě velmi pohodová sci-fi komedie, na kterou jsem se v mládí často rád podíval. Příběhově je to o bandě důchodců, která se nevědomě setká s mimozemšťany, což jim téměř doslova vlije novou krev do žil a oni si opět mohou naplno užívat života. Námět je sice lehce střelený, ale u kormidla stál Ron Howard, který to dokázal ukočírovat a stvořit opravdu pohodový snímek. Velmi se povedlo i obsazení. Důchodci jsou sympaťáci a to jejich povyražení ve stáří jsem jim nejen věřil, ale i přál. Když se k nim přidala sympatická mladá dvojice Steve Guttenberg (Mahoney!) a Tahnee Welshová, bylo na fajn zábavu zaděláno. Sice nejde o žádný hlubokomyslný filmový klenot, ale vyznění snímku bylo veskrze pozitivní a přiznám se, že jsem zvažoval i čtvrtou hvězdu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Všichni delfíni byli umělí. (HellFire)
  • Wilford Brimley musel být poněkud zkrášlen, aby vypadal starší. V době natáčení mu bylo 50 let. (HellFire)
  • Ve filmu se objeví bratr, matka a otec Rona Howarda. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Reklama

Reklama