Reklama

Reklama

Lady Macbeth

  • Velká Británie Lady Macbeth (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lady Macbeth nás přivádí na zdánlivě poklidný anglický venkov roku 1865. Katherine stojí před oltářem vedle Alexandera, svého budoucího manžela. Vikář je prohlásí za muže a ženu. Alexandrův stárnoucí otec Boris, bohatý majitel dolů, dvojici pozorně sleduje. Katherine totiž koupil pro svého syna spolu s malým pozemkem od jejího otce. Svatební noc však zůstane nenaplněna, Alexander novomanželce neudělá žádný fyzický návrh. Navíc musí záhy nečekaně na několik týdnů odcestovat do rodinných dolů a jeho otec zase odjíždí do Londýna. Osamělá Katherine na tchánův příkaz nesmí opustit dům a tak tráví prázdné dny uzavřena v zatuchlých místnostech. Pak se ale přece jen odváží vyjít ven. Při jednom ze zakázaných výletů narazí na Sebastiana, hezkého, silného a drsného nádeníka. Ten pak v noci vnikne do její ložnice, a i když mu Katherine zpočátku odolává, nakonec sama podlehne chtíči. V následujících dnech se oddávají nespoutané vášni a Katherine se stále méně podřizuje milencově vůli. Stává se z ní autoritativní paní domu. Jejich vztah však nemůže uniknout okolí. Chvíle neodvratných střetů a výsledných tragédií se blíží. Katherine se rozhodne vzít vlastní osud do svých rukou, nic jí nedokáže zastavit... Tchán přijíždí zpět z Londýna a později se vrací i Alexander. Navíc se objeví i Agnes spolu s malým chlapcem, který je Alexandrovým levobočkem. Kdo z nich přežije vášeň paní domu? (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (109)

Radko 

všechny recenze uživatele

Klasické Shakespearove hry boli tým najkomerčnejším divadelným tovarom, čo ponúkala daná doba. Ak by nejakým zázrakom dožil dramatik dnešných čias, písal by scenáre k Avataru, Titanicu a Hviezdnym vojnám. Kdeže Macbeth, kdeže adaptácia poviedky Nikolaja Semjonoviča Leskova "Lady Macbeth Mcenského újazdu". Produktovo menej naladení autori by písali a nakrúcali filmy ako Lady Macbeth. Pôsobivú komornú drámu o samote, premenenej v konečnom dôsledku na iný druh samoty, v dôsledku zničujúcej moci vášne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalé ale zajímavé vyprávění o frustrované ženě, která se díky svému chtíči rozhodne jít doslova přes mrtvoly, jen aby dosáhla svého. Vývoj postavy je zajímavý, stejně tak změna z dramatu na thriller (což je u podobných filmů neobvyklé) ale přeci jen se to dost táhne a film působí bez přehánění, tak o 30 minut delší. Rozhodně však stojí za vidění, už jen kvůli vynikajícím hereckým výkonům a povedené kameře. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh je typický pro vášeň a nenávist a odplatu.Tuhle zkázu "koupil" pro svého syna Alexandra otec Boris.Herec v jeho roli opravdu exceloval.A i o statní aktéři nezůstali pozadu.Režisér pracoval s minimem herců, takže se mohl své práci naplno a soustředěně věnovat.Minimalizované exteriéry a interiéry.Výtečná kamera ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Leskovova novela, přestože není nijak skvěle napsána, zaujala především tématem. Petr Weigl, který také není extra režisérem, vsadil na Šostakoviče a udělal dobře. Wajdova kreace je rovněž působivá, ale všeho s mírou. Poslední zfilmování je už jaksi přespočetné. To, že ženská může dělat s chlapem, co se jí zamane, je všeobecně známé, ale v tomto případě dám přednost Pierre Louÿsovi, potažmo Luisi Buñuelovi. Toto chladné drama staví do popředí mužskou slabost, nikoli ženskou sílu či její odhodlání prosadit svoje... Přece jen mi to nedalo a znovu jsem si přečetl Leskovovu novelu. Tentokráte mi přišla velmi povedená - navíc, každý, kdo se chce o toto téma pokusit, musí dodržet základní schéma tragedie, nejenom obecné, ale i toto konkrétní, jinak se prostě dostane mimo mísu, tak jako v tomto případě. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kruté udalosti na nejakom odľahlom statku v réžii frustrovanej mladej ženy. Trochu bolo ťažké uveriť jej rýchlemu prerodu zo zakríknutého dievčaťa na sebavedomú pani domu, ktorá si ide za svojím pochybným cieľom cez mŕtvoly. A všetci v okolí sa len nečinne prizerajú. Ale atmosféru to malo, len ten záver bol taký narýchlo prilepený. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Kočka, kterou je možné ve filmu spatřit, je plemene „Cornish Rex“, které vzniklo genetickou mutací kolem roku 1950. Děj filmu se ale odehrává v roce 1865. (vojacekr)

Související novinky

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Jak to vypadá s Východními přísliby 2?

Jak to vypadá s Východními přísliby 2?

03.11.2018

O pokračování Východních příslibů se mluví už dlouhé roky, film z roku 2007 režiséra Davida Cronenberga (Dějiny násilí) v hlavní roli s Viggo Mortensenem (Pán prstenů) a Vincentem Casselem (Dannyho… (více)

Reklama

Reklama