Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (329)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo silene, az do 3/4 filmu to neni nicim zajimave, proste vypravi pribeh, ktery je ale už tak hodne poutavy a vtahující. A pak se poslednich 20minut solidně rozjede a az do zaverecnych titulku nepusti. To, jak se to vsechno rozuzlilo a pak zase 1000x zauzlilo, bylo asi to nejlepsi na celem filmu a po konci filmu na to jen hledíte a přemyšlíte a dochází vám, co se vlastně stalo. Jedna z nejlepsich žánrovek tohohle typu, co jsem kdy viděl. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Z mé 30-leté kariéry znám dva druhy klientů. Takové, kteří svou situaci odhadnou a spolupracují, přesto, že to může být nepříjemné, a takové, kteří se mají za lišáky a čekají, že je z toho vysekám, aniž by hnuli prstem. Vy patříte k té druhé sortě. Ale prozradím vám dvě tajemství. Bez utrpení není ani vykoupení. A vy nejste chytřejší než já.“ Snímek Contratiempo ustál má vysoká očekávání a ukázal, že je dalším z řady kvalitních thrillerů ze Španělska, které už bez nadsázky začínám považovat za nefalšovanou velmoc tohoto žánru. A Oriol Paulo znovu dokázal, že umí, jak už naznačil ve filmu Tělo, rovněž kvalitní žánrovce. Contratiempo je atmosférický, napínavý, zvratový, dynamický a žádající si plnou divákovou pozornost, poněvadž možné verze „pravdy“ se kupí a je nutné držet s tvůrci krok. Závěrečný twist je sice „kapánek“ přehnaný, ovšem oproti kupříkladu některým hollywoodským „šokujícím“ pointám se drží stále v rozumných mezích. Čistě objektivně je film na 4*, ale za to, jak moc mě pohltil, tu pátou hvězdu přece jen přihodím. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller potvrzující, že Španělům se v poslední době více daří na poli detektivních, krimi a napínavých snímků, než hororů, především duchařských. Zatímco si velkopodnikatel, který si může dovolit cokoliv (třeba vymazání svého jména ze všech policejních dokumentů), povídá se svojí obhájkyní, sledujeme jeho příběh o lásce a smrti. Funguje zde naprosto vše - herci, kamera, hudba a samozřejmě příběh, který si nechává překvapení až nakonec. Zdánlivě nevinný Doria má co skrývat... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když se na konci zamyslíte nad tím, co jste viděli, máte před sebou v podstatě tuctový kriminální příběh. Nicméně jeho podání, ten způsob, jakým si s vámi scénář pohraje a jak důkladně vás zmate, je obdivuhodný. Trochu Agatha Christie, trochu Hitchcock, mazaná zábava... A možná také o něco delší stopáž než bylo nutné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, či uhádnete kto a prečo, pretože v hre je množstvo verzií, ktorými režisér divákovi pletie hlavu. Jedno je však isté. Film ma doslova pohltil. Každou minútou som sa ponáral hlbšie a hlbšie do príbehu, nechal som sa unášať úžasnou atmosférou podporenú skvelou hudbou. Režisér Oriol Paulo vsadil zase na svojich obľúbených hercov, videl som všetky jeho filmy a niektoré tváre sú už jeho klasika. Záver? Neskutočný...Tak silný som už veľmi dlho nevidel . Tá pointa, to postupné odhalenie, hlasitá hudba..., no kompletná husia koža, ktorá mi prebehla od nôh až do mozgu. Super zamotané a geniálny záver a tým pádom aj celý film. Som veľmi zvedavý čím nás O. Paulo prekvapí nabudúce. 90%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)

Reklama

Reklama