Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (330)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když se na konci zamyslíte nad tím, co jste viděli, máte před sebou v podstatě tuctový kriminální příběh. Nicméně jeho podání, ten způsob, jakým si s vámi scénář pohraje a jak důkladně vás zmate, je obdivuhodný. Trochu Agatha Christie, trochu Hitchcock, mazaná zábava... A možná také o něco delší stopáž než bylo nutné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělé jsou zpátky a opět ve formě! Když se řekne Španělská tvorba automaticky se mi vybaví klenoty : Zatímco spíš, La Cara Oculta, Divoké historky, El Cuerpo, Los ojos de Julia, Kůže kterou nosím a je jich samozřejmě více, ale tihle zástupci jsou nejhlavnější no a po dnešku si tam můžu přidat i Contratiempo. K ději nebudu vůbec nic prozrazovat, abych nezkazil zážitek, protože Zvratů je ve filmu nespočetně moc, jen v závěrečných 20 minutách jich je asi 5 a ten závěrečný doslova bere dech a koukal jsem nevěřícně s otevřenou pusou jak se mnou Španělé opět slušně vyje*ali. I přes pomalejší tempo se mi film líbil a nepředvídatelnost děje je vskutku hlavní devízou filmu. 80% ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Řemeslně slušně zvládnutá hra na kočku a několik myší, pardón vlastně možných příběhů. To, co že začátku vypadá, jako rutinní obhajoba, obžalovaného pracháče, působí na velmi vydařeném konci, jako ta památná hláška z filmu Kill Bill. Pomsta chutná nejlépe za studena. I když se mi z těch mnoha možných teorií několika zamotala hlava, sazím hlavně za ten závěr takový hodně horší, čtyřbodový koš. A jméno direktora značím do notýsku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda jó! Většinu času se to tvářilo jako klasický thriller o jedné neznámé, kde ani tak nejde o to přijít na to, kdo je vyděrač či vrah, ale spíš o to, jak si vydupat pro klienta osvobozující rozsudek, což se neobešlo bez výtečných dialogů hlavního hrdiny a jeho právničky. Sice to nebylo nijak inovativní, ale bavilo to hodně. Jenže pak přišlo několik veletočů, které všechno postavily na hlavu a najednou jsem nevěděl, kdo, co, jak a proč, což vyvrcholilo výborným finále, které sice bylo přitažené za vlasy, ale to vem čert. Jo, kdyby se v tom člověk nimral, tak si určitě nějakou tu scénáristickou díru najde, ale tady ty zvraty frčely takovým způsobem, že na to nebyl čas a navíc to na první pohled dávalo smysl, takže se k tomu ani nenašel důvod. Režisérův první film byl také pořádnou motanicí a já pevně doufám, že bude v nastaveném kurzu pokračovat. 90% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Síla vyprávění v akci, film na sebe vrství různé verze jedné a též události, nabízí odlišné pohledy až nakonec vše rozetne snad až Shyamalanovským rozuzlením. O překvapení však nejde, největší předností filmu je naprosto skvělá atmosféra a samozřejmě i chytrý příběh. Je vidět, že brilantní scénář lze realizovat i bez drahých triků a slavných herců, aby stál výsledek za výbornou... 9/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama