Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 2

VOD (1)

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (229)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

celých 90 minut jsem marně přemýšlel co,že to vlastně má v noci přijít až mi to nakonec došlo...nuda.Ty lidi tam se prostě jen bojí,že se budou nudit a tak si pozvou další lidi a hledají nějakou rutinu.Jasně,primárně je It Comes At Night spíš psychothrillerem o tom,jaká je paranoia svině a jak moc nás strach z čehokoliv svazuje,ale tady je to podáno tak nezáživně až to místy fyzicky bolí.Po traileru sem spíš čekal nějaké to klasické bubání a ono nic.Tady se regulérně nestane vůbec nic.Kdybych byl připravený na komorní postapo psycho něco,pak budiž.Já ale čekal horor a ten to rozhodně není...40% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skoro žádná akce, napětí až v závěru, zato velmi dobře budovaná atmosféra a psychologie postav. Herci do jednoho opravdu výborní a chování postav (kupodivu) má hlavu a patu. Takže, kdybych měl rozhodnout, jestli doporučit nebo nedoporučit tenhle film, tak ho spíš doporučím, ale je to pro hororové fajnšmekry, rozhodně to není nic pro komerční diváky. Silné 3 hvězdy ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá psychologická hra odehrávající se na pozadí světové nákazy (která bohužel není více specifikovaná), těžící hlavně z napjaté atmosféry, osamocené chaty v lesích a perfektních dialogů. Joel Edgerton a Christopher Abbott si film zabírají jednoznačně pro sebe, jejich chemie od začátku funguje výborně a až do konce nabízí inteligentní rozhovory, prvky nedůvěry a zachování přežití sebe samotného nad životem ostatních. Závěr hezky vygradovaný, ale bez výraznější pointy či zakončení, která by filmu pomohla o hlubší zážitek a ne jen vyšumění do prázdna. Na nováčka Treye Shultse ale i tak dost originální a vtahující podívaná, ze které mám ve výsledku pozitivní dojem a napětí střídalo husí kůži. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Dobrý příspěvek k současnému trendu lehce vyprázdněných indie hororů. Hra s očekáváním a chováním postav, kde toho hodně nevyřčeného pluje pod povrchem. Finále je ve svém "neodhalení čehokoliv" vlastně drtivé, všichni se jen bojí a jsou uzavření ve svém strachu, který jim zabraňuje cokoliv změnit. P.S. Nedělejme si iluze, vyjít třeba "vyprázdněný" Blade Runner dnes, tak se do červených čísel nedostane, stačí si jen zobrazit hodnocení od nejnovějších a je krásně vidět jak lidi ten film nezvládají. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebyl opatrný, dopadlo by to hodně zle. Z Joela Edgertona se stává herecká jistota, která navíc velmi umně tíhne k režii a scenáristice (Dárek). Zase se něco zvrtlo, zase v něčem krutě prohráváme. Virus se rozšířil stejně rychle jako panika, tvůrci se od začátku s divákem příliš nemazlí a od prvních minut zobrazují cosi zlého, zákeřného, aniž bychom viděli nějaké agresivní projevy nemoci (třeba zombie), jednoduše nás ovšem výtečná atmosféra přesvědčí, že rozhodně nejde jen o obyčejnou chřipku. Tenhle kousek spoléhá na psychologii postav, které obklopuje nejistota, strach, paranoia, izolace. Dělat dobré skutky se v téhle nehostinné době úplně nevyplácí, o čemž se přesvědčí i rodinka výše zmíněného chlapáka. Je to pomalé, je to napínavé. A dokonale využívá labyrintu interiéru domácího vězení. Dvě tři údernější scény a ty čtyři hvězdy bych dal s klidnějším svědomím. Přesto je dám. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Obraz zobrazený na začiatku filmu má názov „The Triumph of Death“ („Triumf smrti“). Namaľoval ho Pieter Brueghel starší, od roku 1562 sa nachádza v múzeu del Prado v Madride. (Pat.Ko)
  • Na jednej z fotografií na chodbe je Bill Withers, spevák známy hitom „Lean on Me“. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama