Reklama

Reklama

Máří Magdaléna

  • Velká Británie Mary Magdalene (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film Máří Magdaléna je autentickým a lidským portrétem jedné z nejosudovějších žen v dějinách lidstva. Biblický příběh líčí osudy Máří (Rooney Mara), mladé ženy hledající nový způsob života. Máří natolik svazují každodenní rituály, že zavrhne svou rodinu a přidá se k novému společenskému proudu, který vede charismatický Ježíš Nazaretský (Joaquin Phoenix). Brzy se stane srdcem tohoto hnutí a po Ježíšově boku se vydává na cestu, která vede do Jeruzaléma, k osudovým událostem, jež jsou základním kamenem naší civilizace. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (189)

Nach 

všechny recenze uživatele

1900 recenze | 2800 hodnocení: Joaquin Phoenix zahraje snad vše. Od tyrana až po mesiáše. A každému jeho slovu a pohledu dokonale věřím, jakoby to ani nebyl ten skvělý herec, ale postava kterou ztvárňuje. Máří Magdalena se navíc tváří nikoli jako epizoda z Nového zákona, ale jako historický film, popřípadě pseudohistorická rekonstrukce. A musím přiznat, že mi to sedlo. Ano, je to místy zdlouhavé, ale na druhou stranu to má svou atmosféru, která mě chytla a nepustila. A toho si cením. 70% ()

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Bible? Nevím bibli jsem nečetl, aspoň ne celou, ale tyhle příběhy si rád pustím.. Avšak jestliže mám srovnat všechny, co jsem viděl, tak tenhle je zatím nejhorší. Naposledy jsem viděl Apoštola Pavla.. a ten byl nic moc, ale stále byl o obrovský kus lepší než tohle. Ol d tajm jsem se nudil, už teď netuším, co se dělo half of děj, občas tam byl náznak něčeho zajimavého, jinak to jen šlo a šlo, ale nic nenabídlo.. většina filmu si aspoň ke konci přilepší, bat tady jsem to asi přehlédl... nic z čeho bych byl na větví, fakt ne. Co se týče obsazení Džízyse, kdyby mi nikdo neřekl, tohle je on vole, tak ho vážně nepoznám.. aspoň do scény, kdy je na kříži. Je to šejm, celou dobu jsem doufal, říkám si kurva bible, však ta má dobrý příběhy ..tak proč je tohle tak suchý?? Ani nevím, byl tam bůbec příběh Maří Magdalény, o který je celej film?! Přišlo mi to spíš, jakoby tam byla jen jako pozadí, aby se neřeklo. :) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně čistý film. Ve svém prostém sdělení a skromné síle obrazu. Sice se míjí s mým světonázorem a do budoucna dám vždy raději přednost podvratnému a interpretačně mnohem bohatšímu Scorseseho majstrštyku, ale tohle Davisovo nahlížení na „nejslavnější příběh ze všech“ skrze ženské oči byl velmi osvěžující a nedá se ani říct, že byl silně konzervativní (zdánlivě), protože jak vám také osvětlí závěrečné titulky, s postavou Máří Magdaleny se to mělo v očích církevních pohlavárů po celá staletí tak trochu jinak, eufeministicky řečeno. A Mara a Phoenix tady jedou herecký absolutorium. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Předně: Joaquin Phoenix je v roli Krista famózní! Takto si ho představuji. Démonický, charismatický, na hranici šílenství a navíc živočišně přítažlivý. Už jen kvůli němu stojí film za shlédnutí. Celkově: Roony mě přesvědčila a bavila, dokonce se dá napsat, že se mi líbila. Celý příběh je inteligentní, logicky vystavěný, samozřejmě předpokládá aspoň jakous takous znalost když už né přímo Bible, tak historie, ale řekla bych, že by mohl být schůdný i pro ateistu. Hudba Johannsona je tradičně vynikající, škoda ho, veliká škoda.... Vyhovovalo mi komorní pojetí a líbila se mi dobrá kamera. Závěrem chci vyzdvihnout, že se snímek obešel bez padesáti litrů prolité krve, (jak jsme mohli přes dlaně na očích sledovat ve filmu Umučení Krista) a také docela zajímavé vykreslení postavy Jidáše. Mezi filmy k danému tématu patří jistě mezi to nejlepší, co bylo natočeno. Samozřejmě na Život Briana to nemá. K postavení žen v době raného křesťanství: někteří historikové se domnívají, že zpočátku šířili víru jak muži, tak ženy. Dokonce, že ženy vedly i mše. Církev toto samozřejmě popírá, neboť je jasné, že jim představa žen, které mají rodinu a mužů, kteří také chtějí mít rodinu celá staletí neseděla ekonomicky do krámu. Zavedl se tedy celibát a ženy -kněžky se označily za nesmysl. Přestože feministickým hnutím naprosto opovrhuji, osobně mi úloha žen v raném křesťanství smysl vcelku dává. Takže v pohodě. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Naprosto ojedinělý duchovní zážitek. Marie Magdaléna od Gartha Davise s Rooney Marou a Joaquinem Phoenixem si mě divácky úplně podmanila. Nejen kamerou a geniálními hereckými výkony obou protagonistů, ale taky meditativním hudebním podkresem z Islandu. Tahle zvláštní kombinace na mě fungovala dokonale. Neprávem přehlížený a opomíjený snímek, který nesází na doslovné převyprávění evangelií, ale na duchovní souznění. Výjimečné dílo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 3. října 2016 do 2. prosince 2016 v Itálii (Apulie, Sicílie, Matera a Neapol). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. února 2018 v Národní galerii v Londýně. (BMW12)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama