Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 1

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (257)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pascal Laugier je prostě borec. Nejdřív nás namlsá odkazem H. P. Lovecrafta a pak rozjede masomlejnek, u kterýho jsem měl co dělat, abych to ustál a strachem se v posteli neposral. Ghostland je výbornej kousek. Sice je samoúčelnej a jednoduchej, jak Zemanovi trencle, ale přesto se jedná o stylovku, která i přes to všechno překvapivě funguje. Syrový hard-core horor, u kterého mi vůbec nevadí jednoduchý námět, místy složité nelogičnosti v rámci reality versus sen, ale užívám si to v konceptu samotného hororu jako takového. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Očekával jsem další z mnoha tuctových hororových snímků a byl jsem velice příjemně překvapen. Velice si cením toho, že tvůrci neobtěžovali diváky s nudným a dlouhým úvodem. Velice rychle se šlo na věc. Zápletka je poměrně originální a především opravdu hodně zajímavá a zábavná. Strachy se u filmu asi nikdo nepomočí, ale snímek ve mně vyvolával velmi nepříjemné pocity. Příběh Barbín, které se dočkaly svého Kena, kterého si však zřejmě představovaly trošku jinak než jako mongoloidního zlobra neměřitelného IQ. Děj je opravdu famózně vystavěn a moc hezky si hraje s diváky, které nějakou chvíli nechá se utápět v dumání nad tím, co je sen a co realita. [84 %] ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po famóznom "Martyrs", spackal Pascal nijak mimoriadne výrazný, vraj thriller "The Tall Man", a tak moje očakávania v podobe "Ghostland-u", boli minimálne "nijaké". Titulok nezavádza, dokonca by som povedal, že je dokonalým vyobrazením toho, čo sa v tomto snímku odohráva. Rozoberať to však nebudem, lebo rovnako ako "ricci.s", aj Ja som názoru, že bez "spoilerovania" by to skrátka nešlo. Samotný snímok je voľne dostupný v ruskom jazyku, čiže tí, čo sa na ZŠ pred desiatkami rokov učili horšie ako ostatní, budú v menšej výhode ;) Čo sa filmu týka, ide skutočne o veľmi slušnú hororovú zábavu pre "dospelých", no rozmýšľam nad tým, čo také mimoriadne "Ghostland" ponúka, čo by som už predtým niekde nevidel. A viete čo? Na nič som neprišiel .. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Od Ghostlandu nečakajte žiadnu stokrát videnú ducharinu. Názov filmu síce môže byť dosť zavádzajúci, no v príbehu o nahnevaných duchov veru nepôjde. Snímka už behom prvých 15 minút naberá poriadne grády, čo je pri hororovom žánre príjemnou výnimkou vybočujúcou z radu. Na prelínanie realít sa spočiatku pozerá skutočne dobre, no po nejakej dobe si na to zvyknete. Osobne som však dokázal len veľmi sťažka prekúsnuť výslovnú nereálnosť zápletky, kedy za dlhú dobu nikomu zo susedného okolia či blízkej rodiny neprišlo divné, že v inklinovanom dome žije ktosi úplne iný a po pôvodných majiteľoch sa prepadla zem. Za atmosféru a originalitu dávam napriek spomínaným negatívam slušné 4*. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Parádní vypravěčská piruetka a pořádně intenzivní cvokhaus! Laugierovi jsem sice věřil, ale vzhledem k tomu, že film nepředcházela pověst velké hororové události (jako tomu letos bylo u Tichého místa nebo nadcházejícího Hereditary), jsem očekávání mírnil. Možná hlavně díky tomu jsem nakonec tak příjemně překvapený. Ghostland sice nemá filosofické přesažno jako Mučedníci, jimiž se Laugier prosadil, ale rozhodně dodává více hororového uspokojení než The Tall Man. Na filmy z tohoto ranku jsme byli zvyklí před deseti lety, následně ustoupily do pozadí takovým způsobem, že dnes opět mohou působit jako svěží vítr. Konečně zase hororová akce, která je utržená ze řetězu a bolí! Akce, kde se postavám dějí takové věci, že divák věří, že je opravdu hluboce traumatizují a nediví se jejich hysterii. To vše navíc zabalené do prvotřídní technické formy, odehrávající se v interiérech hororově skvostné barabizny a ozvláštněné vyprávěcí strukturou, která dává smysl (byť si dokážu představit, že pro někoho bude samoúčelná). Tleskám. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)
  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)

Reklama

Reklama