Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 1

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (255)

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidní materiál pro docenta Chocholouška. Ten už je ale po smrti a jeho místo v ústavu přebírá mladý psychiatr Vonásek, který pro svůj odpudivý vzhled nemá štěstí u opačného pohlaví. A nejvíc by se měly ženy mít na pozoru, jsou-li zahlceny lichotkami typu "jsi moje baby doll" nebo "ty jsi hezká jako panenka". Naprosto nevyzpytatelný a rozdílový režijní přístup dělá z tohoto filmu jeden z vrcholů žánru. Na brutalitu jsem z filmů zvyklý, takže tohle mě jen těžko překvapí, určitě jsou na skladě i zvrácenější kousky, ovšem Pascal Laugier má jiné přednosti. Umí dát příběhu nepředvídatelný vývoj, šílenou psycho hysterii, až je divák úplně mimo a je permanentně vystaven psycho nátlaku maniakálního režiséra. Už dlouho jsem se s něčím podobným nekonfrontoval. Ten po předchozí píčovině "o dlouhém kokotovi" přidal na obrátkách, upomenul se na svoje Mučedníky a cedil jeden šílený nájezd za druhým. A vše se v dobré obrátilo. K dispozici měl odpovídající hereckou sestavu, která dodala dokonale rozervaný zážitek. Mladší i starší verze sester Beth a Very jedou na plné obrátky. Crystal Reed je samozřejmě v popředí, další zajímavou je Taylor Hickson, mladší verze Very, která ještě před premiérou filmu zažalovala produkci za způsobený úraz na natáčení. Mírně fádní shledávám jen zakončení filmu, jinak režisér vše vybičoval na maximum. Spousta scén je tak originálně nepříjemná, až jsem natěšený na další režijní projekt režiséra, co umí diváka nemilosrdně poslat do blázince. Sledovat jeho filmy je skutečně o ztrátě duševního zdraví a psychické způsobilosti. 9/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mučedníci mě neseděli svou nechutností a sadismem, tohle je ovšem docela pecka otevřenou dlaní přímo do tváře. Mé očekávání prakticky neexistovala. Ghostland měl být jen dalším neškodným horůrkem, který si občas pustím abych si odpočinul od romantických komedií. První zde máme invazi do baráku, pak dalších 30 minut pomalu nevím, která bije aby přišel zásadní zvrat a návrat zase zpátky hodně rychle na zem. Film bych rozhodně mé drahé polovičce nepustil, protože se opravdu nejedná o příjemné pokoukání. Laugier mě bude v budoucnu ještě hodně zajímat. 75% ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pyčo dobrý to bylo ! Konečně po dlouhé době jsem mohla spokojeně a uznale kývat svou žlutou hlavou a pochválit frantíky s vědomím že Pascal to tentokrát konečně nespascal a po všech těch průjemnejch filmech s velkym potenciálem konečně dosáhl svýho vrcholu. Film je potřeba sledovat a musíte mít nějaký to Kví Kvé nebo se Vám stane že nebudete za chvíli vědět která blije a chytnete depresi ze zjištění že jste podprůměrný debil co se v tom nevyzná. Což určitě nechcete jelikož toužíte být průměrný debil co se vyzná a film pochopí. Tak se soustřeďte a nedělejte u filmu X píčovin okolo jako třeba já. Pokud někoho zajímá o čem film vlastně je tak Vám to můžu prozradit jenže se mi nechce takže Vám neřeknu ani hovno jelikož stejně vím že spousta jiných to udělá za mě. A tak jo jednu perlu sviním hodím tááákže - Kdo hrál na PS 2 hru Hunting Ground a pamatuje si hromotluka Debilitase tak ten se určitě u tohohle filmu bude culit jak prvnička když prvně vidí kokota jelikož Pascal se nechal Debilitasem (tak se postava ve hře fakt jmenuje) inspirovat a do filmu nám mrdnul velikánskýho týpka s IQ pokojový teploty co si rád hraje s panenkama a ty živé panenky klidně hodlá trhat na kusy. To není čistě náhodná podobnost to je prostě jasná pocta Debilitasovi. Hlavní hrdinka je šukézní její sestra taky lekačky jsou fajn barák je skvěle bubu a tak dále. Film mě tak nadchnul že jsem se vysrala na psaní čárek v komentáři (zase) a rovnou mám vzkaz pro všechny co mi budou opět psát do zpráv že jsem úžasná a skvělá ale nemám správně čárky. Takže milý kokoti čárku mám jednu luxusně upravenou a na ostatní Vám prcám. Jinak film doporučuju pustit všem ségrám co se s matkou stěhujou do novýho baráku po chcíplý tetičce. Rozhodně se na to stěhování vyserete ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ďakujem, pán Lovecraft.“ – „Howard.“ Pascal Laugier je môj obľúbený hororový tvorca (Sanatórium, Tajomný muž) a na jeho novinku som sa tešil. Prvá polovica je super. Hlavne úvod, ten je fakt drsný a intenzívny (trocha mi pripomenul Ketchumovu kultovku Po sezóne). Potom sa to trocha spomalí a uberie sa to iným smerom, no i tak prevládala spokojnosť. Zhruba v polke filmu ale nastane nečakaný twist, ktorý ukáže udalosti v úplne inom svetle. A hoci je to stále nadmieru brutálne (ale nie až tak, ako Pascalovi Mučeníci), už to neodsýpa tak dobre, ako prvých 50 minút. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, chvíľu mi to prišlo ako zbytočne zmätočné, ale na konci to do seba krásne zapadlo. I tak si však myslím, že to v tomto smere bolo trochu ťarbavé. Tiež by som privítal viac napínavých a krvavejších scénok. Na druhú stranu ale záporáci boli fantastickí. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)
  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama