Reklama

Reklama

Najděte krásu v boji... Pozoruhodný příběh bezpodmínečné lásky natočen podle nejprodávanější knihy pamětí Jeannette Walls. Mladá žena se zamýšlí nad svým životem v excentrické, nekonformní bohémské rodině, která byla zcela nefunkční, přesto však odolná a úzce spojená. Matka (Naomi Watts) byla výstřední umělkyně a otec (Woody Harrelson) alkoholik, ve chvílích střízlivosti však podněcoval fantazii svých dětí, učil je fyziku a geologii a hlavně, nebát se žít svobodně. Mladá Jeannette (Brie Larson) našla odhodlání odejít a vybudovat si vlastní úspěšný život. Vdala se, žije v New Yorku, musí však čelit kritice rodičů, kteří jí vyčítají, že zradila jejich hodnoty... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tuctové rodinné drama o rodině se čtyřmi dětmi, šílenou matkou a otcem alkoholikem. Tedy rodině, jakých jsou i v civilizovaném světě miliony, čímž jejich příběh postrádá zajímavost. Snaha o poukázání na reálnější životní hodnoty než je zařazení se do komerčního systému světa je jednak ohraná, a zde se navíc míjí účinku, protože má být jejích nositelem v něčem chytrý, ale jinak nezodpovědný troskař alkoholik. Zkrátka jen další postěžování si “podle skutečné události” okolí, jak to měl někdo v dětství těžké. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý příběh, leč měl být v rukou zkušenějšího režiséra, který dokáže konzistentněji pracovat nejen s emocemi diváka, ale i s vývojem hlavních hrdinů. První polovina je lepší. Úvod do rodiny kočovníků a jejich "světa" je zajímavý, neotřelý a dost detailní. Navíc podpořený divácky vděčnými výkony hlavních hereckých hvězd. Jelikož když začně huhňat svá moudra white-trash ožrala Harrelson a mimózní matka podporovatelka Naomi Watts, je o jistý typ zvrácené zábavy postaráno. Náčrt rodinné integrity první půle je působivý, stejně jako postupná proměna dětských postav. Bohužel druhá půlka je horší v tom, že se věnuje jen té nejzářivější hvězdě a ostatní jsou upozaďěny. Z příběhu o bizarní rodině a zvrácených zpátečnických hodnotách v moderní době se tak stává one woman zadostiučinění, které je bohužel ve finiši těžkopádné a do cíle doslova sentimentálně doklopýtá. Úplně zbytečně. Mít to dynamiku a sílu první poloviny, je to bez váhání impozantní dílo. Takhle zůstal alespoň velmi poutavý příběh, navíc dobře uchopitelný (nenudíci) pro obyčejného diváka. Sice lehce nedopečené, přesto v momentkách velmi výživné a pro mnoho lidí zařaditelné do kolonky více či méně "ze života". ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Sklenený zámok sme nakoniec nepostavili.“ – „Ale užili sme si jeho vymýšľanie.“ Bože, to bolo dlhé ako režisérska verzia Pána prsteňov! Z „kamzíčka“ (v slovenskom dabingu Petra Kočiša) sa budem ešte dlho strhávať zo sna. Fakt ťažký a negatívny nielen dabingový, ale tak celkový filmový zážitok. Paradoxne, keď už som to čakal najmenej, asi dvadsať minút pred koncom to dostalo ako-taký zmysel. Zaujímavé na Harrelsonovej postave je, že akonáhle nad ním zlomíte palicu, urobí v nasledujúcej scéne niečo pekné. Nakoniec je možno aj pravdou, že svojim deťom okrem všetkého toho svinstva dal do života aj zopár dobrých lekcií (ale veľa ich určite nebolo a mal by sa hanbiť za to, čo robil a aký bol, prípadne sa mal liečiť, pretože toto už asi bola choroba). Mimochodom, fakt príšerný výkon Woody. Prepáč, mám ťa ako herca rád, ale v tomto si nikdy hrať nemal, to nebola „tvoja“ rola, to nebol „ten“ typ, na aký sa špecializuješ a v ktorom si fakt dobrý. Relatívne (veľmi relatívne) podobný Toto je náš svet s Viggom Mortensenom sa mi páčil oveľa viac (mimochodom, aj v ňom hral jedno z detí Charlie Shotwell, wtf). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Glass Castle" ma nakoniec poriadne chytilo za srdce. Možno je film trošku prikrášlený a možno nemusí hovoriť všetko tak, ako to reálne bolo, ale snaží sa. A Woody Harrelson je podľa mňa excelentná voľba do tohto filmu. Má presne tú potrebnú charizmu, ktorú tomu mal dať. Verím mu jeho alkoholizmus a všetko to negatívne s ním spojené, no rovnako nemám problém mu uveriť, že svoje deti miloval. A keď mal svoje dobré momentky, tak bolo vidieť, že sa snažil svoje deti k niečomu priviesť. Nie je problém to, že je Jeanette teraz bohatá a má čo chce. Ide o to, že kvôli tomu zahodila svoje hodnoty, svoje vízie a ciele. A v tom tkvie celý ten problém. Film má pre mňa trošku problém len v tom, že miestami ma strašne vedel vytiahnuť z atmosféry. Keďže všetky časti v minulosti sú prestriedavané súčasnými (alebo teda z obdobia 1989 - 1994), tak film niečo týmto stráca. Keby to možno povedal trošku inak, dokázal by som sa do toho viac ponoriť. Podobne ako to bolo napríklad v prípade filmu "Lion". Niekedy je dobre povedať udalosti v správnom poradí a neskákať. Vďačné je to, že som sa vo filme dokázal orientovať napriek tomu, no myslím si, že by mu to pomohlo viac. Naomi Watts je okey, no mám pocit, že toho moc nepriniesla. Brie Larson je tu prezentovaná ako hlavná hrdinka, pričom tu toho času toľko až nemá. Kto bol však podľa mňa skvelý bola Ella Anderson a dúfam, že dievča sa ešte ukáže v ďalšom filme, lebo bola fakt super. Všetky scénky s ňou som jej veril. Jej úprimnú bolesť z otcovho alkoholizmu, z jej radosti keď boli šťastní aj presvedčenia, že sa musia o seba postarať sami. Takže tam ide moje veľké plus k filmu. Som rád, že som ho videl, možno by som sa ani nebránil si ho pozrieť znovu. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Já se teda divím, že tenhle film je tak málo hodnocený, protože určitě za zhlédnutí stojí. Herecky naprosto skvělé zahraný, takže možná i proto sedím jako přišpendlená, hltám Woodyho, Brie i Naomi a jsem zvědavá, kterým a jakým směrem se bude vše vyvíjet. Svobodomyslní rodiče a jejich děti, kočovný život na pomezí úplné chudoby (spoiler: a ono to tak možná ani nemuselo být? ) To je docela velké sousto,ale co je vlastně v životě důležité, jaké hodnoty nebo směry? Mě se to líbilo, nebýt omezován, neřídit se pravidly a zažít aspoň měsíc jako Wallsovi. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)
  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)

Reklama

Reklama