Reklama

Reklama

Bitva o Moskvu

  • Rusko Dvadcať vosem panfilovcev (více)
Trailer

Děj filmu se odehrává na podzim roku 1941. Německé jednotky dělily od Moskvy už jen necelé dvě hodiny jízdy po hlavné silnici. Blízko ní operuje 316. střelecká divize, které velí generál I.V. Panfilov. Jeho jednotka ho natolik respektuje, že svůj bojový útvar pojmenovali Panfilovská divize a sami vojáci se hrdě nazývali Panfilovci... Ve vojenských novinách Červená hvězda, oficiálním tisku sovětského ministerstva obrany, se objeví zpráva reportéra Vasilije Korotejeva o neuvěřitelném hrdinském působení vojáků Rudé armády. Je to příběh Panifilovovy dvacetosmičky - skupiny dvaceti osmi vojáků 316. střelecké divize pod velením generála Ivana Panfilova, která sama a s nedostatečnou výzbrojí zastavila postup kolony 54 německých tanků těsně před Moskvou a zdržela postup nepřátelské 11. pancéřové divize až na několik dní. I když byly Panfilovci vyzbrojeni jen běžnými puškami Mosin-Nagant a kulomety DP a PM-M1910, které jsou proti tankům neúčinné, nebo měli k dispozici pouze staré protitankové granáty RPG-40 a protitankové pušky PTRD-41 nedostačující síly a průraznosti proti pancéři německých tanků, sovětští vojáci bojovali neúnavně a vzdorně, s neobvyklou statečností a neochvějným odhodláním chránit Moskvu a svou vlast. (TV JOJ)

(více)

Diskuze

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Shetland

Pokud vím, tak někdo rozebíral historickou přesnost toho filmu a přišel s tím, že ano, ve filmu je to mnohonásobně zveličený, ovšem událost jako taková se stala. Řekni, proč ti tady vadí., že je to zveličený, zatímco třeba u Anthropoidu jsem tě neviděl si stěžovat na to, že tam ty naši borci postříleli tolik nácků, když ve skutečnosti nezabili ani jednoho? Protože by sis nemohl plivnout na ty strašný, zlý, ošklivý, smradlavý, chlupatý rusáky, co? To bys totiž jinak nebyl ty, abys okamžitě nevyužil možnost, jak si kopnout... :D Že ty máš noční můry o tom, jak strašlivej Putin přijde k tobě domů a narazí ti prdelku na sloup od veřejnýho osvětlení? :D

 

A neberte to, jakože jsem nějakej rusofil, je mi jasný, že ty poměry tam nejsou úplně ideální, ale komentář na Shetlyho jsem si nemohl odpustit. 

 

PS: Zapomněl jsi to napsat tučně, aby to nikdo nepřehlídnul. :D

na příspěvěk reagoval Kaufman

Shetland

Shetland (hodnocení, recenze)

http://www.lidovky.cz/rusky-reziser-dostal-cenu-za-historickou-presnost-28-panfilovcu-celi-kritice-za-opak-g3h-/zpravy-svet.aspx?c=A161209_145249_ln_zahranici_fas

http://www.lidovky.cz/rusko-novym-filmem-oslavuje-sovetsky-mytus-pritom-se-vi-ze-boj-28-panfilovcu-je-lez-gkv-/zpravy-svet.aspx?c=A161206_181230_ln_zahranici_fas

http://zpravy.idnes.cz/rusko-panfilovci-obrana-moskvy-film-d7u-/zahranicni.aspx?c=A161125_155626_zahranicni_aha

 

V dnešním Rusku stačí k uvěznění opravdu málo, je to země, kde jsou každý den trvale porušována lidská práva. https://www.amnesty.cz/rusko

na příspěvěk reagoval Echelon1, Helo

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Kaufman

Stále jsem na tom lépe než tvůj ""zdroj"", který není ani stylu "američtí vědci zjistili", nýbrž "jedna babka povídala". Informační hodnota hodna ČS novin z doby studené války. Jinak tagy se týkají děje filmu. Je celkem trapné, že zrovna někdo jako ty špiní jméno tak skvělého komika.

na příspěvěk reagoval Kaufman, Kaufman

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

javaznenevim

:D Taká škoda. Tá podobnosť. Tak od bety určite, veď tá hra vyšla minulý týždeň oficiálne (po vyše troch rokoch v bete). 

javaznenevim

javaznenevim (hodnocení, recenze)

Echelon1

ne, už jsem to odinstaloval, ale používal jsem jiný nick. Jinak mám odehráno pře 6k bitev, většinou simulátor a "realistické", hrál jsem od bety. 

na příspěvěk reagoval Echelon1

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

javaznenevim

Počítač si myslím že viděli, protože ať je nesnášíš sebevíc, musíš uznat že co se týče optimalizace a vůbec práce s enginem, tak by se ostatní mohli učit od nich. Ano, mám na mysli třeba Wargaming.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

javaznenevim

Já War Thunder nikdy nehrál (ostatně ani žádný jiný MMO, protože mě to nebaví), takže je mi hra i firma dokonale lhostejná (natož abych jí jakkoli hájil), ale z popisu se zdá, že se chová cca jako každá velká firma, co podmiňuje veškeré své aktivity výdělku :)

Pokud jde o film, žádné velké kvality od něj nečekám (jak už jsem napsal, ty dialogy ve traileru docela tahají za uši, resp. oči - titulky), v podstatě se mi jen hodně líbí ten záběr s přestřeleným tankovým pásem, kvůli kterému se na to asi podívám.

To všechno pro mě má možná tak význam, že ve svém osobním hodnocení filmu budu přísnější, ale jaksi nenacházím seberealizaci a smysl života v jakékoli antikampani. To bylo jediné, proč jsem se tu ozval.

javaznenevim

javaznenevim (hodnocení, recenze)

flanker.27

Hráči gaijinu přestali kupovat balíčky s letadly a tanky a tak gaijin natočil sám na sebe reklamu aby vytřískal ještě víc peněz a propaguje tím hru a upomínkové předměty. Vzhledem k tomu, jací RETARDI tam pracují, tak si nezaslouží ani korunu. Jejich "vývojáři" viděli počítač naposledy tak u Ivana na Sibiři když jím mlátili medvěda aby měli co jíst. Cenzura fóra, cenzura komentářů a právní útoky na každého kdo řekne něco proti gaijinu. Tahle firma si zaslouží leda tak zkrachovat a ředitele exemplárně zastřelit před nastoupenou jednotkou. 

na příspěvěk reagoval Echelon1, flanker.27, Echelon1, Helo

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

P. S. Já sám se na ten film asi podívám pouze krzevá ten záběr na přestřelený pás, jinak jsem poměrně skeptický.

na příspěvěk reagoval javaznenevim

Kaufman

Kaufman (hodnocení, recenze)

flanker.27

Jako film je to průměr, ale vyznamenání za věrnost historické pravdě je dost chucpe na Rusko, kde brojí proti přepisování dějin:-)

na příspěvěk reagoval flanker.27

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

No mě pobavilo, když jisté naše médium přišlo s tím, že je příběh "od základu" vymyšlen, a na podporu svého tvrzení podalo  svědectví přeživšího panfilovce. Shledávám tu trochu nedostatek v základní logice. Ten film je evidentně velmi přibarvený, to je vidět z trailerů (a další věcí, co mě tahá za uši už v trailerech, jsou dialogy), navíc už jsem se mnohokrát přesvědčil, že zaručeně pravdivé příběhy (včetně válečných), které vypadají jako z pohádky či hrdinského příběhu, se v reálu odehrály jinak. To platí pro východ i západ. Problém je, že tady se už evidentně od začátku tvoří grupa odmítačů a grupa přijímačů a každý argument protistrany jen posílí vlastní odhodlání.

na příspěvěk reagoval Kaufman

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Kaufman

Aha, takže ty už sám nevíš, odkud jsi tu ""informaci"" vzal, viď? Já ti z fleku najdu pár zdrojů, které tvrdí, že ten příběh je, ač je přibarvený, v jádru pravdivý. https://echo24.cz/a/iwdTW/pribeh-valecnych-hrdinu-je-pribarveny-priznali-rusove http://statearchive.ru/607 Pokud umíš číst, dozvíš se například to, že všichni z jednotky nezemřeli, či že není přímý důkaz o zničení tanků. Pravda je na tom to, že opravdu postup německých jednotek zastavili, což je to jádro věci. Označovat celý příběh za smyšlený může zaslepený idiot.

na příspěvěk reagoval Kaufman

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Kaufman

Ty jsi přidal zajímavost, musíš vědět odkud jsi tu informaci získal. S takovou bude ČSFD zaspamovaný falešnými zajímavostmi. A co jsem našel na internetu, tak zatím jen z BBC a Washingtonpost; ale tyhle ""média"" bere vážně jen retard.

na příspěvěk reagoval Kaufman

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Filmu k reklame dosť pomáha aj účasť Gaijinu, takže snáď mi schvália zaujímavosť, že sa na produkcii podieľal. :D

Reklama

Reklama