Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující práce v luxusním hotelu - to je vysněná budoucnost, kterou si hýčká Saliya (Kostja Ullmann) už od dětství. Pak ale jako teenager začne ztrácet zrak, až nakonec vidí jen mlhavé světlo a matné obrysy. Svět vidí jako by na něj koukal skrze tlusté mléčné sklo. Zdá se, že jeho životní sen je v naprostých troskách. Saliya i přes svůj handicap postupně získává větší sebevědomí, vrací se do normální školy a nakonec se dokonce odváží poslat přihlášku na stáž do pětihvězdičkového hotelu. Díky důkladné přípravě, pozitivnímu přístupu a hlavně s podporou velkého blafování uspěje a místo získá. Jen nikomu nepřizná, že vlastně tak trochu skoro vůbec nevidí. Odhalí jej až jeho nový přítel a kolega Max (Jacob Matschenz), který mu pak pomáhá, aby se vypořádal i s těmi nejobtížnějšími situacemi a úkoly, které provoz velkého a špičkového hotelu přináší. Saliya se po nocích učí nazpaměť všechny trasy, počty schodů, prostírání stolů. Vtlouká si do hlavy tvary předmětů, rozmístění věcí na baru, na pokojích pro hosty... V jeho případě opravdu platí, že je nakonec schopen dělat svou práci poslepu. Během své praxe v hotelu si i přes svou zrakovou vadu všimne Laury (Anna Maria Mühe), bláznivě se do ní zamiluje a vypadá to, že kromě zraku navíc ztratí i srdce a bohužel i rozum. Jeho blamáž začne dostávat praskliny a hrozí, že nakonec neuspěje ani v lásce a ani v hotelu... Naštěstí nejen film, ale i skutečný život mívá rád šťastné konce. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Že se na CSFD najdou inteligenti, kteří ve svých komentářích ohánějí reálností a podobnými věcmi, už jsem si docela zvykl. Proto znovu opakuji, víte, že jste koukali na film??? Teď ale k věci, snímek není špatný, i když místy vadí pohled z očí hlavního herce, tak ostatní věci celkem pobavili. Jako komedie jsem byl spokojený, romantika nebyla až tolik zajímavá a jako drama fungoval jen minimálně, ač na tohle téma, šlo chytit za srdce hodně silně. Na odreagování a klidný večer ideální film, který pobaví .. 7/10 = 73% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Wau ... Saliya musel ísť vo svojom živote na 120 percent, klobúk dole. Človeku sa nechce veriť, že všetko to dokázal s takým chabým zrakom. Už len chodiť v neznámom teréne chcelo neskutočnú odvahu. Ale nezabúdajme, že bez dobrých ľudí by to nedokázal. Je to svieže, smutno-veselé, so skvelou muzikou a prirodzenými hercami. 3,5* ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nemecky film je obvykle synonymem slova ZLO, ale doba pokrocila a svitla nadeje. Zrzaty kudrnaty nadrzeny kostata a Ulriky postupne nahrazuji novonemci Farooqove a Ramadani, coz je zmena pozitivni (as per EU). K tomuhle filmu jsem prisel jak slepy k houslim (--> pun <--) a moje nulova ocekavani byla prijemne prekonana. Udajne to ma byt zalozene na skutecnosti, ale nezjistoval jsem si, jak moc je to pravdive a jak moc je to fikce. Nakej krizenec ma od mala sen robit picento v hotelu a tak se snazi a taji skutecnost, ze je 95% slepec. Je ale chytrej (koneckoncu do EU z prdeli sveta chodi pouze vzdelani a chytri lide) a ma smysly skoro jak Daredevil. Vyucni list ziska, dostane evropskou zenu na sex a film skonci happy endem. Super. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nebudu Vám lhát, vážení a milí, čekal jsem přece jen trošku svižnější jízdu. Na tenhle film jsem chtěl jít kdysi do kina a teď jsem celkem rád, že jsem to neudělal. Německé filmy, potažmo komedie beru většinou všemi deseti, ale téhle typicky multikulturní chybělo více opravdu vtipných a nenucených scén a pak hlavně ubrat trošku klišé. Ne, že by ho tam bylo nějak moc, ale občas nepříjemně vykouklo a brnklo mě přes prsty. A to náš Dwejník nemá ale vůbec rád. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Az som sama prekvapena, ako velmi sa mi to pacilo. Hlavnemu hrdinovi som velmi fandila, mal ale odvahu a odhodlanie, wow klobuk dolu...Ani nemozem dat menej ako 5*. Trailer vsak vela prezradza...Skutocny pribeh dokonca, no teda. Vrelo odporucam. Mix komedie a dramy, optimisticke ponimanie sveta napriek vaznym prekazkam, trosku romantiky, dolezitost priatelstva, atd. Film ma divakovi co ponuknut. Ani chvilku som sa nenudila. A nazov filmu v originali je uplne super. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)
  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)

Reklama

Reklama