Reklama

Reklama

Hrdina až do konce

  • USA The Hero (více)
Trailer

Lee Hayden je stárnoucí bývalá hvězda stříbrného plátna, která zářila ve westernech před čtyřiceti lety. Dnes namlouvá reklamy na omáčky barbecue a na svém ranči v Malibu se věnuje převážně popíjení burbonu a kouření trávy, kterou ho zásobuje jeho jediný přítel Jeremy, který s ním kdysi (v dětské roli) hrál v jeho nejslavnějším filmu Hrdina. Lee je rozvedený, s bývalou ženou má celkem srdečný vztah, to se ale nedá říct o vztahu k dceři, zřejmě trvale frustrované tím, že ji jako otec zanedbával. Takřka v tu samou chvíli se Lee dozvídá dvě věci, které mají jeho celkem poklidné vegetování rázem změnit: jeho agent mu sdělí, že dostane cenu Western Icon za celoživotní dílo, a jeho lékař ho zaskočí zprávou, že má rakovinu pankreasu. Lee o své nemoci nikomu neřekne, místo toho tvrdí, že dostal nabídku natočit nový film. U Jeremyho se setkává s mladou ženou, stand-up umělkyní Charlotte (která si taky přišla pro matroš), a setkání má nečekané erotické dozvuky. Lee Charlotte pozve, aby ho doprovodila na předání ceny (což předtím jeho dcera odmítla). Na ceremoniálu Lee zazáří – má výbornou řeč a v závěru svou cenu věnuje překvapené fanynce... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (51)

Flego 

všechny recenze uživatele

Príležitostný režisér Brett Halley vytvoril skromné dielo so silnými myšlienkami a obrazmi bez zbytočného pátosu. Rozpráva príbeh starého herca jednej úlohy, ktorého premohol vnútorný smútok a celý jeho život sa dostal do závozu. Režisér si pomohol vskutku skvelými hercami, ktorí pochopili jeho zámer. Každá postava dotvára celok svojim životným príbehom a nie je to len o smútku ale i optimistickým životným pohľadom. Pochopiteľne, prím hraje televízny herec a herec zvačša vedľajších postáv Sam Elliott, predpokladám, že je to jeho životná úloha. Jeho Lee hraje mimikou, pohľadom, jemnými gestami a je úžasne uveriteľný. Snímok je nevtieravo posobivý v obrazoch a príjemne pomalý, duchom obohacujúci. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Je to milý, citlivý film, který dokáže i dojmout. Postarší, ne příliš úspěšný herec se musí vypořádat s těžkou životní situací, když mu zřejmě nezbývá mnoho času. A tak napravuje pošramocené vztahy s manželkou a dcerou. Jediné, co ozvláštňuje tento film z jinak zavedeného schématu je občasná návštěva svého kámoše a dealera. No a pak samozřejmě setkání z mladou Charlotte. Podle mne tedy jen další podobný film o tom, že se je třeba před smrtí smířit s rozhádanými a při troše štěstí si ješte něco užít. 70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem měl pocit, že Sam Elliott tu hraje svou životní roli přestárlého herce jedné role (jak je u některých herců v současnosti zvykem), ale během filmu rychle vyznělo, že až tak osobní tento film úplně není. Také je ale pravda, že jak se tenhle film tváří všelijak průměrně, tak má pořád něco do sebe. Minimálně toho Sama Elliotta, který svým charismatem posilňuje film o několik energetických tyčinek. Charisma hlavního herce udělá opravdu hodně a tento film je vzorovým příkladem. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenální Sam Elliott jakožto přestárlý herec, který i navzdory zákeřné nemoci najde nový smysl života a důvod žít. The Hero na papíře vyzníval stejně jako "Danny Collins" Ala Pacina, nicméně režisér Brett Haley zde aplikoval lidštější a procítěnější způsob vyprávění, což ve výsledku působí mnohem reálnějším a citově otevřenějším dojmem. Je to také skvělý důkaz toho, že i po tolika letech nedělá potíže Samu Elliottovi utáhnout sám celý film, za což mu smekám a přeji mu Oscarovou nominaci. Vážně si to zaslouží. PS: Laura Prepon je neskutečná kost! „The new sweet and spicy Lonestar barbecue sauce, the perfect partner for your ribs.“ ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Doufám, že mi jednou bude tolik, co Tobě, můj hrdino. Vím, není to zas bůh ví jakýkoliv věk, ale teď by mi to stačilo. Ještě mi do Tvého hodně zbývá a kdo ví, co bude zítra. Možná si taky ubalím jointa, sednu si do křesla a budu sumírovat svůj život, u kterého je v Tvém případě už možná vidět cílová čára. A pokud budu usínat po boku s takovou kočkou, co Ty, bude mi to asi stačit. Jasně, že bude, prostě musí! I kdyby to bylo na pár týdnů, nebo měsíců, tak to přece za to stojí. Nevzdávat se, bojovat a jít dál, i když je už skoro načase. Ještě není tma, ale stmívá se... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Světová premiéra filmu proběhla 21. ledna 2017 na filmovém festivalu Sundance. (griph)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles po dobu 18 dní. (griph)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama