Reklama

Reklama

Lucky

(festivalový název)
  • USA Lucky (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sleduje spirituálnu púť 90-ročného ateistu a rôznorodé postavy, ktoré obývajú malé púštne mestečko. Lucky (Harry Dean Stanton), ktorý prežil všetkých svojich rovesníkov, sa ocitá pri priepasti života, pred cestou sebapoznávania, vedúcou k niečomu, čo je častokrát nedosiahnuteľné - osvietenie. (Real Tom Hardy)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (30)

POMO 

všechny recenze uživatele

Stařecké tlachání spíše o ničem než o životě. Postavy sympatické, prostředí divácky vděčné, ale obojí málo využité. A největší blbiny zde mele Lynch - aniž by filmu dodávali rozměr propojením s motivy jeho tvorby. Umím si to představit v atmosféričtějším, poetičtějším a smysluplnějším podání třeba Jima Jarmusche. A je to super představa. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o zapadlém americkém městečku, kde se vlastně nikdy nic neděje. Kousek od města, na samotě mezi kaktusy, žije 90 letý Lucky, který už ledacos zažil. Film je vlastně hlavně o něm, o jeho stereotypním životě, který jen jednou naruší pád doma na zem a pak rodinná oslava prodavačky z potravin. A vlastně ještě setkání s mariňákem v kavárně, kterou denně navštěvuje. Padne tady i pár moudrých průpovídek z úst Luckyho, ale i ostatních obyvatel městečka. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

John Carroll Lynch mě velmi mile překvapil. Svůj debut režíruje s citem a humorem a vytvořil téměř filozofické dílo hodné rozličných interpretací. Prošpikoval snímek tolika symbolickými scénami, které si divák musí vyložit po svém, že snad každý si v tomto filmu musí najít to své ořechové. Lucky může být snímek o stárnutí, o životě, o umírání, o promarněných příležitostech - a dost možná je úplně o všem. Kdo ví. Lucky se člověku dostane pod kůži. Mě si rozhodně získal. Velikán David Lynch ve vedlejší roli mě velmi dojal, hvězdou je ovšem samozřejmě Harry Dean Stanton - tohle je jeho labutí píseň a jedno z nejlepších rozloučení na filmovém plátně vůbec. Tak to berme s úsměvem! [KVIFF 2018] ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Dbejme, aby nám stáří neudělalo vrásky také na duši, když je dělá na tváři." Tohle jsou přesně ty filmy, které alespoň v mých očích mají duši a i když se to možná někomu na první pohled nezdá, jsou hluboce lidské. Lucky bude patřit mezi moje srdcovky, protože se toho místa nejednou dotknul. Harry Dean Stanton ho hrál excelentně, chválím za výběr tohoto herce, kterému tahle role padla jak na tělo, vždyť stáří Luckyho se týkalo i Harryho a o tom to někdy celé je, protože takový herec ví přesně o čem je řeč. Mrzí mě, že se premiéry už nedožil. Copak to nešlo, neusmívat se jeho mouder, například o tom, co je realismus a nebo pravda a nebo proč žraloci nejí advokáty? A co teprve střevlíci, neukázal tady, kde je jeho srdce v celé své kráse? I ta malá historka o drozdu mě dojala. V závěrečné části mně John Carol Lynch přisunul papírové kapesníčky a já je s vděkem přijala v momentě, kdy byl Lucky pozvaný na jednu narozeninovou oslavu. A konec, ty poslední dvě minuty byly po dlouhé době ty nejkrásnější, co jsem viděla. "Filmová výzva od IceQueen 2019" ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Závěrečná část zvýšila o hvězdu a myslím, že by bylo dobrý dát si ještě někdy repeté. H.D. Stanton jako samotářský morous si těžko mohl vybrat lepší "rozlučkový" part, je to hezký film o stáří a srovnání se se smrtí. I bez toho Lynche celkem lynchovský, ideální do nálady k rozjímání. Co bych teď dal za tu poušť… ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení začalo 7. července 2016 v Los Angeles. (griph)
  • Film obsahuje několik sekvencí s folkovou písní „Red River Valley“, která zazní v podání samotného Harryho Deana Stantona, který ji zahrál na harmoniku. (JayZak)

Reklama

Reklama