Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 1

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (249)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Další z variací na strašidelné bububaráky, kterých je po USA určitě spousty. Tentokrát s jakousi mytologií. Celkem to šlo, lekačky byly přesně takové, jaké jste si představovali, že budou. A místy docela i nečekané. Ona snaha o jakousi pseudomytologii mě ale nechávala chladným. Užíval jsem si proto strašidlákování a zbytek hodil za hlavu. Mirren skvělá, ale i Clarke docela fajn. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predestination bratov Spieringových bol fakt šupa film, ktorý ma posadil na zadok. Tento žáner síce neobľubujem, ale napriek tomu som sa na to kukol a aj keď väčšina to celkom kritizuje, mne sa to naopak celkom páčilo. Príbeh nebol úplne zlý, lakačky ma tiež dokázali miestami nachytať na hruškách, dobová atmosféra je celkom fajn, napätie taktiež nechýba a herecké obsadenie tiež, aj keď nemám moc rád Jasona Clarka tu mi sadol. Ja som sa celkom bavil narozdiel od iných hororov v podobnom žánri. 70% - 3* ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Jedno z najväčších tohtoročných hororových očakávaní je nakoniec jeden z najotravnejších hororov, čo som mal možnosť vidieť. "Winchester" má najväčší problém v tom, že neprináša absolútne nič nové, nedokáže dobre budovať atmosféru a skákačky v tomto filme už boli za pár chvíľ tak maximálne otravné, že som to už dávno nepocítil. Nemám pocit, že by išlo o katastrofu, ako som mal možnosť vidieť nejaké tie duchariny počas minulého roku ako napríklad "The Bye Bye Man" alebo "Amityville: The Awakening", ale aj tak to nie je žiadna výhra. Osobne by som povedal, že prvá polovica filmu je absolútne utrpenie. Je to nuda, otravné, tisíckrát prevarené, v ničom originálne a absolútne nezaujímavé. A už som mal pocit, že to tak bude celú dobu. Druhá polka sa jemne zdvíha z prachu. Konečne dostane film nejakú pointu, dozvieme sa viac o našom hlavnom hrdinovi a osobne mám pocit, že Jason Clarke ma nijakým spôsobom neiritoval (ako niektorých iných kritikov). Myslím si, že bol dobrý a jeho postava mi celkom sedela. Helen Mirren je podľa mňa vynikajúca. Má v sebe stránky desivé, sympatické a súčasne aj tajomné. A je to dobre vyvážené. Sídlo Winchester vyzerá dobre a film zapadá do svojej doby dobre. Neviem ale čo viac by som pochválil, lebo inak je toto neskutočne otravný film bez štipky originality, nápadu a kreativity. A okrem toho je to vraj podľa skutočnej udalosti. Nechcem sa súdiť, no ak sú už aj skutočné strašidelné udalosti len všetky Holywoodske klišé, tak to sme klesli hlboko. Osobne film neodporúčam. Hodnotenie: D+ ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Nevadilo mi, že horor není více hrůzostrašný. V tomto žánru jsem spíše pro atmosféru starých časů, vychutnání si krásných pokojů, potemnělých chodeb, tajemných zimních zahrad, kde jde především o kouzelnou gotiku a vztahy mezi lidmi šmrncnutou nějakou tou záhadou. Winchester má dvě pěkně zařízené místnosti ( doktorův byt a pracovnu vdovy) a to je asi tak vše co se mi líbilo. Příběh působí skoro nevážně, vše je dost obehrané a na postavách mi absolutně nezáleželo. Přidávám se k zástupu diváků, pro které byl film plný nevyužitého potenciálu. - Ani pro diváky, kterým jde především o děs a hrůzostrašnost, to není. Já osobně se nejvíc bála toho, že po projekci filmu nestihnu poslední noční autobus a půjdu z kina sama pěšky domů. :) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Zápletku vystavit na padlých ze zbraní Winchester, kteří trpí a chtějí se pomstít. A proto jim postavím pokoj, aby dosáhli klidu. To by opravdu člověka nenapadlo. Na to, jakej to měl bejt démonickej horor, to bylo strašně vlažný, sem tam nějakej démon vyskočil, možná 1-2x to bylo opravdu nečekaný. Ale atmosféra absolutně žádná, na to jaký to bylo sídlo, jaký to mohlo bejt bludiště, jak se to mohlo vygradovat, se to nepovedlo. V tom baráku byl neskutečnej potenciál. Tyhle démonický horory jakmile nemaj hodně originální zápletku a spoustu okamžiků překvapení, tak nemaj šanci uspět, natož aby na to někdo s odstupem vzpomínal nějak pozitivně. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Podľa návrhárky kostýmov Wendy Cork sú veľké nafúknuté rukávy Marion Marriott (Sarah Snook) v skutočnosti oveľa štíhlejšie a menšie, než bola vtedajšia móda. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 13. března do května 2017 v Austrálii a Kalifornii. (Varan)
  • Skutočná Marion Marriott (Sarah Snook) sa volala Daisy, nemala syna (hoci si po roku 1906 adoptovala dcéru) a pred rokom 1906 odišla od Sarah Winchesterovej (Helen Mirren), aby sa vydala do rodiny Marriottovcov. Jej manžel nezahynul tragicky. (Arsenal83)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama