Režie:
Raymond YipScénář:
Jingling LiKamera:
S.K. YipHudba:
Kwong-Wing ChanHrají:
Nicholas Tse, You Ge, Anthony Wong, Yong-hwa Jeong, Tiffany Tang, Michelle Bai, Jim Sui-Man Chim, Taili Wang, Michelle Wai, Helena Law, Jia He, Barbora Mottlová (více)VOD (1)
Obsahy(1)
Sky Ko (Nicholas Tse) je talentovaný šéfkuchař, který vaří v pouliční restauraci, již vede se svými přáteli. Přímo naproti nim si otevře luxusní restauraci Paul Ahn (Yong-hwa Jeong), šéfkuchař z Francie, který má 3 michelinské hvězdy. Oba poměřují své kuchařské schopnosti nejen ve stejné ulici, ale přihlásí se i na mezinárodní kulinářskou soutěž. Vítěz se pak bude moci utkat se samotným Bohem kuchyně (Anthony Wong), jímž není nikdo jiný než Skyův otec, který ho jako malého opustil. (LangiJ)
(více)Videa (1)
Recenze (32)
Rozhodně bych film doporučila všem gurmánům, protože to jak tam všichni kuchařští mistři kouzlili s jídlem, nepodněcovalo jen chuťové buňky, ale ještě k tomu to byla náramná pastva pro oko. Kuchařské souboje tam probíhaly v téměř akčním stylu, Nicholas Tse byl za ohromného sympaťáka, na Yong-hwu se zas pěkně koukalo (po zkouknutí korejské verze Tří mušketýrů, jsem si ho oblíbila jako zpěváka, ráda si pouštím CNBLUE unplugged), ačkoliv mi k němu neseděl ten čínsky předabovaný hlas, a ve finále jsem se spokojeně usmívala. Škoda jen, že jak už to tak u podobného typu snímků bývá, předvídatelné a neoriginální to bylo až běda. Nemluvě o tom úletu s Vašutem a královskou rodinkou v Čechách, na začátku. To jsem nějak nepobrala. Na příjemnou, nenáročnou jednohubku, to ale ujde. ()
Výtečná podívaná a pro gurmány tím tuplem. Z gastronomického hlediska film patří ke špičce ve svém žánru a konkurenci najde stěží. Hrají zde sympatičtí herci, příběh má náboj a srdce, duel mezi šéfkuchařem oceněným 3 mišelínskými hvězdy a šéfkuchařem z obyčejné malé restaurace byl perfektní tah na branku. S jakým stylem nakrájel hlavní hrdina lososa či vykostil kachnu zevnitř, aby kůže zůstala neporušená, mi zůstane v hlavě hodně dlouho. Zážitek, který vnímáte očima i jazykem. 85% ()
I když jsou některé ingredience nechutné, bizarní, nebo ve větším množství dokonce jedovaté, dá se z nich uvařit něco, z čeho vám nebude úplně blivno. Patos a typická asijská ufňukanost ohledně vztahů, Vašut, Županič a Karlovy Vary na francouzský způsob...to jsou přísady pro ultra blaf. Ovšem pak jsou tady vcelku sympatické postavy, ale hlavně...jídlo. Číňané jídlo milují a z tohoto filmu to jde znát. Záběry na vaření i pokrmy...to je opravdu pastva pro oko. Vařím, mám potravinářské vzdělání...ale hlavně mám jídlo i vaření rád. Takže jsem schopen oddělit zmiňované pachutiny od kvalitního základu. Proto jsem v hodnocení vcelku mírný. Ale pro nevařiče a negurmány, může být Souboj kuchařů nestravitelný a asi dost nevábný blivajz. ()
Příjemný pohodový fim, který má zajímavý moent v podobě svatby, kde evropského, skoro bych řekl anglického podle oblečení co má bába vedle něho, prince hrají Vladimír Polívka a princeznu Barbora Mottlová. Nechybí samozřejmě Marek Vašut. Po filmu Dobrodruzi další snímek, kde se vedle čínských/hongkongských superhvězd (Nicholas Tse, Anthony Wong) vyskytují i čestí herci. Jen tady, narozdíl od Andy Laua a Norberta Lichého v Dobrodruzích, se spolu přímo nevyskytují. ()
Sky, obyčejný kluk, který s láskou vaří v malé restauraci s dlouholetou tradicí, cenově dostupné pro všechny běžné smrtelníky, si mě získal na svou stranu ihned. Mišelinská hvězda působí zprvu jako napomádovaná primadona s manikúrou, ale po trefné hlavičce (klobouk dolů) jsem ho vzala na milost. Vymazlený vizuál při přípravě jídel je dech beroucí a příběh má to podstatné... srdce. ()
Galerie (58)
Zajímavosti (2)
- Scéna, kde se Paulovi (Yong-hwa Jung) nabízí povýšení na hlavního šéfa, se natáčela v Plzeňské restauraci, která se nachází u Prašné brány v Praze. (jajsemja)
- Natáčení probíhalo mj. na zámku Ploskovice. (jajsemja)
Reklama