Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává na počátku šedesátých let v Miláně. Hlavní postavou je mladý Mario (Renato Salvatori), který přijme práci číšníka v honosné vile milánského průmyslníka, protože potřebuje vydělat peníze pro nemocnou matku, která je umístěna v chudobinci. Ve vile se připravuje slavnostní večírek, kterého se boháč nemůže z důvodu nemoci zúčastnit. Otce chce na lůžku navštívit dcera Isabella (Susan Strasberg), ale ten se s ní odmítne setkat. Mario si svou podlézavostí k zaměstnavatelům znepřátelí kolegy. Opustí své místo a setká se s přítelem z dětství Brunem (Tomas Milian) a požádá ho o pomoc. Zbohatlý Bruno Maria cynicky odmítne. Mladík potká v epizodních příbězích několik dalších lidí včetně Dona Giuseppeho (Georges Wilson), bývalého kněze a nyní filantropa, který se zajímá o Mariovu tíživou situaci. (curil)

(více)

Recenze (2)

curil 

všechny recenze uživatele

Režisér Franco Brusati ve svém filmu ukázal jakýsi milánský protipól římského Felliniho   "Sladkého života". Nemilosrdný a cynický portrét společnosti, v níž dominují třídní rozdíly. Život hlavních hrdinů filmu je nelehký a ponurý, když jedni bojují o přežití, druzí se nemohou realizovat a jsou   sužováni svými problémy. Nepořádek v titulu filmu je zároveň nepořádkem v mysli postav a jejich jednání rozvinutého v příběhu. Chladné jednání a pocity jedněch je kompenzováno projevy lidskosti dalších postav jako je třeba bývalý kněz a filantrop Don Giuseppe. Do filmu se podařilo obsadit poměrně hodně herců zvučných jmen, z nichž Francouz George Wilson získal cenu na MFF v San Franciscu. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Studie společenského života horních vrstev Milána ukazuje jejich bezduchý dekadentní život. Ambiciózní, skvěle obsazený film snažící se následovat Antonioniho a Felliniho bohužel zklamal očekávání. A zestárl.(max,50%) ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama