Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantní Ir Peter Plunkett má starosti se svým zámkem. Hrozí mu hypetéka. Jeho dědičný majetek chce odkoupit americký magnát Brogan, převést ho za moře a tam z něho postavit malý Disneyland. Plunkett v zoufalství dostane spásný nápad, představit své sídlo jako "zámek, kde straší". Vykoná potřebné úpravy, spustí velkou reklamu a zanedlouho už přichází první hosté. Mezi nimi také manželský pár Jack a Sharon Crawfordovi. Očekávaná strašidelná dovolená se však nevydaří, jelikož zámecký pán svým amatérským zincenování hororové divadélko pokazí. Podráždění američané hrozí odchodem, když nešťastnému Plunkettovi přichází na pomoc pravá strašidla a duchové. Ďábelský tanec mrtvých však nejméně vadí unavenému Jackovi, který zahoří vřelou láskou k překrásnému ženskému duchovi - Mary Plunkett, mimochodem už 170 let mrtvé... (Jamal)

(více)

Recenze (79)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Takže já začnu můj komentář opisem z mého filmového deníčku. Zápis je z ledna roku 1995 a zní takto. „Rozhodně spíše komedie než horor, ale na film se dívat dá. Trik jediný když vylézají mrtví z hrobky. Zasmát se dá také, ale nic převratného.“ Myslím, že není co dodat, snad jen trošku vynést výkon skvělého a sympatického pana O´Toola. A přidat skvělou práci maskérů a dobré kydy v závěru. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená absurdno-duchárska komédia z detstva, každá postavička je správne trafená a celé je to veľmi milý a zábavný úlet. Liam Neeson je sexi k popukaniu (aj keď to znie rozporuplne, kto videl, chápe:-), Beverly D'Angelo a jej Sharon je (a pre mňa osobne vždy bola aj bude) napriek neznesiteľnej povahe živšia aj chutnejšia ako mdlá Daryl Hannah. A Steve Guttenberg je taký štandardný... Viem, že to celé nedáva dokopy megafilm a objektívne hodnotenie by bolo nižšie, ale kto už hodnotí filmy objektívne ;-) Zdanie objektivity môžeme zachovať len pri filmoch, ktoré nás ani nenadchli ani neznechutili, a sme preto ochotní a schopní chladne uvažovať. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou tohoto snímku je výprava, ktorá mi svojou úrovňou pripomínala televízne inscenácie. Keby sa aspoň podarilo vyťažiť viac humoru zo sľubnej zápletky, tak by to nemusel byť taký problém, bohužiaľ hluchých pasáží má tento film dosť. Namiesto humoru sa ale rieši romantická línia medzi Stevom Guttenberom a Daryl Hannah (bože, tá ženská je škaredá), no tá nie je moc zaujímavá. Škoda, premárnená šanca. 5/10 ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Skvela, mila, vesela a vtipna ducharska komedie s hvezdnym obsazenim. Aneb kdyz se sejde Beverly, Jennifer, Connie apod., a cele to vezme do ruky Neil Jordan, nemuzu bejt vlastne ani moc prekvapenej... .-) P.S.: a taky jsem se naucil slovo "skelping". (Skelping - To have sex with a ghost. Either by them passing through you and stimulating your senses, them taking physical form and interacting or by possessing another for the purpose of sex. Usually the first. Skelping is easiest at certain times of the year and the day.) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Väčšina divákov si herca Steve Guttenberga pamätá ako predstaviteľa jednej z hlavných postáv v populárnej komediálnej sérii "Policajná Akadémia". Stvárnil tam nezabudnuteľného sympaťáka Carey Mahoneyho. Na mňa však najväčší dojem urobil v duchárskej komédii "Dom veselých duchov", kde si zahral amerického turistu Jacka, ktorý sa spolu so svojou nervóznou a panovačnou manželkou ubytuje v starom, írskom, strašidelnom zámku. Táto dovolenka im obom zmení život. *** ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Ponuku na rolu Petera Plunketta dostal od štúdia aj Sean Connery, ale nakoniec ju stvárnil Peter O'Tool. (Crybaby)
  • Vo filme si mala zahrať Liz Smith, ale kvôli chorobe, ktorá ju postihla pred začiatkom natáčania, nebola schopná pracovať. (Crybaby)
  • Exteriér hradu, ktorý je možné vo filme vidieť, sa nazýva Dromore Castle a je považovaný za írsku pamiatku. Nachádza sa pri rieke Dromore, na adrese Pallaskenry, Co. Limerick, Írsko. (BoredKid)

Související novinky

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

16.12.2013

Odešla jedna z velkých hereckých osobností. Legendární britský herec byl v pátek hospitalizován v londýnské nemocnici Wellington, kde v noci ze soboty na neděli vydechl naposledy. Dožil se 81 let,… (více)

Reklama

Reklama