Reklama

Reklama

Obří Behemot

(neoficiální název)
  • Velká Británie Behemoth the Sea Monster (více)
Trailer

Obsahy(1)

Najmohutnejšia bytosť planéty vstupuje na filmové plátna, aby uvrhla ľudskú civilizáciu do totálneho chaosu.  Podmorské atómové testy vyprodukujú veľké množstvo rádioaktívneho odpadu, ktoré spôsobia radikálne zmeny v ekosystéme oceánu. Masívna radiácia preberie z hlbokého spánku prehistorickú príšeru, ktorá má schopnosť vysielať elektrické impulzy a rádioaktívne lúče. Beštia napadne britské pobrežie a smeruje na Londýn. Vedci zistia, že pokiaľ využijú konvenčné zbrane na jej zneškodnenie, spôsobia tým masívny únik radiácie, ktorý kontaminuje celú krajinu. Keď sa podmorský netvor dostane na dohľad Londýna, armáda je bezmocná, keďže nemá zbrane, ktoré by mohla využiť bez ohrozenia obyvateľov. Všetko nasvedčuje tomu, že katastrofa je neodvrátiteľná. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

gumli 

všechny recenze uživatele

Najprv mŕtvi rybár,potom mŕtve radioaktivné ryby.Privolaný vedci z Londýna nakoniec zistia,že je to tvor,ktorý je už dávno vymretý a definuju ho ako Brachiosaurus.Tvor vydáva radioaktívne žiarenie a zasiahnutí ľudia majú popaleniny a umierajú.Medzitým tvor prenikne do rieky Temža a vyberie sa priamo do Londýna.Ničí čo mu príde do cesty a zároveň vydáva zo seba smŕtiace žiarenie.Ale armáda ho nakoniec dostane priamo v jeho živle,vo vode,miniponorkou. Na tú dobu slušný film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se snímek „Behemoth the Sea Monster“ nesnažil jít svou vlastní cestou, ale jen recykloval to, co se celá 50. léta omílalo. Vychází z toho nakonec tedy spíše podprůměrný kus, který nemá čím zaujmout. Ani to monstrum není kdoví jak originální, ale je spíše takovým dobovým standardem. Při bližších záběrech možná ani to ne. Doufám, že nějaký další monster movie bude trochu originálnější. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Lehce srandovní britská reakce na vlnu amerických monster movies, která jede v zajetých kolejích, nemá čím překvapit a řemeslně se plácá v bahnu průměrnosti až patlalství. Finální třetina je alespoň svižná a ukazuje celkem obstojnou obludu, nekonečná expozice však nudí a je ukrutně znát, že peníze na cokoli trochu strhujícího a vizuálně přesvědčivého v šuplíku nebyly. Tohle uměli za oceánem zkrátka lépe.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Britové smíchali americkou The Beast from 20,000 Fathoms a japonskou Godzillu a vzniklo něco, co je zhruba do poloviny docela obstojné, ovšem od poloviny dál čím dál horší. Behemoth nemá ani tak super zábavné triky, jakými Ray Harryhausen vybavil první zmíněný film, a jeho protijaderný apel není ani zdaleka tak silný a nadčasový jako v případě Godzilly. Je to prostě takové řadové monstrbéčko. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je asi nejosvěživější jeho "britskost" :) ... Monstrfilmy točili v 50. letech ostošest japonci a američané. Japonci byli velmi pacifističtí, ale na monstra bez váhání posílali nejdřív policii, která střílela obrazně řečeno špuntovkami. Až po menším masakru nastoupila armáda, a lítaly rakety. Zazníval mírně skrytý despekt k USA, válečnému šílení a atomovým zbraním (no aby ne). Američané to měli jinak, patriotismus (jiné země neexistují), jaderné zbraně byly pýcha a spása, ztělesněné dobro. No a britský přístup je... takový svůj, s nadhledem. Zajímavá změna proti urputným japoncům a amíkům... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Když Behemot narazí do ponorky, má znatelně odlišnou hlavu. (Marek06)
  • Mnoho zvukových efektů je převzato z King Konga (1933), včetně výkřiku „Fay Wray“. (Marek06)
  • Hrané scény byly natáčeny v Londýně, speciální efekty v Los Angeles. (Kmotr76)

Reklama

Reklama