Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (181)

Chmur 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak mohou různé sexuální orientace, rasy a kultury žít krásně pohromadě v prosluněné Francie. Já bych si také přál, aby lidé k sobě byli slušní a ohleduplní bez ohledu na barvu pleti, vydělané peníze a sociální statut, jenže tak to prostě nefunguje. Nefunguje a nikdy nefungovalo. Zvláště pak ve Francii. Asi proto točí tyhle filmy, kde chtěj na chvíli věřit v opak. Celý film je tak unylý a nudný. Posledních pět minut je tak sladkých, že se z toho člověk skoro až dáví. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Moment překvapení je pryč. A to je asi největší výtka, kterou mohu k filmu říci. Zatímco u prvního dílů jsem nevěděl co mám čekat, tak zde už jsem moc dobře věděl do čeho jdu. Tím nechci tvrdit, že bych se nebavil, jen už mě některé věci nepřišli, tak originální, jako na poprvé. Režisér Philippe de Chauveron má film plně pod kontrolou a v pravidelných intervalech do nás sype jeden fór za druhým, a nutno říci, že se dost často trefí. Místy občas zbytečně tlačí na pilu, ale to je problém snad každého sequelu. Problém je, že se děj pořádně rozhoupe asi až v půlce, do té doby je to takové přešlapování na místě. Na druhou stranu, o to více je druhá půlka zábavnější a dokonce přichází i s něčím jiným. Je to fajn oddechová komedie, a pokud Vám sedla jednička, tak dvojka jede na podobné vlně, jen je o něco horší, naštěstí ne o moc. ()

Reklama

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, je to o dost slabší než jednička.. Ale to jsem očekávala, takže zklamaná nejsem. Dějová linka mě bavila, nenudila jsem se ani chvilku, celý film je provázen kvalitním humorem. Verneuilovi a jejich dcery a zeťové jsou moje srdcovka, takže bych klidně uvítala i trojku. Účel to splnilo a já jsem moc spokojená. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Už samotný nápad na pokračování zněl divně. Postavy se změnily k lepšímu, došly k porozumnění, všechno se vyřešilo, tak co se dá ještě řešit? Vcelku nic. Takže se všichni musí vrátit ke svému předchozímu chování a dojít ke konečnému porozumnění znovu. A scénář se snaživě snaží vymýšlet jak by to mohlo proběhnout. Jenže je tady trochu moc zápletek najednou.   Když se  smíříte s tím že náboje už trochu došly a přetrpíte vyloženě nudný úvod, začnete se  ale s touto smíšenou rodinkou opět bavit. Je to o třídu horší podívaná než minule ale pořád solidní oddychovka na načatý večer. Viděno jako koronavirový trojjprogram za dva večery s bráchou se spřízněným Srdečně vás vítáme a prvním dílem:D Myslím, že jsme si  tyhlety multikulturní komedie docela užili.:D Díky za multikulti-Clavierovsky korona mejdan a teď už dobrou noc. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ti, co chtějí kritizovat, nemusí hledat jehlu v kupce sena, neboť se jim zabodne do těla hned, jak dosednou. Gagy z jedničky se opakují, situace se opakují a dokonce i postavy jsou stejné! Ale já se těšila, že se zasměju a zasmála jsem se, chtěla jsem vidět tu povedenou rodinku, co si mě tak získala v jedničce, a viděla jsem ji, a vlastně jsem si chtěla první díl zopakovat v trochu jiném kabátku, a i toho se mi dostalo. Ne moc často, ale občas je sci-fi-end plný všeobjímající lásky a optimismu pro mé cynické já příjemným povyražením. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)
  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)

Reklama

Reklama