Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

golfista 

všechny recenze uživatele

Ještě pořád nemůžu uvěřit tomu, v jakých chvílích a při jakých situacích jsem se dokázal smát ... Za to, že mě k tomu režisér "donutil" mu jednu hvězdičku strhnu :) .... Na můj vkus až příliš drsný film, jehož hodnocení se v průběhu sledování šplhalo od původních dvou hvězdiček až na ty čtyři (i když ne úplně čisté) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Arvidovi sa jedného dňa podarí husársky kúsok. Squošovou raketou prekazí pokus o lúpež v banke kde pracuje. Kúpi kyticu kvetov a uteká domov za svojou priateľkou aby sa pochválil. Tá ho však opustila. Aby toho nebolo málo, navštívi ho žena lúpežníka ktorá mu vynadá, že k lúpeži zabránil slušnému človeku, ktorý chcel peniaze ukradnúť z dôvodu umelého oplodnenia jej samotnej, nakoľko nemohli mať deti. Irvid prepadne ilúzii seba obviňovania zo zničenia života mladého páru, ktorý chcel byť iba šťastný. Vyhľadá teda brata, ktorý má za sebou kriminálnu minulosť a požiada ho o pomoc. Chce vykradnúť pancierové auto slúžiace na prevoz peňazí a tie následne venovať lúpežníkovej manželke. Daná akcia však totálne zmení Arvidov charakter. S milého chlapíka sa po krátkom čase stáva .... To iba mne, napriek niekoľkým vtipným scénam s podtónom čierneho humoru, prišiel tento film tak primitívne idiotský?? ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

.... „Při všem, co jsi dělal, jsi věřil, že děláš správnou věc, není to tak? O tom to celé je. Když věříš, že je to správně, je to správně.“ Arvid je nudný a pořádkumilovný bankovní úředníček. Tak nudný, že i manželka raději opustí jeho a společný byt, kde mu nechá pouze televizi a na zdi nápis "Strč si ten svůj život...do prdele Arvide". V bance je svědkem přepadení, při kterém nečekaně lupiče zneškodní právě on a to raketou na squash. Jenže být hrdinou se nevyplácí. Do bytu mu vtrhne neznámá žena a tvrdě vysvětlí důvody přepadení. Dobrák Arvin se tedy rozhodne napravit škody způsobené svým hrdinským činem. O pomoc proto požádá svého bratra Haralda s kriminální minulostí a společně přesvědčí i personál jeho kuchyně „Pověz nám ještě jednou tu část o tom "rodinném štěstí". Jenže páchat dobré skutky není jen tak. A já bych se měla nad sebou taky zamyslet, protože tahle krvavá a brutální šílenost se mi líbila víc než se sluší a patří : -)). Ale jak pravil Harold „Nemusíš se stydět za to, že chceš jednou za čas dát průchod své agresi.“ ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Aj keď to malo istý náznak Tarantinovského štýlu gangsteriek, písať na obal "ve stylu gangsterských filmú Q.T. " je príliš silné a scestné. Nesiahalo mu to totiž ani po kotníky. Ku koncu sa tempo a záživnosť síce stupňovala, no pôsobilo to stále dojmom pomalého ukecaného točenia "home videa" akýchsi akčných dánskych krimi komediálnych pokusov. Slabšie 3* (2,5*) ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak po shlédnutí tohoto filmu nějak moc nechápu, co na něm všichni vidí, samozřejmě je tam pár skvělých hlášek, například již zmíněná Hanne v obývaku a v kuchyni :), ale jako celek mi to přislo dost nesoudržné. Buď jsem nedával pozor a nebo jsou ve filmu silné nelogičnosti, například: odpálí obrovským flákem semtexu díru do zdi okolo vězení, odejdou od ní, za tmy se vrátí, díra ostraze vězení (ona tam ani skoro žadná není) vůbec nepřipadá divná nebo si ji spíše nevšimne, projdou skrz ní, udělají díru přímo do vězení do basy, osvobodí vězně (od koho se dozvěděli, že je zrovna v této base?), zastřelí první dvě stráže a spokojeně odjedou. Naštěstí film zachranuje skvělý konec s Bohem :). Filmu dávám 2.5, ale jen kvůli konci a pár, opravdu jen pár, dobrým hláškám, jinak by dostal lepší 1 ;) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama