Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

golfista 

všechny recenze uživatele

Ještě pořád nemůžu uvěřit tomu, v jakých chvílích a při jakých situacích jsem se dokázal smát ... Za to, že mě k tomu režisér "donutil" mu jednu hvězdičku strhnu :) .... Na můj vkus až příliš drsný film, jehož hodnocení se v průběhu sledování šplhalo od původních dvou hvězdiček až na ty čtyři (i když ne úplně čisté) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Výborná brutální komedie? Kulový. Spíš drsná, ale hlavně pro mě kurevsky záhadná záležitost, které prostě musím vlepit dvě hvězdičky, i když tím totálně vytočím Kocoura. :-)) Dialogy sice mají něco do sebe a černý humor potěší, ale cynické gejzíry násilí za hranicí snesitelné absurdity naráží na elementární logiku a psychologii postav. To, že hrdina s tváří Tomáše Krejčíře začne znenadání likvidovat lidi (a korunuje to hádkou o televizi - WTF!), má asi tak silné opodstatnění, jako vzít si sebou na Saharu koupací čepici. Alespoň pro mě absolutně nevěrohodné a tím i nudně samoúčelné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvyk, že Skandinávci mají zvláštní smysl pro humor. Ale nechápu proč právě tenhle film nazývají komedií. To už se mi víc líbila dvojka, kterou jsem viděl bůhví kolik let dozadu. Film nemá nic, co by měl mít. Strašně se podobá takovejm filmům jako Sbal prachy a vypadni nebo Podfu(c)ku. Jenom v tom rozdílu, že tady ti hoši poserou, na co příjdou. Jenže to poserou tak nešikovně, že málokdy mi to přijde jako legrace. Dobře, ale kvůli pár lidem to stojí za to vidět. A pokud máte chuť na gangsterku, asi bych ani neváhal. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.... „Při všem, co jsi dělal, jsi věřil, že děláš správnou věc, není to tak? O tom to celé je. Když věříš, že je to správně, je to správně.“ Arvid je nudný a pořádkumilovný bankovní úředníček. Tak nudný, že i manželka raději opustí jeho a společný byt, kde mu nechá pouze televizi a na zdi nápis "Strč si ten svůj život...do prdele Arvide". V bance je svědkem přepadení, při kterém nečekaně lupiče zneškodní právě on a to raketou na squash. Jenže být hrdinou se nevyplácí. Do bytu mu vtrhne neznámá žena a tvrdě vysvětlí důvody přepadení. Dobrák Arvin se tedy rozhodne napravit škody způsobené svým hrdinským činem. O pomoc proto požádá svého bratra Haralda s kriminální minulostí a společně přesvědčí i personál jeho kuchyně „Pověz nám ještě jednou tu část o tom "rodinném štěstí". Jenže páchat dobré skutky není jen tak. A já bych se měla nad sebou taky zamyslet, protože tahle krvavá a brutální šílenost se mi líbila víc než se sluší a patří : -)). Ale jak pravil Harold „Nemusíš se stydět za to, že chceš jednou za čas dát průchod své agresi.“ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to blbej nenápaditej děj, kterej je úplně postavenej na hlavu a strašně debilní konec. Nahoru to táhnou akorát boží Kim Bodnia a Slavko Labovic. Ty přestřelky a tak jsou též dobrý, ale jako celek je mi ten film hrozně nesympatickej. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velice povedená černá komedie o čtyřech gangsterech z kterých jsou 2 jen obyčejní kuchyři a zbylý dva jsou bratři z nichž Arvid je jen nudný bankovní úředníček a Harold vlastní restauraci a ve světě gangsterů se již nějaký ten pátek pohybuje. " Není tu žádné "dobře" nebo "špatně". Prostě se rozhodneš. Třeba v Číně můžeš sníst celýho německýho ovčáka a nikdo ani nehne brvou. Celý je to jen o tom určit si, co je nepřijatelný a jednoduše to nedělat. " Výborná hudba. Dánská verze na styl filmů Boondock Saint a Pulp Fiction - 80 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mám partnerku, která je anděl. Ve frontě dbá na to, aby jiní nemuseli příliš dlouho čekat a neustále mě znervózňuje plány na finanční podporu afrických černoušků či jiných potřebných ve světě. Hrdina filmu Arvid jde ještě mnohem dál, a zatímco ho okolí považuje dílem za nudného partnera, dílem za fascinujícího blba, šíří dobro na všechny strany. Bohužel jednou se dopustí hrdinného skutku a je po zásluze osudem a svými bližními potrestán. Rozhodne se pro ještě větší dobro, jenže na něj nemá potřebné finance a odtud už je poměrně blízko k šílenému plánu s ještě šílenější motivací. Nějakou dobu to vypadá, že Lasse Spang Olsen zkouší napodobit styl a téma filmů Guye Ritchieho a vznikne černočerná drsná kriminální komedie, jenže posléze se ukáže, že děj směřuje k ptákovině, kterou nejlépe vystihuje jednotka příliš rychlého nasazení ve své druhé bláznivější polovině. Děj, resp. motivace hrdinů postrádá logiku, což by nebyla taková tragédie, horší je, že film jako celek je nevyrovnaný a zdařilé humorné scény se prolínají s poměrně drastickými násilnickými scénami. Chybí prostě pevné žánrové zakotvení. Přesto jde o zábavnou jednohubku, kdy jsem v závěrečné scéně, kde se objevují zástupci říše nebes a říše pekelné, měl cukání dát i čtvrtou hvězdičku. Celkový dojem: 65 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co vás přimělo to udělat?“ - „Já nevím, prostě…přišlo mi, že dělám správnou věc.“ Arvid je nevýrazný, neprůrazný a dle slov přítelkyně ten nejnudnější chlap, co kdy chodil po světe. Ale to platí jen do přepadení banky, kdy se zachová jako hrdina. Jenže pak se mu začnou dít nepříjemné věci a spojení s bratrem, se kterým se léta neviděl, vše jen zhorší…Seveřani jsou svérázní a občas mi nabídnou film, z jehož humoru jsem poněkud rozpačitý. A to je případ i téhle střelené krimi komedie, jež se pořád pohybuje na hranici nadsázky (a za ní) tak moc, že mě mnohdy zanechala s nechápavým výrazem ve tváři. Přitom některé scény se vydařily, bohužel se to dost střídá. Nepřidá ani „béčkovost“ akčních scén či podivná práce s hudbou a zvukem. Zvedají to postavy, bratři a kuchaři docela baví, spolu s nimi i smolař Vuk (a kdo by si nepřál mít za bratra Haralda, který vás nikdy nenechá na holičkách, a žádný váš nápad mu nepřijde dostatečně dementní?). Závěr pak jen potvrzuje má slova o nadsázce…vychází mi z toho lepší průměr. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Originálnosť názvu sa nezaprie, no tam tá originalita zďaleka nekončí. Pokračuje až do samučičkého konca záverečných titulkov. A medzi spomínanými aspektami bola divákovi pripravená neskutočná smršť humoru najčernejšieho rázu, s coolovým gangsterským pozadím. Je to vlastne akási ritchieovka v tarantinovskom šate s neskutočne osobitým základom. Vlastne jeden z vrcholov sarkasticko morbídneho prevedenia s akčným subžánrom. Len ten osvietený (osvetový) záver si mohli odpustiť. 90%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o dobrých úmyslech. Jensen se výžívá v absurdních situacích a nečekaných dějových zákrutech. Příběh o dvou braších, co dělají dobré věci, aby pomohli lidem, korunovaný metafyzickou koncovkou, která by dnes protrhla kontroverzní barometr je rozhodně originální. Olsenova naturalistická akce s brutální závěrečnou přestřelkou pak udělá radost každému fandovi žánru. Skvělé hlášky. "...ale ona ti vzala televizi a krást se nemá." ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príbeh ušmudlaného zmeteného uradníka, ktorého život obráti naruby podivný hrdinský čin, po ktorom sa mu svet zvrtáva v sériu brutálnych (často až do absurdna vytiahnutých) situácii. S psychopatickým bratom (ale srdcom na spravnom mieste) po jednom boku a dvoma (iba) kuchármi, od mŕtvoly k mŕtvole. Škoda len toho lenivého začiatku. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Arvidovi sa jedného dňa podarí husársky kúsok. Squošovou raketou prekazí pokus o lúpež v banke kde pracuje. Kúpi kyticu kvetov a uteká domov za svojou priateľkou aby sa pochválil. Tá ho však opustila. Aby toho nebolo málo, navštívi ho žena lúpežníka ktorá mu vynadá, že k lúpeži zabránil slušnému človeku, ktorý chcel peniaze ukradnúť z dôvodu umelého oplodnenia jej samotnej, nakoľko nemohli mať deti. Irvid prepadne ilúzii seba obviňovania zo zničenia života mladého páru, ktorý chcel byť iba šťastný. Vyhľadá teda brata, ktorý má za sebou kriminálnu minulosť a požiada ho o pomoc. Chce vykradnúť pancierové auto slúžiace na prevoz peňazí a tie následne venovať lúpežníkovej manželke. Daná akcia však totálne zmení Arvidov charakter. S milého chlapíka sa po krátkom čase stáva .... To iba mne, napriek niekoľkým vtipným scénam s podtónom čierneho humoru, prišiel tento film tak primitívne idiotský?? ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"Smrt k zblití." Výborná dánska tragikomická gangsterka, plná čierneho humoru o tom, ako môže hrdinstvo niekedy poriadne zavariť. Parádne vtipy a hlášky, Kim Bodnia a jeho drsný kukuč správneho badguya (vlastne by sa to dalo brať ako humornejšia verzia Refnovho Pushera, ale Olsen s Jensenom sa netaja inšpiráciou aj z filmov Q.T.), over-the-top akciu a typický severský realistický feeling. Všetko korunuje geniálny záver, v ktorom akcia aj humor dosahujú vrchol. Len škoda, že celok je miestami tak suchý. 80% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně velmi nevyvážený film, který kolísá od dobré černé komedie k brakovému akčnímu béčku. Ale závěr se povedl. ()

Reklama

Reklama