Reklama

Reklama

Všechny malé zázraky

  • USA All the Bright Places
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva náctiletí s osobními problémy si mezi sebou vytvoří silný vztah, když vyrazí na očistnou cestu na neobvyklá místa státu Indiana. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to zfilmováno podle mezinárodního bestseleru Jennifer Nivenové All The Bright Places a vypráví příběh Violet Markeyové (Elle Fanning) a Theodora Finche (Justice Smith), kteří se potkají a změní navždy svoje vlastní životy. Je to takové osvěžující a zaměřené na srdce s humanistickými podtóny, které z filmu dělají jasnou jedničku. Film se ale tváří jako hluboký, ale je mělký. Naštěstí funguje úžasná chemie mezi Elle a Justicem. Nepamatuji kdy jsem viděl v americkém, francouzském nebo britském filmu romantický vztah a jeden z páru by nebyl černoch. Těžko říct jestli je to propaganda multikulturalistů jako zastánců tzv, rozmanitosti, nebo v USA jsou běloši opravdu v menšině. Všechny malé zázraky berou emoce teenagerů vážně a nabízejí romantiku pro jakýkoli věk. Kniha nabízí hlubší pohled do mladíkovi bolesti a způsobů jimiž se s ní vyrovnává. To ve scénáři filmu, který napsali společně Nevin a Liz Hannah nevidím. Ale vzkaz filmu je jasně nadějný a konec je více hořkosladký než smutný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja som len zvedavý, kde bude Elle Fanning hrať, keď už bude stará na postavy problémových mladých dievčat a čudných, napoly zasnených a napoly nafetovaných stredoškoláčiek. Obávam sa, že skončí v psychologických drámach, čo do veľkej miery znehodnotí môj obľúbený žáner. Fakt nechápem čo kto za čo, že ju väčšina berie ako úžasnú herečku. Podľa mňa v nej nie je ani zamak talentu. No a čo príbeh? Ten nemá zmysel nejako bližšie rozoberať, pár rádoby múdrych rečí o tom, z čoho sa treba v živote radovať, asi tak. K tomu pár výkrikov do tmy v zmysle neviem čo so sebou a začalo ma svrbieť v trenírkach, pomôžeš mi s tým? Ja ti to nezištne vrátim samozrejme, ako čudák čudákovi. Pokiaľ to aj malo nejakú myšlienku, tak všetko autori zabili tým, že akonáhle sa jej dostal chlapec do nohavičiek začalo to ísť s ich vzťahom z kopca. V tomto ponímaní potom vyznieva celý záver ako trápna sprostosť. Charakter postáv mi tiež išiel na nervy rovnako ako vždy kde hrá Fanning - zasnená a utrápená dievčinka sa len tak pofľakuje po škole, na moste stretne ďalšieho akože inteligenta a školského čudáka, ktorý nevie čo od dobroty so sebou, tak sa vykúpe v jazere.... No patetický banálny sajrajt. Jdu blejt velebnosti. 10/100 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Matematika asi nepustí, pretože nechápem, ako môžu mať dvaja "náctiletí" dokopy 45 rokov. Nevadí. Viac vadí, že Netflix pokračuje vo svojej vyprahnutej korektnosti a mení si literárne diela, ako sa mu zapáči. Proste ak spisovateľ napíše vychrtlý blonďák, tak Netflix to zmení na inžiniera z Ugandy a môžete sa aj posrať. Na druhej strane našťastie nepopustil uzdu svojej zvrátenej fantázii a ani jedna z postáv sa na konci nepremení v úchyláka, ani si nechce zmeniť pohlavie. A tomu by sme mali v prípade Netflixu byť nadmieru vďační. Ponechal to v rovine dvoch normálnych heterákov s tínedžerskými problémami, žiaľ s plochými dialógmi, ktorým niekedy chýba hudba. V hluchých pasážach je tej hudby zas až habadej a naozaj kvalitnej. Divák však často máva pocit, že ide len o nejakú konverzačku, v ktorej totálne chýba chémia. Podľa mňa nevhodne vybraná dvojica. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina knihy bol vraj vysoký, chudý chlapec s hnedými vlasmi a prenikavo modrými očami ... toľko ku knihe. Osobné problémy oboch hrdinov sú vo filme rozoberané, a predovšetkým riešené zvláštnym spôsobom (hlavne teda Finchov), ale nič to ... atmosféra a muzika sa mi páčila a ani hlavná dvojka ma neotravovala. Pocitovo fajn. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Romantiky zde bylo tak akorát. Oba hlavní představitelé jsou velmi sympatičtí a oba bojují se svými vnitřními démony. Zatím co ona si to přiznává a pomalu se zotavuje, on se v tom naopak více a více utápí a má pocit, že právě kvůli tomu ubližuje ostatním. Pomalejší rozjezd filmu vyvažuje lehká melancholická romance, která vústí v bombu plnou emocí. Konec je opravdu i pro ty největší drsňáky emočním peklem. Mě ale v tom příběhu něco chybělo, nějaká ta zajímavost, jiskra, která by to všechno oživila. Možná více zosobnit hlavní hrdiny divákovi, abychom si k nim tu cestu našli bližší než takhle. Proto hodnotím průměrem, ale rozhodne je to lepší průměr. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv se film odehrává v Indianě, natáčení probíhalo v sousedním (východním) státě Ohio. (noelcoward73)

Reklama

Reklama