Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Krásný dojemný lidský příběh z doby, kdy všude vládla CKM. O kterou pak, díky bohu, vůbec nepadla řeč. Spojení mladýho, nechceseučitanglickýho, frajera, s ostrou učitelkou a hlavně s jejím synem. Vznikající spojení jen odkapává.... v tom dešti tam... To, co se následnq stalo za rovaíńo se všech Všem... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zavádějící sonda ze života dětí komunistických pohlavárů a režimních prominentů sofistikovaně maskovaná za romantickou letní komedii. Kachyňův režijní rukopis téměř není poznat a úplně chybí jeho typická poetika. Body pouze za tabuizovaný vztah učitel/ka - student. Jeden z nejslabších filmů velkého režiséra... Smutná léta sedmdesátá... ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Kachyňa je zárukou kvalitního filmu, a ačkoliv Setkání v červenci možná není tak úplně na úrovni jeho některých "závažnějších" filmů, rozhodně se jedná o příjemný romanticky-komediální zážitek. A dokonalá Edova matka v podání paní Fabianové je třešnička na chutném dortu, který chutná po letním ovoci. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 60%. Takový milý pohodový český film, který neurazí, ani nenadchne. Na komedii jsem čekal trošku více zábavy, ale co naplat. Film ubíhal celkem rychle, nic moc se nedělo, sem tam nějaká zábavnější scéna a situace. Na jedno kouknutí OK. Ale jinak celkem o ničem. Rozhodně jsem to čekal lepší. Howgh! ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Na to že nejsem zrovna fanynka filmů o lásce, tak tento film patří mezi mé nejoblíbenější filmy s letní a zamilovanou tématikou. Řekla bych, že Setkání v červenci mám ráda ještě víc, než Léto s kovbojem. Má skvělé herecké obsazení, Tomáš Holý, je ten správný klučina, jako ve všech svých filmech. Daniela Kolářová je skvělá a příjemná herečka a než jsem viděla tento film, nikdy mě nenapadlo, že Oldřich Kaiser, byl tak pěknej chlap. Navíc zápletka filmu, kdy se náhodně sejde o prázdninách student s nenáviděnou učitelkou, která je o 10 let starší a zamilují se do sebe, ještě k tomu ve výuce angličtiny, musel v době svého vzniku působit hodně kontroverzně. Zarazilo mě, že tehdejší doba, povolila film o výuce angličtiny, místo ruštiny. Skvělý film na odreagování. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)
  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)
  • Daniela Kolářová na roli dělala kamerové zkoušky, přesto měl její osud v rukou Tomáš Holý, její seriálový syn. Režisér Karel Kachyňa mu dal na výběr pět hereček a sám si tak mohl určit, jakou bude chtít za maminku. On sám si pak vybral Kolářovou. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama