Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (380)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se mi líbilo především, tak byl fakt, že hlavního hrdinu něco nehoní. Tím mám na mysli třeba nějakou šelmu nebo splašené indiány. Ne že by tu o nějaká zviřátka byla nouze, ale problémem titulní postavy byla především stupňující se únava a z ní pramenící halucinace, zničené nohy a červík, který se uhnízdil v bouli na hlavě. A to všechno bylo zvládnuté na jedničku, stejně jako se podařilo využít krásy i hrůzy džungle. S herci resp. hercem to bylo kapánek horší. Radclife se sice snažil a byly tu momenty, ve kterých byl výborný, ale celkově jsem se nemohl zbavit pocitu, že trošku drsnější typ by byl pro film vhodnější. I když je fakt, že Yossi Ghinsberg v té době také nebyl žádný kus chlapa. Buď jak buď Jungle je hodně slušný survival, který by fandům poctivého dobrodrůža neměl uniknout. 75% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatný snímek. Myslím, že do počátku sekce červených čísel by měl patřit a to i přes počáteční strnulejší tempo. Příběh nabírá obrátky až poté, co se skupina rozdělí a průvodce spolu s jedním z dobrodruhů odchází po své vlastní ose. Scény pěkně vykreslují nekonečnost a nepřehlednost pralesa, ale také tíseň a bezvýchodnost situace z pohledu hlavního hrdiny. Jedinou spásou je řeka, avšak když se od ní vzdálí, je prakticky ztracen a odsouzen k smrti v neprostupné džungli. V některých pasážích mi film připomněl starý počin Zázraky se dějí. Mile mě překvapil i Daniel Radclife. Skutečnost, že tvůrci zpracovávají reálný příběh, umocňuje výsledný dojem. Díky napínavému závěru jsem zvažoval i pátou hvězdičku. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejnojemnnou knihu Yossi Ghinsberga od vydavatelství Jota v edici cestopisy jsem dočetl shodou okolností zhruba před rokem a tak jsem byl ošizen o všechny momenty překvapení na rozdíl od těch, pro něž se příběh na plátně odvíjel poprvé... Mám rád tyhle příběhy, obzvláště pokud se staly a ještě raději pokud jde o autobiografie. Mohu tak srovnávat věrnost předloze a musím uzant, že jak co do lokací, tak do samotných epizodek film kompletně jede podle knihy. Dokonce se v něm objevuje i ta scénka s kočičkou a sexem v drogovém rauši před výpravou. Ačkoliv to však bylo výpravné a Radcliffe mi tu odcela sedl, přišlo mi to málo napínavé, málo vypjaté. A také koukám, že Thomas Kretschmann se nyní zhostil role dobrodruhů! Shodou okolností jsem jej včera viděl hrát otce Sabine Kuegler v podobně znějícím filmu Dítě džungle... :-). Yossi v džungli našel co hledal a asi tam našel i Boha, přesto se nedivím místním, kteří bílé gringos považují za šílence, když v hloubi pralesa hledají cosi a pak často se štěstím se z něj sotva vyhrabou zpět... V tomto případě spíše než film doporučuji četbu knihy. Dávám za tři ptačí vejce. * * * ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události o izraelském mladíkovi Yossi Ghinsbergovi, který se vydal za dobrodružstvím do hlubin Boliviské džungle, která se změnila v holý boj o přežití. Pomalý film, ukazující džungli plnou nástrah a nebezpečí, které se skrývá za každým stromem jakožto místo, které si nepodmanil člověk, ale přetrvává zde nadvláda přírody. Krásné a zároveň děsívé. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

"Yoooosiii" "Kevineeee" Po přečtení knižní předlohy jde o slabě vylouhovaný čaj sázející na skandální scény (opice, moskitočerv), ale pořád je to vlastně dobrý a je neuvěřitelné, že to dopadlo, jak to dopadlo. Oba chlapi měli neskutečné štěstí, že vlastně dělali ta rozhodnutí, která dělali. Uf, je složitý tu nespoilerovat o jiných (ehm ehm hlavně té jedné) postavách. Ztracen v džungli se mi líbil, Harry Potter mi tam úplně nesedl, ale na sobotní večer dobrý. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)
  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)
  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)

Reklama

Reklama