Reklama

Reklama

Leningradskí kovboji na začiatku filmu neprodukujú hudbu v Leningrade, ale na ďalekých a šírych sibírskych pláňach. Napriek majstrovsky vytváraným kompozíciám a grandióznej inštrumentácii ich hudba nikoho nezaujíma a hlavne za ňu nikto neplatí. Čo najviac ťaží manažéra skupiny Vladimíra. Stačí však malé vnuknutie a zoskupenie sa presúva do Spojených štátov amerických. Sprevádza ich aj netradičný náklad v podobe zmrznutého basistu Silu Seppäla uloženého v niečom, čo by sme mohli nazvať kadibúdkou. (ASFK)

(více)

Recenze (72)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Obrovská zábava. Tak prudko štylizované, tak o ničom nevypovedajúce a pritom je to zmesou tých najlepších a najzaujímavejších nápadov, aké som zatiaľ u Kaurismäkiho mal možnosť vidieť. Brutálne tempo, traktory a angličtina s fínskym prízvukom, ďalší majsterštek Mattiho Pellonpääa a pôsobivé cameo Jima Jarmuscha. Ťažko by ste hľadali niečo podobné, či už v súčasnom artovom filme, alebo mainstreame. Film ide tak prudko proti očakávaniam a pritom je svojský a veľmi zábavný. Leningrad Cowboys rules. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stylovy a hodne ujety film od reziserskeho virtuoza Aki kaurismakiho /Ariel, Stiny v Raji/. Je to maximalne sympaticky mix hudby, road movie, dialogov, ktore nie vzdy davaju zmysel, a kadejakych blaznivych napadov. Ucesy su doslova genialne a Matti Pellonpaa to vskutku dobre tahal. pre mna jeden z najlepsich filmov svojrazneho Aki Kaurismakiho : 95 % ()

Reklama

zaseprd 

všechny recenze uživatele

"Jen pár slov než odletíme. V Americe chtějí jen americké kapely. Od teďka jste jedna z nich. V Americe mluví všichni anglicky. Vy budete taky. Ti z vás, kteří to neumí, by se měli začít rychle učit. That`s all." Je zde několik povedených vtípků, které musí rozesmát každého, ale víc jak 3* mi tato svérázná komedie nedá. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aki ma svojimi filmami vždy pozitívne naladí, a tentokrát ma aj pobavil. Každá druhá veta perla, Matti ešte lepší nebol a svojim štýlom ma zaujal aj klávesista/harmonikár. Síce to pred koncom trošku stráca dych, ale aj tak ma kovboji z Leningradu bavili a za celý čas mi nezmizol úsmev z tváre. That's All!! 4,5* ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tohle je zřejmě nejhutnější a nejulítlejší bizarnost, co jsem kdy viděla, přesto musím přiznat, že jsem měla bez problémů naladěno.. Pravděpodobně je to tím, že celý týden koukám na Akiho filmy.. Tedy Kaurismäki a Pellonpää v životní formě.. Bravo, pánové, rozesmáli jste mě k slzám.. Černý humor, cynismus, skvělé hlášky.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Kapela ve filmu je výmyslem režiséra Kaurismäkiho, hraje jí skutečná finská kapela Sleepy Sleepers. Po dokončení filmu ovšem Leningrad Cowboys vznikli doopravdy a hrají dodnes. (washek)
  • V malé cameo roli prodavače aut se ve filmu objeví režisér Jim Jarmusch. (poz3n)

Související novinky

Pondělky s Akim Kaurismäkim na Dlabačově

Pondělky s Akim Kaurismäkim na Dlabačově

12.02.2018

Únorové a březnové pondělky budou v kině Dlabačov ve znamení filmů od finského režiséra, jednoho z nejvýznamnějších evropských filmových tvůrců Akiho Kaurismäkiho. Těšit se můžete na jeho režijní… (více)

Reklama

Reklama