Reklama

Reklama

Všechno nejhorší

  • USA Happy Death Day (více)
Trailer 3

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (458)

Nin 

všechny recenze uživatele

Idea jakoby hororového Na Hromnice o den více je fakt dobrá a skvěle funguje. Podle traileru jsem si myslel, že půjde o něco strašidelnějšího, ale Happy Death Day je maximálně odlehčený. Soustředí se spíš na komediální scény a mimo jiné v něm není vidět žádná krev. Celkově jde spíše o komedii s hororovým nádechem. Na Hromnice o den vděčí za svůj úspěch z velké části Billymu Murraymu a zde je hlavní hrdinka taky slušně zahraná, ale její očekávaná proměna je přeci jen přímočařejší a obyčejnější. Na začátku jde o přehnanou nesympatickou fiflenu, která dělá a říká jen samý zlý věci. Později se naštěstí ukáže, v čem tkví ta její povaha, a tak je jakž takž uvěřitelné, že se změní. Celkově je film poměrně dost předvídatelný, ale nevadí to, jedná se o fajn zábavu. Potenciál to mělo větší, ale nakonec je to dobrý oddechový snímek. (7/10) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Když pominu těch pár opravdu lacinných lekaček v první čtvrtině filmu, vyklubala se z Happy Death Day nakonec docela příjemná teen komedie ve stylu Mezi námi děvčaty a Na hromnice o den více... Samozřejmě v okleštěné verzi. Příběh filmu sice obsahuje několik zbytečně stupidních míst, které šly vyřešit elegantněji, ale budiž, mozek by měl zůstat vypnut a penis ztopořen. Což ze slečny v hlavní roli nebude až tak obtížné. :) 6/10 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Nic jsem od tohoto nečekal. Trailer mě moc nezaujal, přesto jsem si to pustil, jen tak z plezíru. Ve výsledku jsem relativně spokojen, jako jednohubka mě to zabavilo až až. Moderní typ hororu? Ani to bych takto nedefinoval. K hororu to má blízko asi tak jako já stát se prezidentem. Občas to připomene Vřískot, ale opravdu jen vzdáleně – nic děsivého zde nenalezneme, dokonce ani to napětí. Nicméně, tyhle mezery jsem s klidnou duší vypustil. Celé to bylo pojaté dost s nadhledem, místy se to tvářilo jak teenegerská komedie, ale v dobrém slova smyslu. Když to vezmu od začátku, tak asi prvních 12 minut mě totálně nebavilo, nemohl jsem přijít na chut hlavní hrdince (pipce). Postupem času si mě získala, uvědomil jsem si, že umí celkem slušně hrát. Neustále vracející se scény mě bavili, závěr nebyl nijak šokující, jedna důležitá otázka mi chyběla, ale žádnou velkou nelogickou díru jsem nenašel. No, takže ve finále jsem spokojen, úplná blbost jak jsem si zezačátku myslel, to nebyla. Pár pronásledovaček a rádoby hororových aspektů zde bylo, i když dost nevýrazných, přesto mě to spíš bavilo jako teenegerská komedie s dobrou mladou herečkou. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Teen Horor. Vraždy obyčejné, většinou ani nejsou vidět, musel jsem se smát nad debilitou vraha/vražedkyně ? pokaždé minul/a nožem, POKAŽDÉ. Škoda, kdyby ta každá vražda byla pořádná Gore pecka, takhle to je jen další rádoby Horor, přípustný i dětem od 13 let. Vyzdvihnu pouze krásnou Jessicu Rothe, scénu, kdy jí zastaví policajt a pár vtípků. (EDIT 29.4. 2019 - druhý díl o dost lepší) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V posledných mesiacoch sa hororovým komédiám až prekvapivo darí, Happy death day navyše využíva atraktívny námet opakovania toho istého dňa, ale teda v tomto prípade s výsledkom moc spokojný nie som. Už úvodná fáza nepôsobí moc dobrým dojkom, hlavná hrdinka si ma moc nezískala a hlavne potom, keď jej ani na druhý deň moc nedochádzalo, že sa opäť opakuje to isté a udalosti jej opakujúceho dňa mi teda vôbec neprišli akýmkoľvek spôsobom atraktívne. Pri filmoch s touto tématikou sa tvorcovia vždy snažili, aby to bolo dostatočne nápadité a zábavné, aby ich opakovanie a čiastočné obmeňovanie diváka neomrzelo, ale tu o tom nemôže byť ani reči. Toto je len zúfalo obyčajné a nenápadité. Aspoň trochu to zachraňuje taká svieža atmosféra a pár trochu lepších sekvencií, napríklad sledovanie podozrivých, ale je toho veľmi málo a tak je to dlhší čas aj celkom nuda. Ale aspoň po tej hodine sa to celkom vylepší, dej sa začne uberať trochu iným a lepším smerom, než som pôvodne čakal, hlavne vďaka odhaleniu samotného vraha a tak tá posledná tretina ma už trochu bavila a čiastočne zachraňuje dojem z filmu, ale aj tak to nie je nič, čo by sa dalo pochváliť. Obsadenie je rozhodne sklamaním, síce nemôžem povedať, že by mi niekto skutočne vadil, ale nenájde sa tu ani jediná postava, ktorá by mi prišla zaujímavejšia, alebo výraznejšie sympatická. Po hororovej stránke nanešťastie tiež nie je o čo stáť, atmosféra a napätie sú nulové, no ani o vraždách sa tu moc hovoriť nedá, skoro všetky sú mimo záber a tých pár viditeľných nemá čím zaujať. Ale aspoň výbuch automobilu vyzerá celkom dobre. A humor je na tom rovnako, nie je tu nič, čo by stálo za pousmiatie. Inak režijne to nie je najhoršie, vizuál je bez problémov a aj tou sviežou atmosférou mi to vyhovovalo, ale tým to končí. Takže pre mňa je Happy death day určite sklamaním, na ten slabý priemer to vďaka technickej stránke a lepšej poslednej tretine vytiahnem, ale inak mi to príde ako strata času. 50% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (21)

  • V prvej scéne je na nočnom stolíku mobil otočený displejom hore. V ďalších scénach je už položený opačne bez toho, aby sa ho niekto dotkol. (Astonko)
  • Když je Tree (Jessica Rothe) na párty nahoře v pokoji, zazní skladba od DVBBS & Joey Dale - „Deja Vu“. Její název odkazuje na pocity, které má především tento druhý den a sama výraz „Deja Vu“ použije v dialogu. (maestroHynek)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Reklama

Reklama