Reklama

Reklama

Všechno nejhorší

  • USA Happy Death Day (více)
Trailer 1

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (458)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nie je to prvý a dokonca ani druhý slasher, ktorý používa premisu Groundhog Day (námatkovo Camp Daze a The Final Girls), dokonca tento námet ani nejako extra inteligentne nevyužíva (žiadna žánrová hra, i keď emancipáciu obetí vidieť aj tu), no je to dokonalý oddychový horor, akých sa v osemdesiatych rokoch točili desiatky ročne a dnes ich je ako šafranu (z poslednej doby napr. The Babysitter). Je to krátke, svižne nakrútené, skvelo obsadené (Jessica Rothe!), má to solídny koniec s odhalením vraha a niekoľko vtipných scén. Len tá vrahova maska je na palicu. Každopádne dúfam, že z toho bude desaťdielna sága s rozvetvenou mytológiou, kde sa v šiestom filme dozvieme, že za opakovaním dňa môže stará keltská kliatba. Slasher žije! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přiznanáp hororová variace na Groundhog Day, která se ani v nejmenším se nepokouší koncept posunout a "vylepšit". Což je v důsledku jediné možné řešení a jediný způsob, jak z toho vykličkovat důstojně. Vznikl zábavný lehký teen horor, který se nestydí za to, čím je, a nesnaží se diváky obelhat. Svěží podívaná. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pohodový šestákový mash-up lepších a dotaženějších filmů, který nahoru táhne rozjívená Landonova režie, dynamický střih a řádně křupavá "biotch" Jessica Rothe, naopak dolů ho sráží druhá polovina, kde scénář už nemůže spoléhat na ukradené nápady a musí celý ten loop nějak vypointovat. Přičemž tomu začnou ujíždět nohy do všech stran. Ale zábava dobrá, silná trojka. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nápad super, Jessica Rothe je zralá jít se mnou k oltáři, provedení má své slabší a nedomyšlené chvilky, ale bavil jsem se více než slušně a byl jsem minimálně celou dobu zvědavý, co další den nabídne (a kupodivu se povedl i vývoj vztahu mezi Tree a Carterem). Odhalení záporáka je sice ze scénáristického ranku "někdo to prostě musí být", ale film má mé sympatie za přesně odměřený nadhled a zkrátka za to, že jako ojedinělý žánrový experiment drží pohromadě.... "Proč na mě koukáš, jako bych se vysrala na hlavu tvý mámě??"..... No nádhera. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Filmy o uvíznutí v časové smyčce bývají zpravidla zajímavé, chytlavé a poutavé, což se potvrzuje i v tomto případě. Když pominu nesympatické herce v hlavních rolích, tak mi zůstane příběh, jenž určitě stojí za diváckou pozornost. Zpracování snímku potěší, neboť decentní hororové prvky napnou a potěší, podobně jako mysteriózní nádech. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (21)

  • Po první smrti se dialog chlapce s megafonem neshoduje s tím, který říkal předtím. Jeho dialog se každou smrtí Tree (Jessica Rothe) mění, ačkoliv by neměl. (Petr.Pe.8627)
  • V ději je přímo zmíněn film Na Hromnice o den více (1993), včetně jeho hlavního představitele Billa Murraye, čímž tvůrci vyjádřili poklonu tomuto snímku a zároveň tím přiznali zjevnou inspiraci. (Ryuuhei)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Reklama

Reklama