Reklama

Reklama

Všechno nejhorší

  • USA Happy Death Day (více)
Trailer 3

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (455)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se kulantně přiznávají, respektive český distribuční název to udělal za ně, že v jejich filmu najdeme Všechno nejhorší. A skutečně, nejsou daleko od pravdy. Jsem za tu upřímnost rád, nicméně peníze za kino mně ale vráceny nebudou. Dobře si rozmyslete, jestli chcete na ten film jít. Moc nenabízí. Zvažoval jsem i odpad, ale pak jsem odhodil vztek. Film nemá napětí, nedisponuje závratnou ani převratnou invencí, kupodivu i nudí, má scénář, který se nedrží pravidel časové smyčky, nevědomky je porušuje, režie je ve stylu "direct-to-dvd", ničím nevyniká a je odbytá. Jessica Rothe v hlavní roli oběti vydatně přehrává. Je hezká jen ve dvou scénách, kdy má na sobě večerní šaty, to má vlasy, prsa a zadek na správných místech, jinak mně přišla na studentku stará, údajně už má 30 let. Nejhorší je, že není jasné, zda tvůrci natočili vážně míněný horor, nebo hororovou parodii. Pokud je to ten druhý případ, filmu by se leccos dalo odpustit. Jen ta časová smyčka náhle zaniká, protože není nijak pevně a silně využita. Od poloviny filmu jsem ani nevnímal, že děj má být založen na repetitivnosti, když každé zabití Tree bylo směšné a nenápadité, co hůř, bylo mně u prdele, co s tou arogantní a málo sympatickou hysterkou bude. Dokonce si film troufl na její morální napravení, do postele jí šoupli nerda ve flanelu. Nemusím snad ani zmiňovat, že změna to byla stupidní a nepřirozená a málo pravděpodobná. Časová smyčka je sice magorismus, má ale svá pravidla, těch se film nedrží. Tree si začne vést seznam podezřelých, kteří by jí mohli usilovat o život. Pronásleduje je každý započatý den, jednou se dokonce převleče do vojenských maskáčů a potře si obličej, a každý započatý den si je odškrtává ze seznamu. Pokud je ale nastaveno vše tak, že každý den začíná nanovo, nemohl by existovat žádný deníček, respektive stránky v něm by byly nepopsané. Logických lapsů bylo víc. Neobstál dialog, že Tree nezná film Krotitelé duchů a Billa Murraye. Tomu se prostě nedalo věřit. Rozuzlení, tedy odhalení identity vraha, je nejtrapnější, jaké tam vlepili. Zavánělo dokonce improvizací. Maska kolozuba kreténa mně připomněla ušáka Zoubka z Večerníčku, ani se nechce věřit, že ji navrhoval stejný člověk, který navrhoval Ghostface z Vřískotu. Nelze se divit, že pokaždé, když se vrah v ní zjevil, budilo to dojem, že omylem v sále pustili další díl Scary Movie, k němuž scénář psal někdo z Wayansovic rodiny. Paralela s Vřískotem je mizivá, neb tenhle nedostižný vzor pracoval s propracovaným scénářem. Tenhle film psal začátečník, který má na kontě bezvýznamné počiny. K světlým okamžikům patří pasáž útěku z nemocnice a následný vtipný dialog s policistou. Jinak film šlape pořád stejné zelí. Kečup se odporoučel, gore film nemá, je přístupný. Určitě bych se nebál filmu dát nominace na kyselou Malinu: režie, scénář i herečka v titulní roli. A pokud je to hororová parodie, vyšla jen průměrně. Jako horor to vůbec neobstojí. 5/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přiznanáp hororová variace na Groundhog Day, která se ani v nejmenším se nepokouší koncept posunout a "vylepšit". Což je v důsledku jediné možné řešení a jediný způsob, jak z toho vykličkovat důstojně. Vznikl zábavný lehký teen horor, který se nestydí za to, čím je, a nesnaží se diváky obelhat. Svěží podívaná. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Před slovíčko horor bych klidně dodal kinder horor. Krev opravdu nečekejte a napětí při kterém si ohlodáte nehty také ne. Filmík stojí na postupem času sympatické hlavní hrdince a nejvíce na pro mě oblíbeném Hromnicovém tématu. Tvůrci inspiraci nijak nepopírají. Jako příjemně utíkající jednohubka svou úlohu Happy Death Day bez problému plní. A tentokráte tu dětskou přístupnost odpouštím. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Časové slučky mám veľmi rád, a treba uznať, že v tomto prípade ide aj o slušnú zábavu, kde sa hlavná hrdinka snaží prísť na identitu tajomného vraha. Páčilo sa mi aj konečné rozuzlenie, ktoré bolo celkom nečakané a slušne premyslené. Vidno, že sa so scenárom niekto pekne vyhral. Len škoda, že to bolo bez gore a iba s minimom napätia, hodne by sa sem hodilo. Suma sumárum vidím to na príjemne strávený čas a fajnový relax. Lepší priemer. 65/100 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nápad super, Jessica Rothe je zralá jít se mnou k oltáři, provedení má své slabší a nedomyšlené chvilky, ale bavil jsem se více než slušně a byl jsem minimálně celou dobu zvědavý, co další den nabídne (a kupodivu se povedl i vývoj vztahu mezi Tree a Carterem). Odhalení záporáka je sice ze scénáristického ranku "někdo to prostě musí být", ale film má mé sympatie za přesně odměřený nadhled a zkrátka za to, že jako ojedinělý žánrový experiment drží pohromadě.... "Proč na mě koukáš, jako bych se vysrala na hlavu tvý mámě??"..... No nádhera. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (21)

  • Univerzita, do které chodí Tree (Jessica Rothe), se jmenuje Loyola University a nachází se v New Orleans. (stepan_s)
  • Bohužel se zdejší časová smyčka neobešla bez typických chronologických neduhů, jako když hlavní hrdinka vyrazí ráno z pokoje dříve a stejně se situace dějí ve stejný okamžik, jako kdyby se o chvíli zdržela. Během dalších opakování dne se naopak začíná brát na tento fakt větší zřetel. (Ryuuhei)
  • Po první smrti se dialog chlapce s megafonem neshoduje s tím, který říkal předtím. Jeho dialog se každou smrtí Tree (Jessica Rothe) mění, ačkoliv by neměl. (Petr.Pe.8627)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Reklama

Reklama