Reklama

Reklama

Polaroid

  • Norsko Polaroid
Trailer 2

Obsahy(1)

Bird (Kathryn Prescott) pracuje ve starožitnictví, kde dostane od kamaráda Tylera (Davi Santos) historický polaroid, který sehnal v garážovém výprodeji. Je vášnivou fotografkou, a tak udělá pár snímků přátel. Když ale po sobě umřou hned dva kamarádi z fotky, Tyler a Avery (Katie Stevens), začne Bird zjišťovat, že se ve městě kdysi stala křivda a hlavní roli v tom měl onen Polaroid! Jenže to netuší, že se na fotografii dostala i ona! (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (70)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Podobá se těmto filmům: Nezvratný Osud, Vadí Nevadí, Slender Man. Četl jsem si komenty a lidem často vadí, že tento film kopíruje a není děsivej. O děsivosti se nechci hádat, ale jinak by tenhle film ani nemohl vzniknout. Popravdě mně kopírování nevadí, pokud se mi film líbí, ale pokud ne, tak to odsuzuju. Podle mě to byl hodně originální film. Dobré postavy, dobrý průběh děje, není to natahované a krátkost filmu je plus, efekty se mi líbí, u každý lekačky jsem se lekl a to je FAKT co říct, protože já se u hororů nelekám, ani nebojím a většinou nemám o postavy strach. Tady to všechno splňovalo na maximum a k tomu atmosféra taky bombová. Fakt já se nelekám, nebojím, ale tohle byl za hoooodně dlouhou dobu film, u kterýho to tohle splňovalo a to je SAKRA velký plus. Jsem za tohle velice rád. Vždycky jsem sebou trhl. Smrti jsou taky hodně dobrý, až na výjimky. Začáteční scéna je úplná kravina. Ty holky mi nevadí, ale to chování! Míček spadne z půdy, OK holka se otočí a já takový, jo tak jo a už radši mazej dolů, ale ne ona jde dál, tak si řeknu, ta je fakt vypatlaná a když tam leze a něco zašustí, tak já na to, no kravko a už padej dolů, ale ne ona je tak blbá, jako fakt blbá, že tam ještě je a pak úplně chce utýct, ale to je marný. Tady to to hodně zabilo. Prvních 40 minut film docela sráží, což mě mrzí a proto nemůžu dát 4 hvězdy. Následující 2 smrti jsou už děsivý a ty odstartujou moji lekací sezónu, ale jsou takový špatný. Ta hlavní hrdinka, jak je vyfotila, tak si nemyslím, že by tam byla v odraze, ale to film vůbec nesráží dolů. Líbí se mi opravdu hodně věcí, který se dají s fotkama dělat. Jsem rád, že je ve filmu použili (podpálit, roztrhnout). Jak jim ta babka řekne to o tý holce a pak za chvilku i ten polda, tak je to takový dost neuvěřitelný. Bohužel, protože jsou ty zvraty hned u sebe, tak jsem skoro po celou dobu tomu poldovi nevěřil. Kdyby to bylo dál od sebe, tak by to bylo uvěřitelnější a vhodnější. Konečná scéna, kde zabíjí vraha je taky bombová. Ta fotka, na který je vrah a její dva prsty. Jsem fakt rád, že tam použili ty prsty a vraha, co se s nimi stane. To bylo hodně dobrý. Logika fotek nemá chybu, prostě super. Fakt škoda, že má tak málo procent ten film a že těch prvních 40 minut bylo nic moc. Dávám opravdu hodně dobrý 3 hvězdy. VYHODNOCENÍ: CO BY SE STALO, KDYBYCH FOTKU POTOPIL VE VODĚ? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V rámci vlny bubu hororov určených pre teenagerov príjemný, solídny priemer. Celý film sa odohráva v tme, alebo v slabo osvetlených miestnostiach, pričom sa ale tvorcovia pohrali s osvietením a tieňmi v interiéroch Vonkajší sneh občas tiež dopomôže k hustej atmosfére. Kolovrátkové vraždy sú variabilné aspoň tým, že raz monštrum útočí doma, potom v nemocnici, alebo na polícii. Len si musíme počkať takmer hodinu, kým sa začne rozplietať celá záhada. No a tu nedostaneme nič extra originálne, starý zločin a hriechy minulosti sme tu mali už veľakrát. No a foťák môžeme brať ako variáciu na populárne videokazety z Kruhu a ďalšie "vraždiace" technológie. Znalci japonských a ázijských hororov tu nenájdu v podstate nič, čo by ešte nevideli, ako hororová jednohubka je ale Polaroid príjemným spestrením osamelej noci pred telkou. ()

Reklama

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Super námět který je ve výsledku plný nesmyslů, které jsou pro tento žánr tak typické. V nemocnici není po ruce žádná sestra, na policejní stanici nikdo nehlídá cely a nakonec se tři puberťáci vloupou do školy jako by se nechumelilo. Ale i tak se film dá sledovat od začátku do konce, protože celkem funguje. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia filmu sa inšpirovali rôznymi známymi príbehmi, pochádzajúcimi najmä z Ázie (najväčšia podobnosť je s thajským Shutter), čo je miestami príliš viditeľné, ale vo výsledku to vôbec nie je na škodu. Síce môže sklamať to, že mnoho vecí nie je z vlastnej hlavy tvorcov a tak to niekedy môže pôsobiť ako zle zostrihaná napodobnenina známejších príbehov, ale mne to vôbec neprekážalo. Teda, asi len na začiatku. Vtedy si film ešte udržiaval celkom fajn atmosféru, pozeralo sa na to príjemne a skrátka to bolo dobre natočené. Pokým už neprišiel čas odkryť karty a.. no, nestalo to za veľa. Postavy boli čim ďalej, tým menej sympatické, príbeh sa čoraz viac zamotával do nejakého klbka nezmyslov a ani hororová stránka nebola dobrá. Vraždy boli nič moc, atmosféra sa vyparila, každý pokus o jumpscare neúspešný a záver aj cez nie zlú pointu opäť nevydarený. Herecké obsadenie tiež nebolo bohvieako dobré - ťahala to len Kathryn Prescott, Mitch Pileggi mal málo priestoru a Tyler Young už hral aj lepšie. Bavilo ma to, nie je to tak, že by som si to neužíval, ale nie je to nič, čo by tu už nebolo a nebolo to spracované lepšie. Je to proste podpriemer s čistými dvoma hviezdami. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Holka, vášnivá fotografka, se dostane k polaroidu a kohokoliv s ním vyfotí, ten zemře. A tak stačí jedna skupinová fotka a je o zábavu postaráno. Inspirace Kruhem je zjevná a stejně tak je jasně předestřen celý příběh. To by ani tak nevadilo, ale problém je, že všechny žánrové ingredience se míchaly mimo hlavní hrnec. Z vražd tak člověk nevidí pomalu ani mrtvolu, o nějaké krvi nemluvě. Samotná animace hlavního záporáka je také odfláklá a tak jediné, o co se film může trochu opřít, je místy celkem působivá atmosféra a herci, kteří sice nejsou vyloženě sympatičtí, nicméně alespoň nevadí. Každopádně to je málo. 40% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Kanadě (Dartmouth a Halifax), Austrálii (Rushworth) a USA (Los Angeles). (LUKICKK)
  • Původně měl být film uveden v létě 25. srpna 2017, ale nakonec byl přesunut na 1. prosince 2017. Společnost Dimension Films se pak rozhodla pro datum premiéry v době Dne díkůvzdání a film vyšel 22. listopadu 2017. Nakonec tři týdny před premiérou společnost Lantern Entertainment (dříve známá jako The Weinstein Company / Dimension Films) film odložila na neurčito kvůli skandálu Harveyho Weinsteina. Film nakonec vyšel v roce 2019. (LUKICKK)

Reklama

Reklama