Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

kaylin 

všechny recenze uživatele

"1922" je vlastně jednoduchý příběh o tom, jak se chtěl farmář zbavit svojí ženy, ale celé se to hodně děsivě zvrtlo, protože ona i po smrti dokázala způsobovat zlo. Snímek "1922" ale nestojí ani tak na Kingově předloze, ale spíše na hereckém výkonu Thomase Jana, který ukazuje, že by rozhodně neměl být podceňován. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Typická Kingovina, kterou tentokrát pozvedá zejména perfektní a přesný balík Thomas Jane. Pro mě tady podal nejlepší výkon svého života, ač jižanský přízvuk byl mnohdy na pár facek a připomínal Forresta Gumpa. Příběh je takový obligátní, ale mě to bavilo, a co se týče Kinga, patří to k nadprůměru. Horor to moc není, ale tajemný, depresivní a zábavný film rozhodně ano. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Velmi depresivní chuťovka pro milovníky krys a tíživé atmosféry, kde od začátku tušíte, že slunce nad farmou Willfrieda Jamese jednou zajde a nastanou temné časy. Tomas Jane je můj oblíbenec a jsem rád, že zde opět potvrdil, že se do podobných rolí prostě hodí. Kingova povídka je malinko jiná, ale to nevadí. Tvůrci udělali pár změn a musím říct, že tím vůbec nic nepokazili. Vznikl film, který pojednává o tom, že temné síly občas člověka přemohou, že vás nepustí a nakonec si to s vámi pěkně vyříkají. Kdo nahlédne do propasti, i propast nahlédne do něho. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

fanouškem Kinga sem se stal teprve nedávno a tohle je jedna z jeho adaptací (jinak velmi útlé novely), kterou bude mnohem zábavnější přečíst, než se na ní koukat. Příběh o tom jak farmářovi chtěla zdrhnout žena, tak jí pro jistotu s pomocí synka zabil a nakonec mu z toho hráblo není ničím převratný, nicméně je ok a kdyby se trochu ubralo na stopáži a tvůrci se víc zaměřili na konflikt Thomase Janea se synem mohlo to dopadnout podstatně lépe. Takhle je to jen hezky vypadající drama, které ale kulhá na obě nohy a ani zdaleka nevyužívá potenciálu. Ani ty hororové prvky se špetkou nadpřirozena nefungují zdaleka tak dobře a vlastně by se bez nich film úplně obešel. Nicméně chápu že mají znázorňovat to jak hlavní postavě začíná šplouchat na maják a dohání ho vlastní svědomí...60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

1922 je skôr mrazivá sociálna dráma z doby, ktorú explicitne naznačuje názov filmu, než klasický horor. Jeho hlavnou devízou je predovšetkým Thomas Jane, ktorý tu predvádza zrejme najlepší výkon svojej kariéry a predovšetkým kvôli nemu zaokrúhľujem smerom nahor. Všetko sa točí okolo Wilfreda, dokonca aj vtedy, keď vedľajšia dejová línia s jeho synom by mala nabrať na obrátkach. To, čo v iných filmoch sledujeme po celú stopáž, je tu zhrnuté v podstate v jednej montáži a naďalej sa venujeme farmárovi. A je to dobre, pretože je to konzistentné, atmosféra je chladná a zároveň dusná a celému zmaru dodáva tŕňovú korunu asi jediný možný logický záver. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama