Reklama

Reklama

Zvláštní vyšetřování

(seriál)

Obsahy(1)

Hlavními postavami investigativní série, nazvané Zvláštní vyšetřování, jsou reportéři Sabina Slonková a Jiří Kubík. Ti po letech spojili síly, aby otevřeli záhadné a nevyřešené případy. Kubík a Slonková novým seriálem pro Seznam Zprávy navazují na svou dlouholetou spolupráci, během níž od poloviny devadesátých let do roku 2002 postupně odkryli řadu politických a korupčních kauz. Za svou práci dostali mimo jiné prestižní novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky. (Stream.cz)

(více)

Recenze (13)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Hodnotím výhradně včerejší díl s mentálně postiženým Babišem, což kupodivu nebyl Babiš sám. Ovšem dle komentářů a hodnocení zřejmě nejde o mimořádný tvůrčí exces, jak jsem se původně domníval, nýbrž o tendenční manipulativní sračku od samého, již téměř tři roky trvajícího začátku. Moje holka studuje žurnu a kdyby s tímhle došla dom, tak jí rozsekám hlavu o patník, kameramana znásilním a Kubíkovi rozbiju držku. Klusák se snaží od Daliborka bořit hranice dokumentu a z investigativní žurnalistiky dělá lacinej béčkovej akčňák s předehranýma dialogama pro ty nejprimitivnější idioty: „Hele, právě jsme viděli kulatej čtverec.“ „A co myslíš, že to znamená?“ „Že čtverce nejsou kulatý.“ „A co když ten čtverec lhal?“ „Pak to nebyl čtverec.“ Čumím na labila Babiše Jr., jak srdečně odpovídá na sugestivní a manipulativní otázky S. a K., na něž by v tomhle stavu laskavě odpověděla i mikrovlnka, a odcházím z rozhovoru s dojmem, že fakt parádně vyzpovídali mikrovlnku. Jenže Slonková s Kubíkem vylezou ven a rádoby autentickýma žvástama začnou divákovi podstrkovat dojem, jak tohle fakt „nečekali“, jak byla ta mikrovlnka totálně z něčeho posraná a celý to vůbec bylo absolutně what the fuck. Wow, člověk jim odpověděl na otázku. A ten, kterej jim neodpověděl, si vysloužil status nejen podezřelýho, ale rovnou obviněnýho, odsouzenýho, permanentně pronásledovanýho a na Seznamu samozřejmě zveřejněnýho. Fajn. A pointa? Výsledek? Dojem? Jop, Babiš má ve Švýcarsku syna debila a jeho rodina a známí mají vazby na Čapák a ANO. Wow číslo dvě. Opravdu neuvěřitelné. Já nic netajit a být čistej jak krystaly od Fery, tak stejně tyhle kokoty hodím do hlasový schránky. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Špičková investigativní práce, formát sice trochu bulvární, poplatný soukromému komerčnímu médiu, přespříliš velký důraz kladený na novináře coby téměř až ,,hlavní hrdiny" ,,dokudetektivky", což ovšem bohatě vyváží služba veřejnému zájmu! V Česku nemáme moc lepších investigativních žurnalistů. PS 2018: Odehrát se kauza s Babišem juniorem v Americe, tak to vidím na Pulitzer Prize... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten člověk si je tak nejistej tím, co má říkat." A neříkal "ten člověk", že ho Seznam Zprávy nezajímají, protože jeho reportéři lžou a on se s nimi nebude bavit? Říkal, ale to "investigativce" nezajímá. Oni už totiž dopředu věděli, že je vinen, protože měli takový pocit a koneckonců i zadání. Je to zkrátka moc okaté a pokud se tímto způsobem dělá investigativní žurnalistika, tak mi to dost připomíná bulvár. Takže za mě jsou reportéři Slonková a Kubík za jasný odpad, ale hvězdu jim dám za to, jak se krásně odkopali přitom, když svůj politický názor začali vydávat za objektivitu. Bravo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V tom našem Kocourkově je rozdíl mezi pravdou a lží leda v počtu písmen a i to je určitě podle spousty lidí blbost. Co říká politik nebo novinář je vlastně jedno a v čem jsou namočení Remunda s Klusákem mně je šumák snad nejvíc ze všeho. Že to na hnojišti smrdí a nejlepší lék jsou vidle se dá naučit i bez tohohle pořadu. Jak je to s pravdou skutečnou asi nehledejme zrovna na streamu. Viď, Kazmo? ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotitelné. Na jednu stranu dobrá investigativní práce, na stranu druhou ne úplně sympatický formát. Těžko hodnotit i proto, kdo je čí volič. Troubové jako Lucas87 tu plácají nesmysly o zhrzenosti, přitom by měli zatnout a dát si jednu přes hubu. Pár dílů mi přišlo nevyvážených a nedostatečně vyzdrojovaných. Rozpačité. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

at uz ma porad jakekoliv vyzneni, myslim, ze je potreba ocenit snahu o tento zpusob investigativni zurnalistiky. respondenti stejne sdeluji jen to, co chteji, ale i tak misty poskytuji vice informaci diky sikovne polozenym otazkam. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Nadále mi vadí formát "režírované investigativní publicistiky". Jde o formát, který má pan Klusák zřejmě v oblibě - hranici reality a inscenované situace posouval už u Daliborka. A upřímně doufám, že dokument V síti tenhle handicap mít nebude. Oceňuji pátrání v kauzách Forejt, Čapí hnízdo, Babiš mladší. Formát mě ale rozčiluje neskutečně. Především interní dialogy mezi Slonkovou a Kubíkem jsou tak umělé, cvičené a špatně hrané, až to bolí. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Bohužel to co se tu velice pomalu rozplétá jsou opravdové kauzy a projekt jako takový byť není dramaturgicky geniální tak pořád svůj přínos má. Věci co se v našem státě dějí jsou minimálně absurdní, často to člověka až děsí. Vyčítat jako Cival, že si dva novináři mezi sebou vyměňují názory před kamerou aby vyprávění lehce posunuli dál mi nijak nevadí.Zvláště, když nejsou herci. ()

Lucas87 odpad!

všechny recenze uživatele

Sabina Slonková je zapšklá ubožačka co kope do Babiše, protože jí vykopl z Mafry a Zemana, stejně jako ostatní retardi ze Seznamu, Streamu. Ti dva moc čumí na kriminálku Miami a snaží se vytvořit nějaký hovno pořad, aby měli příjem z reklamy. Ta hudba z toho dělá drsnou kriminálku. Navíc se stydí zapnout diskuzi k těm svým detektivkám a je opravdu zábavné jak nemají zapnuté číslo o počtu zhlédnutí. Ti dva jsou na úrovni toho odpadu Šídla. Holt v Praze žijí jiné životy a snaží se to venkovu vmést do ksichtu. ()

boni odpad!

všechny recenze uživatele

Dno české investigativní žurnalistiky, jestli se vůbec takový maligní nádor dá ještě takto nazývat, asi nemůže mít jinou tvář. Rádoby odhalení v „přímém přenosu“ sehraná lépe než Barcelona Pepíka Guardioly a nepřinášející žádné nové informace, a dva pseudonovináři v akci. Cílová skupina diváků – lidé po lobotomii, děti sourozeneckých párů a hrdí koncesionáři České televize (vyjmenované aspekty se povětšinou libovolně prolínají). __ Načasování ohledně komentáře není záměrné – Babiše rozhodně nevolím, ale to neznamená, že musím schvalovat vše, co se ho snaží dementním způsobem očernit. ()

SuzieS odpad!

všechny recenze uživatele

Viden dil o Grossovi, a musim rict, ze metodicky a argumentacne je to uplne nezvladnute. At uz si o tomto pripadu mysli kdo chce co chce, at uz ma clovek stejny nazor jako tvurci, nebo nikoli...Bulvarni temata, ktera pritahnou pozornost, jsou podane bulvarnim zpusobem a tvari se jako vrchol vedeckosti a investigativy. To me na tom "dile asi vadilo nejvice". Podsouvani myslenek novinaru je uz uplne za hranou. Sami tam celou dobu komentuji, jake z ceho maji pocity, a berou to jako dukaz pro sve tvrzeni. (vlastni pocity berou jako dukazni material) Pak v poslednich minutach reknou, ze "blizci Grosse a Gross sam mel pochybnosti jen na bazi svych emoci." a tudiz MOHOU CIZI ZAVINENI ONI UZASNI NOVINARE NAPROSTO ZAMITNOUT. Jako vazne? Tento dvoji metr a ultimativni rozreseni zahady to vse posunul z par hvezdicek za vyber temat smerek do novinarske zumpy. ()

Hvězdář 

všechny recenze uživatele

Práce těchchle investigativců je skvělá, přínosná, důležitá a velmi si jí vážím. Škoda jen, že je prezentována tímto způsobem. Divák tady velmi snadno nabude dojmu, že je to celé jen nahrané, a tím pádem jde vlastně o manipulaci. Obzvláště citliví pak na to budou v aktuální situaci lidi, kteří se rozhodli přestat věřit médiím úplně. Prostě nelze prokládat zásadní investigativní materiál vpodstatě hranými scénami, které chtě nechtě dotvářejí atmosféru prezentovaným faktům, ať už vychází ze skutečnosti nebo ne. Jakýkoliv kritik pak může po právu tvrdit, že zde novináři manipulují s fakty. Díky tomu, že zde prezentují ověřitelná fakta, se mohou autoři sice snadno hájit, jenže to je většině lidí, kteří hodnotí prvním dojmem, už celkem jedno. Pokud jde o pokus oslovit tímto formátem širší vrstvy lidí, jde to na úkor věrohodnosti. Obzvláště kontraproduktivní je to pak v případech, kdy se investigace týká osob, které média z takových manipulací obviňují, a tím se snaží bránit. Tak či tak, jsem rád, když investigativní žurnalistika se stále rozvíjí, i přesto, že je v posledních letech vnímána čím dál víc negativně čím dál větší částí lidí. ()

kinoholik odpad!

všechny recenze uživatele

Paní Slonková, co se s Vámi stalo? Tohle není ani stín Vaši bývalé novinařiny. Proč to ochotnické divadlo, naprosto devalvující veškerou investigativní práci? ()

Reklama

Reklama