Reklama

Reklama

Nenasytná Tiffany

  • angličtina The Greedy Tiffany
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pepa (Leoš Noha) tráví většinu času vysedáváním po hospodách. Aby si vydělal na skromné živobytí, vykrádá chaty a ukradené předměty prodává v zastavárně. Při jednom ze svých lupičských výpadů je málem chycen při činu a během následného útěku náhodou objeví starou videokameru. Ta skrývá záznam, který odhaluje cestu k netušenému pokladu. Pepa je ohromen a okamžitě po něm zatouží. Brzy však pochopí, že aby ho získal celý, nebude muset podstoupit jen dlouhé hodiny kopání. Cena bude mnohonásobně vyšší... (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to po letech zkusil znova a na rozdíl od ostatních "druhých šancí" jsem na to názor vůbec nezměnil. Asi jsem z jiné planety, ale fakt nechápu, z čeho jsou z toho někteří tak strašně odvaření. Tedy jo, chápu, v Česku je taková nouze o žánrové či jakkoli odlišné filmy, že se tu každý trochu takový většinou strašně nadhodnocuje. A i když to tu má 63%, mám pocit, že tohle je taky jeden z těch případů. Ten prapodivný mix hororu s přesahem a komedie tu moc nefunguje a vůbec to celé působí, jako by Fehu vůbec nevěděl, co z toho vlastně chce mít. To je ale snad ten nejmenší problém co s tím mám. Celý ten "přesah" tu totiž nefunguje už vůbec. Fehu jen servíruje příběh toho nejhorší z té "spodiny společnosti", přičemž se ani nesnaží ho blíž představit, kromě pár naprosto očividných rutinních věcí. A o ostatních postavách se už člověk nedozví vůbec nic, ani o tom Pepově oddaném kamarádovi, u kterého bych chtěl fakt hodně vědět, co je zač a proč je s ním tak moc zadobře když se k němu chová jak ke kusu hadru. Každopádně kvůli tomuhle všemu v tom prostě nemůžu vidět žádné geniální vystihnutí spodiny, hamižnosti úplně všech lidí na světě a možná i čecháčkovství, protože tenhle film ke svému "hlubšímu" tématu přistupuje strašně povrchně. Povrchně servíruje omleté šablony v jen a pouze klišovitých lokacích, aniž by se snažil aspoň trochu jít skutečně pod kůži, opravdu se o to téma zajímat. Celá ta příběhová linie sice sama o sobě má něco do sebe, ale jelikož to má mizerný scénář i v tomhle případě a má to nelogičnosti jak z nejobyčejnějšího béčkového hororu, tak i po téhle stránce to za moc nestojí a nakonec je z toho skutečně jenom brakový příběh s totálně fraškovitým koncem. Možná to celé tak bylo záměrně, včetně bouřek a nejklasičtějšího hororového konce, ale neladí to s tím svým "přesahem". A nesedla mi ani ta amatérská, polo-skrytá kamera. Je mi jasné, že rozpočet byl mizivý, ale v tomhle podání, že se to snaží hrát si na něco víc, mi to fakt nesedlo a spíš mě to otravovalo - hlavně když nefunguje všechno ostatní. Takže tu hvězdičku dávám snad je za skutečně skvělou hudbu a částečně i za výkon Leoše Nohy, kterému občas ubíralo body to, že příliš mluvil. Takže Fehu fakt není pro mě a nechápu, za co je některými tak strašně obdivovaný. Teď trochu lituji, že už mám staženého Shokyho a Morthyho, ale trošku se vysmát tématu youtuberství snad nemůže zkazit ani on... Takže mu ještě úplně poslední šanci dám, ale naděje do toho moc nevkládám. Lepší 1* ()

borec999 

všechny recenze uživatele

63%? Ale no tak ľudia... Na filme sa dajú pochváliť 2 veci: a) ako režisér Fehu vykreslil život a komunitu typických šenkových alkoholikov (autentický Leoš Noha), aj ja som v týchto postavách spoznal tú "svoju" skupinku, ktorá podobným životom žije v mojom rodisku;  b) znova raz ukázal ako sú ľudia chamtiví, nikdy nemajú dosť a pri vidine zárobku idú doslova aj cez mŕtvoly. Za posolstvo a tieto klady 1*. No a ostatok? Hororové prvky smiešne, nie je sa čoho báť a režisér sa o strašenie ani moc nesnaží. Otázka potom je, prečo je Nenásytná Tiffany uvádzaná a prezentovaná ako horor. Hlavnou funkciou žánru horor má podľa mňa byť: vstrašiť, zneistiť, znepokojiť, prípadne znechutiť. Ak je k tomu dané niečo navyše ako napr. (posolstvo, spoločenský komentár), tak prosím. Lenže tu je len to navyše. A ja teda na horory určite nepozerám primárne kvôli riešeniu spoločenských otázok a tém. Medzi 1 a 2*. 20% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Podle názvu péčko, zpracováním ale maximálně céčko. Zase mám jednou pocit, že jsem oproti vám místo na plátno čučel na vyúčtování telefonu, protože dát dokupy tolik hovadin zvládne snad jen T-Mobile... Víc než filmu samotnému ale nerozumím tomu, jak se dostal do multikina? Ono se na noc nezamyká nebo co? ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Je to dost složité hodnotit. Jedná se o poloamatérský film, ale zase je tam Leoš Noha a chviličku i Čtvrtníček. Určitě dávám body za originalitu a za nečeský nápad. Je to zábavné a celkem to utíká. Celou dobu si řákám, že je to super kousek, ale potom přijde posledních 10 minut. Ty poslední minuty byly zpackané, to mi nikdo nevymluví. A kořenová Tiffany? To byl vtip. To tam vůbec nemuselo být. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Filmu by primárně pomohla lepší kamera. Za tu bych utratil více než za sice příjemné, ale zbytečné Čtvrtníčkovo cameo. Navíc Nohovi moc nejsem schopný věřit jeho bezďáctví s čerstvě umytými vlasy, který svítí jak prdel bělošky v černošském  pornu. Na debut je to docela dobré. V celku originální doplnění horor žánru, jenže postupem času se v celku jasný film, začne zbytečně zamotávat sám do sebe skoky mezi scénami a jinými vychytávkami. Ten samotný film volá do lesa  nebo do jámy, že je to béčko. Dobře pro něj.  Ale je to béčko. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v obci Horní Jiřetín a u nedalekého zámku Jezeří na Mostecku. (Lajty)

Související novinky

Polednice vchází do dveří

Polednice vchází do dveří

10.08.2015

V červenci řadu lidí potěšil český horor Nenasytná Tiffany a už tu máme další nadějnou domácí žánrovku. Tentokrát nás vyděsí Polednice, film debutujícího režiséra Jiřího Sádka, který se inspiroval… (více)

Reklama

Reklama