Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Športová dráma podľa skutočných udalostí... Mníchov, 1972. Olympijské hry, poznačené teroristickým útokom, pokračujú ďalej. Vo finále basketbalového turnaja sa proti sebe postavia reprezentácie dvoch nezmieriteľných nepriateľov studenej vojny. Tím USA je považovaný za neporaziteľný, Sovieti, vedení novým trénerom, ktorý za dva roky úplne zmenil zloženie mužstva i jeho koncepciu, sa však nemienia vzdať svojho sna... (RTVS)

(více)

Recenze (22)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, mám ráda hokej, ale filmy o něm mě většinou nebaví. Basket mě nebaví, ale právě jsem zhlédla druhý skvělý film o tomto sportu. Ruský patos je mnohem jemnější a v mnohem menších dávkách, než ten americký, takže jej také mnohem lépe snáším. Herecké výkony byly skvělé a sportovní záběry skutečně zajímavé. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Basket mě jako sport vůbec nezajímá, a tohle je přitom po Hráčích z Indiany už druhý výborný basketbalový film, co jsem viděl. Ano, jako sportovní film je to naprosto super přesně s tím, co bych od toho čekal a navíc je závěrečný zápas (škoda, že jiné prakticky nevidíme, ale zase ten ústřední tvoří skoro třetinu filmu) fantasticky natočený. Vladimír Maškov, kterého jsem si všiml už v Duelantovi, má znovu charisma za 10. Samozřejmě dokonalý film to není, navíc se nedá říct, že by byl stoprocentně historicky věrný, ale co. Nedávno jsem viděl Rivaly a ti taky mají k přesné rekonstrukci daleko, přesto je to výborný film. Líbila se mi věta rozhodčího: The Americans are playing dirty, but they are not violating the rules. Tak nějak to funguje i mimo sport, mám ten dojem. P. S. Děkuji Slovákům, že to nadabovali, jinak bych se k tomu asi nedostal :) ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Rusom,ked sa vydari natocit film,tak potom je to uz pecka,uzasna sportova drama natocena podla skutocnej udalosti,ktora zobrazuje basketbalovy tim ZSSR,ktory dostava do ruk novy trener a zacina priprava na olympiadu,krasne,dojemne,srdecne,perfektna kamera a ten zaverecny zapas bol genialny,klobuk dole,zazitok,ktory ma ohuril...:-) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pre športové filmy mám vášeň, takže keď na nejaký narazím, tak si ho zväčša nenechám ujsť. A keď je to film založený na skutočných udalostiach, tak o to lepšie. O sovietskom basketbalovom zázraku na OH 1972 som doteraz veru nepočul, takže aspoň som dopredu nevedel ako sa film bude vyvíjať (hoci koniec bol samozrejme vopred jasný). Natočené to bolo vcelku zručne a pútavo, takže sa na to pozeralo vcelku dobre. Akurát, pri týchto ruských športových filmoch mi vždy vadí tá prílišná glorifikácia samých seba a zároveň zobrazenie súperov ako nejakých arogantných neandrtálcov (v tomto prípade si to odniesol americký basketbalový team). Inak, ten záver - to bolo niečo neuveriteľné, no zároveň veľmi kontroverzné. Nie som si istý, či takéto manipulovanie s poslednými 3 sekundami bolo zrovna v rámci fair play... ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

No, byly to tedy nervy :-) Filmy ze sportovního prostředí mám celkem v oblibě, a tenhle pro mě nemá chybu. První třetina byla možná trochu rozpačitější a přišlo mi, že se snaží moc hrát na city, ale závěr to srovnal. Zvlášť ty závěrečné tři vteřiny byly fantasticky natočené. Takže za mě fakt dobrý, a to nejsem žádný blázen do ničeho, co se týká míče... ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama