Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (151)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia filmu Nedotknutelni prichadzaju s dalsim filmom,nie je to sice komedia,pri ktorej sa budete valat po zemi od smiechu,no urcite vam ucaruje,citit z toho take to typicke pre Francuzsko,humor,pohodu,radost,potesenie a ma to srdce,jednoducho sa na to vyborne pozera,chvalim samotny pribeh,hercov i hudbu,takze bez pochyb plny pocet...:-) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Feel-good oddychovka s jednou hlavnou a dvadsiatimi vedľajšími postavami, ktoré akoby hrali možno talentovaní, ale nie moc zaujímaví komparzisti. Chýbali mi v tom výraznejší herci, typ francúzskych komikov, ktorí zdvíhajú náladu už len svojím vzhľadom a mimikou. Dokonca aj hlavného herca by som videl viac v roli solídneho vedľajšáka. ()

Reklama

Novom 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která poodhalí zákulisí svatby, tedy věc, kterou asi jen tak někdo nespatří. O to víc je zajímavé film sledovat velice bedlivě. Všeobjímající chaos a zmatek nahrávají zajímavým situacím, díky kterým film dostává spád. Stopáž by mohla být i kratší a některé hlubší scény vystřižené, na druhou stranu si i bránice musí odpočinout. Francouzi umí tyhle živé komedie. Tomu nahrávají i jasné a čisté barvy, vše navíc dokreslené příjemným hudebním podtextem. U závěrečných titulků si bude nejeden divák poklepávat nohou do rytmu. Ideální film pro toho, kdož chce odcházet domů s lepší náladou. 9 z 10 ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Co že Francouzové umí dělat takovéhle komedie? Po Nedotknutelných a Co jsme komu udělali? další pecka, u které jsem se bavil od začátku do konce. Navíc dost zajímavých (ač pro mě neznámých) hereckých tváří, příjemná hudba, nějaké ty emoce a příběh, který mě ničím neurazil. Film jako takových za pěkné 4*, ale protože se podobných komedií moc nedělá - a časy těch bláznivých od Zuckera či Abrahamse, které miluju, jsou dávno pryč - musím dát za plný počet. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Myslím, že se Max zlobí. Nebo ne?“ - Ano“. Vskutku. Hlavní hrdina nemá toho dne moc důvodů k radosti. Žena, se kterou se již dávno odcizili, mu nebere mobil, milenka ho čím dál víc tlačí ke zdi, v práci naráží na škrty (výborná úvodní „nápaditost“) a příprava na svatbu, jejíž je organizátor, se nevyvíjí vůbec dobře, od bouřícího se personálu přes konflikt mezi jeho zástupkyní a náhradním zpěvákem až po svérázného fotografa či kritického ženicha. A to ještě netuší, kolik neplánovaného se toho stane právě během tohoto „slavného“ dne. Zorganizovat něco takového je totiž pořádná řehole. A tenhle film o tom vypráví způsobem veskrze příjemným, odlehčeným a úsměvným. Snímek je spíš tragikomedií než čistou (romantickou) „veselohrou“, řekl bych, že místy je to opravdu jen ke škodě (určitě toho humoru mohlo být více). Ale pozitiva převládají (a výborný soundtrack mi bude v hlavě znít ještě nějakou tu chvíli; mimochodem opravdu podařená pasáž s výpadkem proudu, a to nejen z hudebního hlediska). Celkově to vidím na slušné 4*. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Túžba ponúknuť hlavnú rolu Jean-Pierre Bacrimu je jedným z prvkov, ktoré motivovali oboch režisérov pustiť sa do tohto filmu. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v regióne Île-de-France deväť týždňov od júla 2016. Časť natáčania prebehla v Paríži a v Château de Courances v Essonne zo 17. storočia. Niektoré scény sa natočili v okolí Fontainebleau. (Arsenal83)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno