Reklama

Reklama

Trauma

  • USA Trauma
Trailer 1

Obsahy(1)

Štyri dievčatá zo Santiaga sa vyberú do vidieckej oblasti, kde chcú stráviť víkend plný zábavy. Bezbranné slečny sa namiesto príjemného víkendu dostanú do spárov miestnych buranov, ktorí využijú ich príchod pre svoju vlastnú potrebu a dievčatá brutálne prepadnú a znásilnia. Pomoc je vzdialená na míle ďaleko a preto sa ženy musia spojiť a nájsť cestu, ako sa pomstiť za tento ohavný čin. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

misterz 

všechny recenze uživatele

Za dlhý čas jeden z najlepších exploitation snímkov. Keď to zoberiem z pohľadu gore, tak som síce už videl aj väčšie brutality, ale ako celok vyznieva film neuveriteľne nechutne a nepríjemne. Nepozerá sa na to ľahko, násilné scény boli veľmi dobre urobené, to treba uznať. Tiež na nič sa tu nečaká, štartuje sa hneď od začiatku s malou, ale o to viac príjemnou, prestávkou s lesbickým sexom (aj tu si toho Rojas dovolil celkom dosť). Myslím, že režiséra čaká skvelá budúcnosť, talent určite má. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejzvrácenější film letošního roku patří Chile a po všech letošních Exploitationech jasný král. Trauma je film, který některým divákům trauma doslova dokáže způsobit ( Především ženám) a lidem se slabším žaludkem. Hned úvodní scéna kdy syn je přinucen vojáky znásilnit svou vlastní matku patří k vrcholům na úrovni Srbského filmu a to je teprve začátek. 4 kamarádky dvě z nich lesbičky jedou navštívit vesnické městečko v Chile, ovšem první noc je poznamená do konce života. Jsou napadeni a znásilněni slizským vidlákem a jeho synem a musím říct, že pokud se někdo necítil dobře při znásilnění u I Spit on your Grave, tak zde to nerozdýchá. Scéna trvá asi 10 minut, je bez střihu a působí to velmi reálně a znepokojivě zároveň. Potom je to už víceméně klasická revenge vybíjená s parádním Gore ( páčidlem roztrhlá čelist a uřízlá hlava vede!) a byť rozpočet byl nižšší snaha diváky šokovat fungovala skvěle. Nepříjemný, zlý, bezvýchodní a traumatizující film, u kterého se nebudete bavit, ale budete zhnuseni a šokování a na mě to platilo. Dodatečně chválím i nejlepší lesbický sex, který kdy ve filmu byl natočen a moc hezké herečky.80% ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele

Takovou prasárnu jsem teda ještě neviděla. Já vlastně ani nevím, jak mám tenhle film hodnotit, jelikož je to odporný, úchylný, nechutný, hnusný, nelidský a já nevím, co ještě.... Ale po hororové stránce to je naprosto geniální... Mělo to úplně všechno. Krve si dozajista užije každý víc jak dost, stejně tak jako rape & revenge námětu. Plivu na tvůj hrob bylo hustý, ale tohle je ještě daleko dál. Proto volím zlatou střední cestu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Filmařskými kvalitami nepřekvapivě někde na úrovni východoněmeckýho porna, když se zrovna neděje žádnej "humáč", tak je to až srandovní. "Humáč" je to nicméně nadstandardní, takže kdo si na tomhle subžánru ujíždí, bude spokojenej. Ale zas není třeba předstírat, že se jedná o něco mimořádného, nebo že film obsahuje víc kvalitních věcí než gore (třeba scénář a kameru, hahaha!). Jakékoli úvahy o tom, že Trauma seriózně reflektuje, co s duší národa udělal Pinochetův režim, jsou pak vyloženě úsměvný. Pro tvůrce je ten motiv jen fíkovým listem, skrývajícím fakt, že chtěl natočit primitivní primitivnost. O čemž naopak jednoznačně vypovídá fakt, že když mu ve filmu vystupují dvě lesbičky, bude lesbický sex nejpozději ve druhé scéně a bude z něj vidět všechno. Inspirace skutečnými událostmi pak patrně začíná a končí u toho Pinocheta, popřípadě u toho, že v Chile někdo někdy někoho znásilnil. Některá rozhodnutí postav v druhé půli stopáže jsou totiž z ryzí hloubi fantazie. 5/10 a to jsem ještě hodnej. ()

Gyrphos123 

všechny recenze uživatele

POUZE PRO EXTREMNE OTRLÉ!!! Ještě, než tenhle film ohodnotím, musím si během tohoto komentáře utříbit myšlenky... Viděl jsem Lidskou stonožku, sbrski film a další zvrácenosti, ale tohle asi předčilo vše. Úvodní scéna mě totálně uzemnila (udělat si večeři k tomuto filmu,zvlášť k úvodní scéně, není dobrý nápad.... Co se týče gore, tak je na velice dobré úrovni, způsoby brutality nejsou sice takové, že bych si řekl - to jsem nikdy nikde neviděl, ale jsou hodně zajímavé a slabší povahy by mohly mít problém. Horší stránka filmu na strávení je rozhodně přesah morálnosti... Někde jsou hranice morálnosti z obecného hlediska (to nejsou moje hranice), pak jsou hranice morálnosti, které jsem dosud viděl ve filmech (to už by se mohlo podobat mé hranici), ale pak tu je tento film z Chile a jeho úvodní scéna (to už překročilo moje osobní hranice). Celý film jsem dal na jeden zátah, ale přiznávám, že kdyby zde neúčinkovaly ženské s hezkými těly, bez té povedené lesbické scény, co se tu vyskytla....tak bych to na jeden zátah nedal, neměl bych úplně tu motivaci, protože záporáci jsou tací slizouni, hovada a nechutný xichty, že bez kompenzace, kterou zde sehrály 4 herečky, by to prostě zkouknout nešlo. Titulky nejsou, film jsem sledoval v původním znění, ale to nevadilo, o dialogy zde opravdu nejde.... Jak film ohodnotím? Budu-li hodnotit z hlediska toho, jak byli tvůrci kreativní, jak moc posouvali hranice a také obsazení a hudbu, pak film dostane 4/5. Kdybych hodnotil z hlediska stravitelnosti a toho, zda je vůbec normální točit film s těmito scénami, pak by se jednalo o odpad.... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na skutečné události. (ARI50)
  • Německá verze byla zkrácena o více než 12 minut, aby se zajistil Rating „pod 18 let“. (Kudly4)

Reklama

Reklama