Reklama

Reklama

Trauma

  • USA Trauma
Trailer 1

Obsahy(1)

Štyri dievčatá zo Santiaga sa vyberú do vidieckej oblasti, kde chcú stráviť víkend plný zábavy. Bezbranné slečny sa namiesto príjemného víkendu dostanú do spárov miestnych buranov, ktorí využijú ich príchod pre svoju vlastnú potrebu a dievčatá brutálne prepadnú a znásilnia. Pomoc je vzdialená na míle ďaleko a preto sa ženy musia spojiť a nájsť cestu, ako sa pomstiť za tento ohavný čin. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

misterz 

všechny recenze uživatele

Za dlhý čas jeden z najlepších exploitation snímkov. Keď to zoberiem z pohľadu gore, tak som síce už videl aj väčšie brutality, ale ako celok vyznieva film neuveriteľne nechutne a nepríjemne. Nepozerá sa na to ľahko, násilné scény boli veľmi dobre urobené, to treba uznať. Tiež na nič sa tu nečaká, štartuje sa hneď od začiatku s malou, ale o to viac príjemnou, prestávkou s lesbickým sexom (aj tu si toho Rojas dovolil celkom dosť). Myslím, že režiséra čaká skvelá budúcnosť, talent určite má. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Chilská kinematografie nepatří zrovna k nejpočetnějším a musím se přiznat, že je to vůbec první film z této krásné španělsky mluvící země, který jsem vůbec viděl. Dobrá, dokument o fauně, floře a geografii Chile to zrovna nebyl, ale spíše krátký úvod do politické minulosti sedmdesátých let a jejich určitý dopad na lidskou populaci. Pinochetova vláda asi opravdu zanechala hlubokou nechuť v Chilském lidu, že mají tendence ji vrážet do Exploitation subžánru. Každopádně dost ambiciózní snímek, který mě svou filmařskou kvalitou velmi překvapil. Gore kvalitní, humáče vcelku nevídané, co se střelby týče, digitální efekty v těchto případech dost bily do očí, ale dá se to odpustit. Nelogikou kladných postav to vcelku hýřilo, ale u těchto žánrovek ji velmi často odpouštím (je pak větší zábava a záporák má tak možnost se ještě trošku ukázat). Na to, že jsem očekával spíš nějaký trošku brutálnější drama/thriller jsem byl hodně překvapen hned od první scény (mimochodem dost nevídaně brutální a nechutná, ve které figuruje maminka, synek, druhý synek a uniformované obecenstvo). Taky bych ještě rád vypíchnul onu znásilňovací scénu, která mi dost připomínala dnes již kultovní I Spit on Your Grave z 1978, kde nejvýraznější rozdíl byl v počtu zúčastněných. I přes to, že Trauma měla skoro 2 hodiny, tak Traumatizovala bez jediného pocitu nudy a Traumatizovala kvalitně. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Morálně založení diváci a příznivci decentních klasik s Oldřichem Novým bijí na poplach, neb jakýsi nejapný Lucio A.Rojas si sbalil své filmařské náčiní a jal se provázet po chilském venkově. Ono by na té dědině bylo i krásně, kdyby se zde neznásilňovalo a nezabíjelo. Tudíž nepočítejte s balzámem na nervy, ale pokud přijmete pozvání do jihoamerických končin, raději počítejte s tím, že nervy budete mít pořádně pocuchané. A to ne ledajakým způsobem. On je to v mnoha ohledech opus perverzum, takže některé zvrácené výjevy určitě vyvolají diskuzi, zda si je filmař nemohl i odpustit. To víte, že asi nemohl. Ovšem režíruje neohmataně i rytmicky přesně, takže nelze neocenit, že má pro to své ryzí šílenství cit. Čtyřem dívkám nepřipravil nijak hezkou exkurzi, divákům ovšem podal důkaz, že i ženy z exotických končin nešetří na holícím krému ve spodních partiích a oddávají se lesbickým hrátkám. Produkčně je to ošetřeno zdárně, pochvaloval jsem si, že případná hrozba amatérství byla zredukována na minimum. Něco tomu podobného přišlo jen v několika fragmentech, přičemž tím trochu víc trpěla až finální část, jinak vše, co chtěli tvůrci sdělit, bylo činěno v dobrém rozmaru. Takže ve výsledku nikdo nemusí mít z kvality tohoto filmu trauma. Je to taková hutnější jednorázová aktovka, co určitě není určena sběratelům prvorepublikových klasik, nicméně své místo má v panoptiku perverzních pikantností velmi jisté. 8/10 ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Dejte šanci prvním pěti minutám a uvidíte, jestli vás to zaujme. Už hodně dlouho jsem neměl takovou ohromnou chuť dát plný počet hodnocení už na začátku filmu. Protože to, co se na začátku stane v moc filmech bohužel neuvidíme. Jako kdyby tenhle snímek sám přesně věděl, co chcete vidět, co vám chybí vidět. Lesbičky, mučení, brutalita, zbraně, alkohol… Už jenom ty drogy v tom chyběly. Nejlepší na tom je, že tyhle slůvka nejsou jenom na oko. Skutečně to všechno vypadá opravdu reálně. Kdo má tyhle podobný veledíla rád, tak zklamán zaručeně nebude. A aby si nějací lidi nemysleli, že to je celé o znásilňování, tak v druhé polovině filmu se spíš už jenom zabíjí. Akorát je velká škoda, že to pořád nepřesahuje Srbský film, tady se stala jedna menší hranice, kterou už filmaři už bohužel nepřeskočili. Mohl to aspoň zachránit kanibalismus, který se taky objeví na scénce. Bohužel však minimálně. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je podle skutečné události nejspíše jen to, že byli 2 magoři co znásilňovali a zabíjeli ženské zbytek je totální fabulace. Celou dobu jsem čekal kdy teda přijde ten prvek co má být tak hnusný jak to taky někteří vychvalují (nedá se u toho jíst nebo nedoporučuji lidem se slabým žalůdkem je tom moc drsné a podobné sračky) a on nepřišel znásilnění je lepší v I Spit On Your Grave znásilněné mimino bylo lépe natočeno v Srpském filmu (tam byli jen náznaky, ale celkově ta scéna tam měla větší koule než tady) a nápad s magory co unášejí ženské, aby jim plodily děcka byl už tady https://www.csfd.cz/film/245189-unos/komentare/ nemluvě o Hory Mají Oči tuším 2 díl a Pach Krve jednička. Pochválit se zde dá maximálně gore,které je povedené (na druhou stranu takové Martyrs, Noc s nabroušenou břitvou, Inside, Řezník 2008 nabídne daleko více a lepší) jinak příběh a chování postav je totální píčovina (já nevím kdybych měl možnost utéct neprocházel bych se tam po baráku, aby mě pak mohly únosci zabít hlavně, že měla otevřené dveře o inteligenci policistů nemluvím tam by to bylo na slohovku). Optimálně 40 procent 20 přihodím za to, že jsem delší dobu neviděl podobný film a je to lepší než předchozí režisérovo Sendero. P.s. když už jich tam znásilňovaly tak si mohly vybrat ty dvě tmavovlasé a ne tu nejhnusnější co tam byla ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Německá verze byla zkrácena o více než 12 minut, aby se zajistil Rating „pod 18 let“. (Kudly4)
  • Film je založen na skutečné události. (ARI50)

Reklama

Reklama