Reklama

Reklama

Trauma

  • USA Trauma
Trailer 1

Obsahy(1)

Štyri dievčatá zo Santiaga sa vyberú do vidieckej oblasti, kde chcú stráviť víkend plný zábavy. Bezbranné slečny sa namiesto príjemného víkendu dostanú do spárov miestnych buranov, ktorí využijú ich príchod pre svoju vlastnú potrebu a dievčatá brutálne prepadnú a znásilnia. Pomoc je vzdialená na míle ďaleko a preto sa ženy musia spojiť a nájsť cestu, ako sa pomstiť za tento ohavný čin. (Marceloo)

(více)

Recenze (80)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Filmařskými kvalitami nepřekvapivě někde na úrovni východoněmeckýho porna, když se zrovna neděje žádnej "humáč", tak je to až srandovní. "Humáč" je to nicméně nadstandardní, takže kdo si na tomhle subžánru ujíždí, bude spokojenej. Ale zas není třeba předstírat, že se jedná o něco mimořádného, nebo že film obsahuje víc kvalitních věcí než gore (třeba scénář a kameru, hahaha!). Jakékoli úvahy o tom, že Trauma seriózně reflektuje, co s duší národa udělal Pinochetův režim, jsou pak vyloženě úsměvný. Pro tvůrce je ten motiv jen fíkovým listem, skrývajícím fakt, že chtěl natočit primitivní primitivnost. O čemž naopak jednoznačně vypovídá fakt, že když mu ve filmu vystupují dvě lesbičky, bude lesbický sex nejpozději ve druhé scéně a bude z něj vidět všechno. Inspirace skutečnými událostmi pak patrně začíná a končí u toho Pinocheta, popřípadě u toho, že v Chile někdo někdy někoho znásilnil. Některá rozhodnutí postav v druhé půli stopáže jsou totiž z ryzí hloubi fantazie. 5/10 a to jsem ještě hodnej. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tak s touto hovadinou jsem si zkurvil nedělní večer! Film o blbých lesbách a zjizveným úchylovi, který v minulosti šukal svoji matku, teď má incest se svým synem a zřejmě i se svou starou sestrou. Prý horror? No to nemyslíte vážně? 💩💩💩💩💩 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rojas u mňa stúpa každým snímkom, a v tomto prípade som mal v hodnotení jasno už asi po 6 minútach. Dievčatá boli síce škaredé ako noc (tri z nich by potrebovali plastiku nosa), takže ma trochu prekvapilo, že sa im neľúbilo, keď ich znásilňovali, ale čo už. Je tu samozrejme zopár nelogickostí (traja na to hovado mieria a nikto ho aj tak nikdy netrafí, hlavný záporák sa zase raz ukazuje ako nesmrteľný), plus celá tá snaha o pomstu a vyslobodenie nejakého otravného dievčiska stojí len na veľmi nízkointeligentnom podklade, ale divák bažiaci po poriadnej brutalite dostane presne to, čo chce. A Trauma je z hľadiska gore to najintenzívnejšie peklo, ktoré tento rok vzniklo, a ja som len kričal, že je to ďalší horor, ktorý milujem a mnoho krát sa k nemu budem vracať. Francúzi poľavili, severná Európa stále drieme pod ľadom, Američania sa poriadneho masakru stále boja a Srbi svoj top debut asi ťažko zopakujú, takže Chile sa stáva v mojich očiach novou modlou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejzvrácenější film letošního roku patří Chile a po všech letošních Exploitationech jasný král. Trauma je film, který některým divákům trauma doslova dokáže způsobit ( Především ženám) a lidem se slabším žaludkem. Hned úvodní scéna kdy syn je přinucen vojáky znásilnit svou vlastní matku patří k vrcholům na úrovni Srbského filmu a to je teprve začátek. 4 kamarádky dvě z nich lesbičky jedou navštívit vesnické městečko v Chile, ovšem první noc je poznamená do konce života. Jsou napadeni a znásilněni slizským vidlákem a jeho synem a musím říct, že pokud se někdo necítil dobře při znásilnění u I Spit on your Grave, tak zde to nerozdýchá. Scéna trvá asi 10 minut, je bez střihu a působí to velmi reálně a znepokojivě zároveň. Potom je to už víceméně klasická revenge vybíjená s parádním Gore ( páčidlem roztrhlá čelist a uřízlá hlava vede!) a byť rozpočet byl nižšší snaha diváky šokovat fungovala skvěle. Nepříjemný, zlý, bezvýchodní a traumatizující film, u kterého se nebudete bavit, ale budete zhnuseni a šokování a na mě to platilo. Dodatečně chválím i nejlepší lesbický sex, který kdy ve filmu byl natočen a moc hezké herečky.80% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Budu úplně upřímná, což je pro mě jako pro neskutečně prolhanou svini skoro až nadpozemskej úkol, každopádně sem se fakt bála, že z filmu budu mít ukázkový trauma páč jak něco má trpící název tak u toho většinou nejvíc trpím, buddhožel já, co je to zas, jak by řekli křesťané, za nebeskou kundovinu. Každopádně film mi doporučil zdejší kámoš co se s ním někdy shodnu a jindy zas absolutně ne, takže šance byly 50 na 50, přítel na telefonu to nezvedal a co se týče pomoci diváků...mno...jelikož mi vaše názory na film byly jako vždy úplně u piče, tak jsem to riskla a film si pustila. Jelikož mám jednou dobrou náladu tak rovnou říkám, že následující text obsahuje BOJLERY a pokud se mi v poště budou zas hromadit historicky hysterický zprávy, že jsem prozradila děj, mám pro vás vzkaz. Máte číst komentáře jiných až po filmu, kokoti! Takže po stručném úvodu jdeme k filmu - Hned první žhavá scéna mě donutila zadrnkat si na kytaru (pro debily - nemyslím žhavou scénou to, jak tam borec prcá svojí mrtvou mámu, ale ty lesby co jsou hned potom) a byla jsem tak příjemně naladěná a odhodlaná, že pod 3* nepůjdu. Když se pak černovláska během filmu projeví jako pěkná svině, hned jsem viděla sebe (akorát konečně s kozama) a fandila jí. Jenže jak ona tak další tři borky maj problém a tím je Juan, nebo jak se ten vocas jmenoval. Juan je právě ten týpek, co na začátku byl nucen prcat mrtvou mámu, která na začátku aktu ještě žila, pak zas musel jindy prstit mimino a to vše díky tomu, že jeho tatínek byl strašlivej čurák. Synátor chytne trauma jako prase a i v dospělosti zůstává lehce narušen. Takže se nechává kouřit od svýho synka, kterej se má za psa, řeže hlavy, je skoro nesmrtelnej, budí hrůzu v celém policejním sboru, kterej čítá dva poldy, totálně domrdá našim čtyřem borkám den a mnoho a mnoho dalšího.Některý scény jsou nechtěně vtipný, jiný se povedly, konec je holt píčovina alias Juan terminátor, každopádně v celkovým pro a proti jsem se zvráceně bavila. Kluci z Chile mocně žerou chilli páč tam vznikaj kurevsky vostrý snímky a já děkuju Žolíkovi za film. Doporučuje 8 incestních, vraždících prstičů miminek z 10. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Štyri dievčatá zo Santiaga sa vyberú do vidieckej oblasti, kde chcú stráviť víkend plný zábavy. Bezbranné slečny sa namiesto príjemného víkendu dostanú do spárov miestnych buranov, ktorí využijú ich príchod pre svoju vlastnú potrebu a dievčatá brutálne prepadnú a znásilnia. Pomoc je vzdialená na míle ďaleko a preto sa ženy musia spojiť a nájsť cestu, ako sa pomstiť za tento ohavný čin. - Režisér sa od svojho posledného hororu, v ktorom postavy vyslovene opakovane vbehli do náručia vrahom, ovela zlepšil. Tento počin je snáď o dva levely vyššie a preto bude vyššie aj moje hodnotenie. Vytkol by som asi len trochu prehnanú stopáž a pomalý štýl, v ktorom sa jednotlivé scény podobne ako v predchádzajúcom počine nesú. Trochu nevhodné bolo aj pracovanie s tematikou histórie Chile, pretože diváci mimo tejto krajiny určite netušia, čo sa v krajine v sedemdesiatych rokoch odohrávalo a neboli poskytnuté žiadne informácie o tom, čo sa to tam vôbec v minulosti stalo. Ale v podstate to ani nebolo potrebné, pretože v tomto druhu filmov ide o niečo úplne iné. A v tom tento film exceluje. Otváracia scéna je vrcholom nechutnosti a syn je prinútený násilne vymrdať svoju matku za dozoru odporného vojenského generála. Potom nasleduje zoznámenie sa s grupou tak nesympatických žien, že som sa nemohol dočkať, kedy konečne začnú padať hlavy. Hlavná scéna s vniknutím a znásilnením má cez 15 minút, má len pár strihov a jej surovosť je bez zhliadnutia nepopísatelná. Niečo tak intenzívne som už dlho nevidel a vychutnával som si to nevídane aj napriek tomu, že podobné špinavosti zrovna nemusím. Záver je poriadne hororový, takže nikto neodíde bez toho, aby ho to poznačilo, rovnako ako každého, kto tento film uvidí. Gore je tiež nádherne spracované a len tomu pripisuje ešte viac plusových bodov. Slušne funguje aj práca s hudbou. V tých najvypätejších scénach si záporáci spievajú akési vojenské pesničky a je to tak ešte nepríjemnejšie. Kto chce vidieť niečo, pri čom sa bude baviť a čo má logicky vystavaný dej, ten nech sa tomuto vyhne oblúkom, lebo tu je len hnus, krv a špina. Netuším, kedy bude film dostupný na nete, ale fanúšikovia Exploitation sa rozhodne majú na čo tešiť. + herec z Hidden in the Woods + herec z Path ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když si čtyři děvečky vyjedou do zapadákova užít víkend a při tom se předvedou místnímu mužskému osazenstvu, nelze se divit, že na to doplatí. Snaha o šokující exploitation nebyla zcela naplněna, rape and revenge nakonec vyšumělo do ztracena. Nebo si snad tři děvenky mysleli, že v pohodě zmáknou ostříleného vojáka? Vzhledem k závěru se dokonce nedá mluvit ani o Pyrrhově vítězství, jak se krátkou chvíli zdálo. Problém je ale hlavně v tom, že dívky se chovali hloupě a odpudivě, tudíž jejich osud se stal nezajímavým a já osobně jsem se na jejich smrt těšil, což jistě nebyl záměr tvůrce. Bohužel i gore je vcelku umírněné, některé scény jdou mimo obraz, a než se něco stane, je třeba přetrpět zdlouhavé pindání o ničem. Kyselina, podříznutí, propíchnutí, upižlaná končetina, utržená čelist. Pro fanouška žánru průměrný standard doplňující banální příběh. Zklamání. ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázné drzé a hloupé dílo! Zbytečnost a krutost.nad zbytečnost.!!! Nemělo ani vzniknout.. Doufám jen, že tohle není klasicky zástupce chilské současné kinematografie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Za dlhý čas jeden z najlepších exploitation snímkov. Keď to zoberiem z pohľadu gore, tak som síce už videl aj väčšie brutality, ale ako celok vyznieva film neuveriteľne nechutne a nepríjemne. Nepozerá sa na to ľahko, násilné scény boli veľmi dobre urobené, to treba uznať. Tiež na nič sa tu nečaká, štartuje sa hneď od začiatku s malou, ale o to viac príjemnou, prestávkou s lesbickým sexom (aj tu si toho Rojas dovolil celkom dosť). Myslím, že režiséra čaká skvelá budúcnosť, talent určite má. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Do tohohle kousku jsem šel s velkým očekáváním a o to víc jsem zklamanej. Tahle story mě absolutně nechytla. Herečky byly tak hnusný, že bych si o ně neopřel ani kolo. Tyhle čtyři nány si moje sympatie rozhodně nezískali a ve výsledku mi bylo vlastně fu(c)k jestli někdo přežije. Ba naopak jsem přál všem smrt. Film má sice špinavej look a nabídne pár nechutností, ale jako celek mě to vůbec neoslovilo. Navíc si myslím, že Chile už nabídla větší brutality. Už jsem to psal u předchozího Rojas(ova) filmu " Path " v komentáři, a napíšu to i tady. Pokud jde o hororový snímky z Chile tak u mě jednoznačně vede " Hidden in the Woods " a Top(em) je u mě " Visceral: Between the Ropes of Madness ". ()

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka s extrémně nudným a nechutným dějem. U takových filmů si vždy říkám, že je nemohl natočit nikdo psychicky normální (o lidech, kterým se líbí na to koukat, radši ani nemluvě - dekadence této civilizace podle všeho nemá dno). Hlavní čtveřice postav je extrémně nesympatická a obsazená samými hnusnými herečkami (s výjimkou jedné), ta lesbická milostná scéna je tam zcela samoúčelná, a celé je to amatéřina nejhrubšího zrna, příšerným herectvím počínaje a krajně dementním scénářem konče. Film je navíc strašně natahovaný, nevěrohodný a skrz naskrz zbytečný, za mě naprostá ztráta času. A fakt by mě zajímalo, co je ta skutečná událost, kterou se to prý inspirovalo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Morálně založení diváci a příznivci decentních klasik s Oldřichem Novým bijí na poplach, neb jakýsi nejapný Lucio A.Rojas si sbalil své filmařské náčiní a jal se provázet po chilském venkově. Ono by na té dědině bylo i krásně, kdyby se zde neznásilňovalo a nezabíjelo. Tudíž nepočítejte s balzámem na nervy, ale pokud přijmete pozvání do jihoamerických končin, raději počítejte s tím, že nervy budete mít pořádně pocuchané. A to ne ledajakým způsobem. On je to v mnoha ohledech opus perverzum, takže některé zvrácené výjevy určitě vyvolají diskuzi, zda si je filmař nemohl i odpustit. To víte, že asi nemohl. Ovšem režíruje neohmataně i rytmicky přesně, takže nelze neocenit, že má pro to své ryzí šílenství cit. Čtyřem dívkám nepřipravil nijak hezkou exkurzi, divákům ovšem podal důkaz, že i ženy z exotických končin nešetří na holícím krému ve spodních partiích a oddávají se lesbickým hrátkám. Produkčně je to ošetřeno zdárně, pochvaloval jsem si, že případná hrozba amatérství byla zredukována na minimum. Něco tomu podobného přišlo jen v několika fragmentech, přičemž tím trochu víc trpěla až finální část, jinak vše, co chtěli tvůrci sdělit, bylo činěno v dobrém rozmaru. Takže ve výsledku nikdo nemusí mít z kvality tohoto filmu trauma. Je to taková hutnější jednorázová aktovka, co určitě není určena sběratelům prvorepublikových klasik, nicméně své místo má v panoptiku perverzních pikantností velmi jisté. 8/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dve sceny si zapamätám; úvodnú a tú so šálkou, pretože patria k sviňačinám a la Srbský film a z hlavy ich len tak nedostanete. Možno ešte znásilňovacia scéna bola pôsobivá. Trochu. Lebo prišla s hromadou zvráteností naraz. Všetko ostatné je zúfalo amatérska paródia, bez napätia, strachu, či aspoň náznaku atmosféry. Herecké výkony radšej vynechám, scenár z tých najdebilnejších, a hlavne je to strašne zle natočené. Hrubo - na hranicu odpadu to začne padať od masakru v bare, a všetko potom, všetko, čo tam tie atrapy postáv robia, je vyslovene dada. Ešte aj casting je nezmyselný. Máte rolu sexi ženy, ktorá všetkých zvádza, tak logicky do nej obsadíte najzrúdnejšiu čarodejnicu Južnej Ameriky. Pri každom detaile na jej tvár sa mi robilo takmer až fyzicky nevoľno. Úbohé, hodné posmechu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

No, po delší době konečně zase pořádně úchylný, špinavý, brutální, sexy masakr. Už ta úvodní scéna mě dost odrovnala. Je to hodně zvrhlé a nepříjemné. Scény znásilnění opravdu realistické, Gore také na vysoké úrovni. Velký plus za pěkné herečky a super lesbický sex a nahotu. Lucio A. Rojas se s tím opravdu nesral a naservíroval to se vším všudy a tak to má být. Pálil bych v rámci žánru za pět, ale "akční" scény byly celkem dost amatérské a logika některých střelců (hlavně policajtů) byla na bodu mrazu. Každopádně TRAUMATICKÁ podívaná. Uf. (291. hodnocení) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ujetý otec a syn unáší, znásilňují, vraždí a mučí všechny kolem sebe včetně turistů i sousedů. Nudné téma, průměrné zpracování, ale povedené gore, kterého je ve filmu požehnaně. Kromě něj ale film nestojí za nic, po hodině jsem to už přetáčel na konec. Tyhle exploitation gore filmy prostě musí něčím zaujmout a nutit diváka sledovat film, tenhle to bohužel zvládl tak na 45 minut a pak už to byla jenom táhlá, nezajímavá nuda. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Reálně brutální záležitost, od samého začátku je film nechutně proveden ale ono teprve přijde masakr neskutečných záběru, znásilnění a krve drastického prolití. Takovým zmrdům udělat co nejvíc bolesti, obdivuji ženy co se vrátily zpátky potom všem co prožily. Režisérovi se povedlo natočit nechutně dech beroucí snímek o situaci. Film není pro všechny protože na tohle to chce silný žaludek a že tam je pár nepovedených maličkosti vůbec nevadí protože tohle je hodně velká síla filmu, dokonalá kamera a hlavně neznámý a přesvědčivý herci. Prostě nechutný sadistický film kde zaporaci jsou odporní až moc, film vyvolal zlost, nechutné. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tuhle chilskou údajnou brutalitu hodně zvědavý a natěšený, o to větší je teď ale moje zklamání. Zápletka, scénář a jednání postav jsou standardně dementní, jako ostatně v každém standardním exploaťáku, jaký jsem zatím viděl. Aby na mě filmové násilí zapůsobilo, musí být realistické, věrohodné. A nebo podané s nadsázkou a tedy zábavné. Tady ovšem z obrazovky od prvních minut čiší křečovitá vyumělkovanost, jako by režie chtěla divákovi neustále připomínat, že "...no je to jenom film, lobotomizovanej exploaťák, je ti to jasný, ne?". Incestní otec a syn Zabijákovi působí trapně a komicky, tedy působivost jejich počínání je hodně slabá. Toporně napsané, toporně zahrané, špatně natočené, nechápu že tahle teatrální fraška spoustu lidí tolik nadchnula. Navíc kecy o "skutečných událostech" a 'angažované' otírání se o pinochetismus působí poněkud vyčpěle. Slabší druhá za dvě hodně hezké ženské (ty tmavovlasé) a za nějaké to občasné průměrné gore, i když mizerně natočené ruční vyzoomovanou třesoucí se kamerou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku zrežírovala Pinochetova soldateska sexuální hrátky pro matku a syna, u kterých jsem si říkal, jestli už to není trochu moc. Hned další scéna ukázala, že vedle gore budou důležitým prvkem i kozy, proti čemuž se také nedá nic namítnout a to i přesto, že holky měly divné hlavy. A nutno uznat, že pokud se Rojas věnoval výše zmíněným prvkům, bylo se na co dívat a povedla se i znásilňovací scéna. Jenže jak už to tak bývá, opět se nedařila mezihra. Jakmile se nesvlíkalo a nevraždilo, byla to přinejmenším nuda vystavující na odiv debilní chování postav. To platí zejména pro dva ultratupé policisty. Nicméně i tak se jedná o mile zvrácenou jednohubku, která mi jen potvrdila, že exploiťáky z Chile patří vedle těch japonských k nejúchylnějším. 60% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Prvoplánová volovina... Když se onehdá klucí v srbsku rozhodli, že budou točit film, vylezla z toho řemeslně kvalitní, sofistikovaná a uvěřitelná obžaloba společnosti která není vyrovnaná s hříchy a traumaty války a v tomhle stavu je vržena do kapitalistického systému ve kterém jen silnější a bohatší pes mrdá.. Tady se jakejsi Rojas snaží podobnou povídačku o Chillském traumatu naroubovat na svůj film a snad těm kecům ani sám nevěří... Odvolává se na klasiky rape´n´revenge subžánru, ale evidentně ho vůbec nepochopil, protože v jeho podání jsou to -ke konci filmu- spíše ty chuděry poznásilňované ženské, kterým divák za jejich debilitu přeje smrt.. Rojas má sice odvahu realizovat scény jak z de Sada (ikdyž explicity jsou spíše mimo záběry), ale nemá schopnosti, aby tyto scény usadil do příběhu tak nevyzněly jako prvoplánová šokantnost.. Ve výsledku si dal záležet jen na lesbické lízačce a znásilňovací scéně -vše ostatní je jaksi odfláknuté a jakoby navíc aby se dalo říct, že to je film s dějem.. To samo asi vypovídá o tom jak důležitá je pro Rojase ta revenge složka daného subžánru..... Za mě velké Ne-e!! Už jsem dávno vyrostl z fáze kdy mě zajímalo jen jakej další filmový extrém mi kdo naservíruje. Dnes už potřebuju aby se pod šokem skrývalo i něco chytřejšího.. ()

Reklama

Reklama