Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 2

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (109)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Komedie u které se příliš nezasmějete a to nikoliv kvůli nízké úrovni humoru, ale naopak právě kvůli vysoké úrovni dramatu, kdy síla a tíha vážnějších segmentů scénáře dovolí tak maximálně lehčí pousmátí. Každopádně skvěle obsazené, krásné lokace a solidní atmosféra. Westerny kdovíjak nemusím, ale tento rozhodně neurazil. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem mrknul na western, těch bývá poměrně málo, takže nějaká ta povedená podívaná potěší. I když je potřeba říct, že tady jde hlavně o bratrskej vztah v kulisách divokýho západu. Svou roli si zejména J. Phoenix nesmírně užívá, jakožto brácha "divočák a ochlasta" je neskutečnej. Ale abych jeho bráchu J. C. Reillyho nějak nesnižoval, role obou se postupem času zajímavě otáčí. Autoři se nebojí ani nějakých tvrďáren, takže před sebou máme poměrně syrovej western o cestě (doslova i přeneseně) dvou bratrů, kteří postupně uzavřou pomyslnej kruh života. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to rozľahlý western, ktorý je tiež intímny. Film má chvíle vtipu, ale aj zdrvujúcu tragédiu. Ponára sa do väčších tém, ako je vplyv otcov na synov a ako chamtivosť a industrializácia vedú k devastácii životného prostredia, a predsa ponúka nádej na vykúpenie. Je tu skvelá chémia medzi Joaquinom Phoenixom a Johnom C. Reillym ako oddanými súrodencami. Po hereckej stránke je to bravúrne. 7,5/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na dvou hodinách zlehka budovaná zápletka se dvěma skupinkami aktérů, jejichž cesty se nevyhnutelně skříží a vyvíjejí se nepředvídatelným způsobem. Síla vyprávění přitom netkví v silném cliffhangeru, ale právě v soustavném přepisování motivací postav skrze jejich kvalitní psychologizaci a nečitelné vztahy. Reilly i Phoenix se bezvadně doplňují a jejich odlišné životní názory scénář ve finále dobře zužitkovává, Ahmed a Gyllenhaal pak doplňují charakterní mozaiku a ztělesňují pomíjivý americký sen, jehož duševní hodnotu film v závěru rozprašuje. Odlehčenost filmu sice narušuje jeho občasnou špinavost a surovost, ale v podání tak skvělých herců dopadá těch pár hlášek na úrodnou půdu. Škoda že nebyla lépe vysvětlena minulost obou bratří a především osud jejich otce, jinak jde o jeden z nejpříjemnějších westernových zavanů posledních let.. 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi to nesedlo. Největším tahounem je drsňák Joaquin Phoenix. John C. Reilly se mi do westernu nehodí však vůbec a Jake Gyllenhaal mě poslední dobou baví čím dál méně. Příběhově je to docela neatraktivní, akce moc není a tempo se bohužel vleče. Vedle Hostiles a Ballad of Buster Scruggs tohle na mě udělalo nejmenší dojem.50% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno