Reklama

Reklama

V husí kůži

  • USA Duck Duck Goose (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní hrdina žije v husí kůži celý svůj život a za nic na světě by neměnil. Peng je totiž houser, žije v klidu ve volné přírodě a pekáč mu nehrozí. Peng je z druhu „husa pohodová“, ze všeho nejradši se baví, společné husí rituály nebo jakákoliv jiná pravidla nesnáší a v husím slovníku ho najdeme pod heslem „nezodpovědnost“, „pohodička“ a taky „na to kašlu“. Místo, aby s ostatními držel při přesunu na jih vyrovnanou formaci, lítá si sem a tam a věnuje se letecké akrobacii. Namyšlené mladíky často čeká pád a Peng při jednom odvážném manévru těsně nad zemí srazí dvě malé kachničky, které se díky tomu ztratí. Malým kachnám je teprve 16 dní. O tom, že by jim pomohl jejich hejno najít a napravit, co spískal, nechce ani slyšet. Nakonec ale souhlasí. Poraní si totiž křídlo a doprovodit dvě malé kachny pěkně pěšky mu poskytne šanci, aby se to nikdo nedozvěděl. Opeřená trojka se vydává na jih za svými hejny po zemi. Na svém dobrodružství projde skrz hory, kolem jezer, bambusovými lesy, mramorovou jeskyní nebo obyčejným kurníkem. V zádech mají hladového a nebezpečného kocoura a ve finále budou muset čelit i té kuchyňské troubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (25)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv poslední dobou má odpor k čemukoliv čínskému a uvědomuji si to pokaždé když si nasazuji s nechutí tu odpornou roušku (,,co štve tebe a štve mně'), musel jsem uznat, že se na tohle dobře dívalo. Rychlý docela slušně nadaboval hlavního hrdinu a celé to má celkem spád. Animace jsou hezké, na rozdíl od toho posledního LSD čínského animáku co jsem viděl musím uznat, že dokonce velmi hezké. Co se týče příběhu je to samozřejmě stokrát obehraná karta. Idividuál a sobec je okolnostmi donucen dělat parťáka a doprovod prťatům, což jej změní k lepšímu. Cestou si lecos uvědomí a všichni pospolu zažívají různá dobrodružství a nebezpečí. Sleduje je totiž kočka trpící schizofrénií... Vtipů tam bylo celkem slušně, mně se líbil ten v kurníku od spící kvočny ke spícímu kohoutovi ,,teď ne Stanley, ne před vajíčky! '' :-). Co se táče drobotě co to se mnou sledovala, ta se chechtala skoro pořád a to je ta pravá míra pro hodnocení. Takže házim žabkami 3 žabky. * * * ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane žiaden zázrak, na druhej strane slušné celorodinné dobrodružstvo v peknej animácii. Síce Čínu cítiť viac, ako by človek možno chcel, na strane druhej, nie je takýchto filmov až tak veľa, takže sa to dá prekusnúť. A na stranu tretiu, dcérka, keďže má ešte len 6 rokov, si z toho nič nerobila, keďže si to ani neuvedomila. Malo to pekné ponaučenie, malo to atmosféru a napätie, malo to sem tam aj nejaký ten humor, takže som spokojný. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky jednoduchsi animak. Zapletkou to je klasicky road movie v ktorom hlavni hrdinovia (jedna dospela hus a dve male kacky) na ceste do teplych krajin zaziju rôzne zazitky. Nastastie jednotlive epizodky su väcsinou fakt zabavne. Za zaporaka je uz klasicky zakerny kocur, ktory ich chce zozrat. Neviem cim to je, ze v rozpravkach je kocur vzdy za zaporaka, ale kedze kocurov, macky a podobnu haved neznasam, tak som tomu rad a zakazdym si uzijem jak v priebehu filmu prichadza o vsetkych svojich 9 zivotov. Najde sa tu aj par dalsich vtipnych postaviciek z ktorych ma najviac bavila korytnacka. Animacia nie je ohromujuca ako v Pixarovkach, ale ja som s nou ziadny problem nemal. Ze to spoluprodukovali Cinania sa odrazilo aj na viacerych Cinskych ingredianciach behom filmu ako su niektore mena alebo prostredie mestecka. Aj to mi sadlo. Film sa nesnazi tlacit divakovi nasilu nejake moralne ponaucenie. Cely cas je to take strasne pohodove, takze davam silne 3 hviezdicky a mozno po druhom pozreti pôdem aj vyssie. CZ dabing s Petrom Rychlym je fakt vydareny. 7/10. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Sympatický animák, ktorý nemá vysoké ambície, ale za to vás dokáže vypnúť. Chýbajú tu však tzv. „bad ass“ vedľajšie postavy, ktorí by mali spestriť celý príbeh. Odporúčam jak pre malých, tak aj pre veľkých. PS.: Poznámka korytnačky na slimáka je epic! Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Duck Duck Goose" je asi ukážkovým príkladom filmu, ktorý by som pre svoje určite nevybral. Animácie sú okey, no potom sú tu postavy a príbeh. A nielen mám pocit (ako tu písali asi všetci), že je to plné klišé a absolútne klasické, no dokonca si myslím, že keď si vezmem Penga, tak je podľa mňa absolútne hrozným hlavným hrdinom. Vieme, že sa na konci rozhodne urobiť správnu vec, no nemá absolútne žiadny cit pre zodpovednosť, starostlivosť alebo čokoľvek. A všetko čo robí je v podstate z donútenia a faktu, že nemôže lietať. Jeho hlášky a snahy sú často zúfalé. A hoci je super, že sa ku koncu rozhodne zmeniť, tak jeho osud mi bol úplne ukradnutý. Je to predvídateľné, je to staré a neprináša to nič, čo by sme už nevideli. Zloduch filmu je schizofrenický kocúr, ktorý je viac otravný, než Peng. Jeho hlášky ma nebavia, jeho dizajn je nudný a okrem toho mám tiež pocit, že neprináša do toho nič. Len neskutočne otravné monológy, ktoré ma nebavia po prvých piatich minútach. A naše malé kačky sú inteligentná tínedžerka a malý hladný kačiak, ktorý nevie čo so sebou a furt musí utekať. A čo sa týka husí, ktoré vidíme, tak máme tu veliteľa, ktorý je tvrdý a jeho dcéru, ktorá je tu len preto, aby mal Peng nejakú lásku. Ako som povedal. Nič nové. Len s našim hrdinom a zloduchom to dostáva ešte aj nepríjemný tón, nakoľko sú tak neskutočne odporní. Nie najhoršie čo som videl, ale aj tak veľmi zlé. Svojim deťom, by som to nepustil. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (2)

  • Původní název filmu Duck Duck Goose odkazuje ke stejnojmenné tradiční dětské hře, které u nás říkáme „Chodí pešek okolo“. Anglické pojmenování pochází z označení hráčů, kterým se říká kachny, kdežto bouchnutý hráč je husa. (raininface)

Reklama

Reklama