Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (426)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dokud neproběhne odhalení jedná o hodně výživný strašící kousek. Několikrát je hodně nešetrně zacházeno s divákovými nervičkami. Horory z lesa jednoznačně ano. Vždyť jen si to představte když se vám začnou dít divné věci, místo 4 hodinové zkratky zabloudíte, začnou se vám ztrácet kamarádi a do toho pořádně nevíte co tam venku vlastně je a co na vás číhá. Ritual se mě jevil 2/3 peckovně a finále dojem malinko snižuje. Přesto v rámci žánru kvalitní kousek. 70% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Les je najviac, o tom žiadna. Ale sám o sebe dobrý horrorový príbeh nerobí. V rovine strašenia sme tu napríklad mali Blair Witch, v rovine morálky zase Calibre (a o opustenej chate sa ani nebavme, no že?). A aj by som v súvislosti s tým napísal, že toto tu sa snažilo zbytočne... keby sa to fakt aspoň trochu snažilo, nie iba prišlo, vopred maximálne spokojné s tým, ako nijak extra nevyzerá. Áno, les je najviac! Práve preto si ale s ním a takýmito anemickými návštevami v ňom dajte radšej pokoj. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Technicky solidní trek švédským lesejčkem, kde když se sejdou tři sobi, tak se radost násobí a střeva visí z větví. Bohužel herecky je to prkenné, tempo je hodně vycházkové a originality ani intenzity první dvě třetiny moc nepobraly. Ta poslední má díky Jötunn-redneck mash-upu docela ostré parohy, ale i tak sotva poškrábe. Netflix by tyhle "so-so" filmy mohl vyrábět pomalu na pásu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bojlerový poplach! Když se čtveřice oslizlých traumatizovaných velkobritských obstarožních otyloňů vypraví na funivou túru severním Švédskem, může z toho být buď tklivé přežívací drama dle skutečných událostí o tom, jak je jednoho po druhém sklátí infarkty při urputném drápání se na 690 metrů vysokou velehoru jménem Kuormakka, nebo skorohoror o tom, jak je jednoho po druhém prostě něco sežere. Toto je ten druhý případ, v němž to nejdříve vypadá, že se ty otylé výletníky v solidní atmosféře syrových kulis severní Skandinávie snaží unyle a plagiátrosky jednoho po druhém sežrat Záhada Härkärvaarské čarodejnice, tudíž se při otravných, rušivých haluškách ve vrčícím nočním lese málem umlátí hlavama o stromy, přičemž se ti pičusové chovají jako hysterické blondýny, co zabloudily v šopinpárku a nemohou najít nehtové studio. Pak však přijde ta relativně zajímavější polovina, ve níž vyjde najevo, že je nezkouší vybubat jen pár hrozivých větví, slaměný panák a vykuchaný Tedybér, nýbrž nefalšovaný lidožravý potrat germánské mykologie, vzniklý když tenkrát Lokki zahýbal Sigyn a šukal skot. Ten sice chrchlá runy solidně démonickým barytonem, nicméně na pohled je to takový trapný parohatý krávoid, strašidelný asi jako Satanklauzův sob Rudolf, co se na chůdách vydal na maškarní bál Kokakoly převlečený za žirafu. A to je trochu škoda, protože kdyby spatlali méně směšnou obludu, přidali kečupu a ubrali houbiček, byl by to rozhodně nadprůměrný spektákl. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Je mi líto, ale toto mě téměř vůbec nebavilo. Potenciál a spoustu prostředků to mělo, aby z toho vylezl solidní film, jenže já se skoro po celý čas sledování tohoto filmu strašně nudil. Ještě tak ta první půle filmu je nadějná, krásné záběry přírody, zručná kamera apod. I herecké výkony jsou vcelku přijatelné a uvěřitelné. Jenže problém je s nápady, scénářem a dějem – nic z toho nemělo žádnou šťávu. Samotné finále šlo už úplně mimo mě. Připomnělo mi to finále Čarodějnici z r.2015. I když vzdáleně, ale přesto. Zvažoval jsem dokonce, že tomuto udělím jen 1*, ale díky zručné technické stránce a nadějné ½ polovině snímku udílím velmi slabou 2* z milosti. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočen dle stejnojmenné knižní předlohy od Adama Nevilla. (Miseet)
  • Znamení, které postavy vidí na stromech nedaleko opuštěné chaty, pochází z tzv. staršího futharku. Jedná se o nejstarší runovou abecedu germánského původu. Znak se nazývá Othila (čte se jako české „o“) a symbolizuje dědictví, vlastnictví, majetek. (Miseet)
  • Príbeh je síce situovaný do švédskych lesov, film sa však v skutočnosti nakrúcal v Rumunsku. (Karamanlis)

Reklama

Reklama